abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 732 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    7.6.2022 22:03 | Přečteno: 16299× | poslední úprava: 13.6.2022 14:20

    kdože nám tady jako bojuje proti těm ruskejm dezinformacím

    soudruch danny z rootu vypustil blábol hele

    A pokud vy sam viditelne dezinformaci nedokazete rozpoznat, tak holt nezbyva nez se spolehnout na ty, kteri to zvladnou.
    a sem chtěla ty jeho experťy na určování dezinformací vidět. Nóóóó má votázka tam tak ňák ani za měsíc neprošla skrz cenzuru 😁 takže si asi jako ty experty na voveřování dezinformací budem muset najít sami 😄 😄

    Jich tady mam 5: Pavla Blažka, Igora Stříže, Františka Vrábela, Boba Kartouse a Jana Cempra, použila sem na ně jejich metody i retoriku. De jich najít víc ale i tědlectěch pět je jako dost na blicí pytlik 🤮 🤮


    don Pavel Blažek

    kverulantí vobrázek

    Dlouhodobej bojovník proti svobodě slova, pijavice veřejnejch prostředků, Putinův šváb a v neposlední řadě tvl ministr spravedlnosti ČR v současný Fialově vládě a hlava 'boje proti dezinformacím'.

    Svoboda slova jako hrozba pro demokracii

    v roce 2012 na brněským kongresu ODS coby místopředceda a ministr spravedlnosti ve vládě kabelkovýho premiéra Nečase prohlásil

    'média, zejména ta internetová, stávají vážnou hrozbou pro demokracii. Chybí v nich vyváženost svobody slova a ochrany osobnosti'

    hele zdroj

    A tou ochranou osobnosti myslel samozdřejmě předevšim svou vlastní osobu a vyvážeností svobody slova myslel pochopytelně zmizení článečků který se vo něm za ty roky nasbíraly 😁 neni žádný velký překvápko, že Blažkoj vaděj článečeky na kverulant.org o kšeftech s krevní plazmou a taky ty polozapomenutý z doby jeho působení v Brně, odkud si kromě pár mega a ostudy odnesl i přezdívku 'don Pablo' 😁 Takový zajímavý, jak jakoby o tu ochranu osobnosti jde vždycky těm nejvíc největším gaunerům 😁

    Skandály dona Pabla v chronologickým seřazení podle wiki hele:

    kauza Torubarov

    Teďko si třeba jako někdo řiká nj to je jako toho, tak Blažek trošičku krade, to dělaj jakoby snad uplně všichni politici, hlavněže to neni žádnej ruskej šváb a máme protiputinovskýho ministra spravedlnosti, kterej by se před rusákama nikdy nesklonil. Nóóóóó tak to sorry jako ale nesu špatný zprávy 😁 don Pablo je uplně typickej ruskej šváb a Putinův slouha, kterej nezákonně vydal rusákům podnikatele Alexeje Torubarova.

    Alexej Torubarov je bejvalej úspěšnej restauratér z ruskýho Volgogradu/Stalingradu, kámoš Borise Němcova a člen jeho opoziční pravicový strany. Torubarova podle jeho tvrzení prej vydírali jeho bejvalý obchodní partneři a ruská mafie prorostlá s ruskou tajnou službou FSB, ruskou policií a regionálníma politikama. Rusákům se ňák podařilo připravit Torubarova o jeho hospodu a prej se ho dokonce pokusili i zavražit noa tak Alexej na nic nečekal a zdrhnul z Ruska pryč. To se rusákům samozdřejmě nelíbilo, že jim utekla dojná kravička, tak na něj uplatný dustojnici FSB vydali mezinárodní zatykač ve kterým vykreslili jako vyděrače a mafiána navopak Torubarova.

    V roce 2011 Torubarova chytnou rakušáci ale rusům ho nedaj. Protože má Torubarov český vízum a protože tady má v Čechii rodinu a protože si tim hlavně nechtěj sami špinit ruce, tak ho strčej k nám do Čechie. Ještě než ho naši fízli zavřou v roce 2012 do basy, si Torubarov stihne zažádat o azyl, to je děsně duležitej detail. Kromě toho že naše soudy rozhodujou o extradikci, jakože o vydání kuli tomu mezinárodnímu zatykači, běží tady paralelně i azylovací řízení noa mezinárodní závazky Český republiky zakazujou udělat extradikci dřív, než zkončí azylový řízení. Torubarův právník Hulík to ví, Torubarov to ví, čechijský soudy to věděj a ikdyby se ňákým nedopatřením stalo, že by Čechie měla ministra spravedlnosti kterej by takovou věc jakože nevěděl, tak má ministr určitě k ruce schopný lidi který si ho dyštak vodvedou někam stranou a třeba na motýlkách a kytičkách mu vysvětlej jak to jako všecko funguje. Takže Blažek jakoby vo tom azylovým řízením aže neumožňuje vydání na 100% věděl, jen na to prostě jako hodil bobek a vsadil na to že mu všecko zase jako projde jako jiný jeho levárny.

    Český soudy jedou a uplně nezaujatě (hele) rozhodnou, že prej Torubaroj v Rusku jakože vůůůůbec nic nehrozí a koncem dubna 2013 Blažek podepisuje rozhodnutí o jeho vydání. A je taková zajímavá náhodička, že 10 dní před tim podpisem byl don Pablo v Moskvě něco tajemnýho zařizovat hele, oficialně tam prej domlouval vzájemný vydávání trestně stíhanejch lidí mezi Čechií a Ruskou federací, spíš víc si myslim, že tam jel políbit některýmu caroj prsten. Nebo něco jinýho 😁

    Don Pablo samozdřejmě nic svejm kolegům z vlády neřek a kdyžuž tak prej různý nejednoznačný bláboly a vubec kolem toho ďál furt mlhu. Ani nezvedal mobil a na dobu vydávání prej navíc zdrhnul z Čechie někam do Skotska.

    1. května se Torubarův advokát Hulík ňák dozvěděl že Torubarova převezli z Brna do věznice Praha-Ruzině, víc blíž k mezinárodnímu letišti Václava Havla. To Hulíkoj samozdřejmě přišlo děsně divný tak volá ministroj zahraničí, senilní knížecí jasnosti Karloj Schwarzenbergoj, tenkrát eště za stranu zelenejch. Gerontokrat Schwarzenberg Hulika ujišťuje že se jako nic neděje, že vo nic nejde, že s Blažkem mluvil aže se žádej Torubarov rusákům dávat nebude. Tak si Hulík de hajnout a další den ráno v devět hodin mu příde zpráva, že Torubarov už byl jakože vydanej 😁

    Si myslim že je takový zajímavý jak jako dokážou čechijský uřady děsně rychle makat když de vo nějakou levárnu, normálně rozhodnutí o extradikci prej trvá minimálně několik dní, v Torubarově případu to prej celý vyřídit trvalo jenom pár hodin. A ani svátek 1. května jim neva (spíš navopak hele) 😄 😄

    Do fyzickýho předání mezi našema policejníma čučkařema a agentama FSB ale zbejvá asi eště hodina a půl času. Hulík má u sebe v kanclu nějakýho děsně vlivnýho franzouzkýho ilumináta Francoise Ameliho, kterej má nejenomže v mobílku čísla všech tehdejších ministrů Čechie a všecky je zkouší vobvolávat by to vydání Torubarova zastavili, ale voni mu ty hovory normálně zvedali i uprostřed jednání vlády 😮 😮 Svý prej taky sehrálo, když tu polosenilní schwarzenbergrovskou mumii málem kleplo když se dozvěděla že byl Torubarov vydanej aže by ztoho mohla mit celkem hezkej skandál

    Tak začíná mezinárodní vostuda a uplně neuvěřitelná šaškárna jako z ňákýho béčkovýho akčního špionážního filmu ve který si zahraje hnedka dalších x ministrů ČR, který projevili různou snahu Blažkovo protiprávní rozhodnutí zvrátit, letadlo plný ruskejch agentů a jedna fekální cisterna 😁 celá ta blbost chronologicky tady hele

    akce cisterna

    Nejvíc nejakčnější je ministr financí Kalousek pod kterýho letiště spadá a kterej na vlastní vodpovědnost vodněkud nechává přivíst zrekvírovanej ho*nocuc a zablokuje ruskýmu letadlu runway, takže letadlo nemuže odletět

    vozová hradba má v čechii děsně dlouhatatatatatánckou tradici 😄 😄

    Kalousek je zato často kritizovanej a řiká se že to prej byla vod něj uplně zbytečná hysterie aže to k ničemu nebylo. Nevim jak nad tim jako Kalousek moc přemejšlel, si ale myslim že ho*nocuc strčenej před letadlo byl uplně geniální tach protože vostatní politici na Torubarova už museli nějak reagovat a zaujmout nějakej postoj, páč chudáci ztratili možnost vymluvit se na nedostatek času nebo že vo tý extradikci jakože vůůůbec nevěděli. A taky díky tý fekální cisterně vo tý kauze Torubarov vlastně vubec víme a nezapadlo to tolik prachem. nevim.

    Do cisternou vybržděnýho letadla vlezou naši policejní čučkaři, který maj nařízený vod ministra vnitra Kubiceho Torubarova vytáhnout ven. Ale rusové že prej dokavaď to nebudou mit naši fízli na oficiálním papíru žeto nic neznamená, pak že ruský letadlo je uzemí rusácký federace aže se žádnej Torubarov vracet nebude a když už je jednou Torubarov naloženej tak poletí a basta. Podle senilní jasnosti Schwarzenbergra to prej vypadalo skoro na přestřelku mezi našema čučkařema a ruskejma agentama z FSB, ale je možný že dědek kecá by z tý kauzy nevyšel jako uplnej srab. Samotnej Torubarov pak popisoval český čučkaře jako takový ušlápliky, von jim samozdřejmě houby rozuměl co řikali, ale znělo mu to prej jako by se těm rusákům zaněco vomlouvali hele. Takže asi jako takle se statečnejma bijcema ruskejch švábů z řad čechijský policie.

    Kromě Blažka se stihnul vyválet v hnoji a demaskovat se jako proruskej šváb i Zbyněk Stanjura, současnej ministr financí, tenkrát ministr dopravy. Pod něj spadalo řídění letovýho provozu takže i kontrolní věž Havlova letiště a bylo samozdřejmě v jeho moci zabrátit rusáckýmu letadlu odletět. No, nezabránil, ikdyž ho všichni zkoušeli ukecat. Navíc je to von, kdo Kalouska přesvěčuje že tady jako to letadlo nemužem zadržovat věčně a ať jako kouká s tim svým hov*ocucem ňák jakože vo pár metrů cuknout, ať rusáci mužou vzlítnout. To se nakonec stane, naši čučkaři couvnou a nechaj rusáky s Torubarovem na palubě odletět do matičky Rusi.

    happyend

    V říjnu 2013 nastal v Torubarově kauze jakože dóóóóóst zajímavej twist. Ruskej soud překvapivě rozhodl, že Torubarova skutečně okradli o 20 milionů rublů exposlanec dumy Glazkov společně s dustojníkem ruský tajný služby Čumanovem. Glazkova rusáci zatknou eště v soudní síni, Čumanov někam zmiznul hele. Nóóóó nebo byl zmizenej, to se prej nespolehlivejm špionům vobčas stává, hlavně těm východním 😁

    Takový blbý bylo, že i když se ukázalo, že měl Torubarov celou dobru pravdu, tak to ale eště furt nebyl konec, furt pokračujou soudy s bejvalejma obchodníma parterama, který Torubarova viněj z podvodu a vydírání. Už ale nebyl zavřenej někde ve vězení a musel se jenom zdržovat na adrese svýho trvalýho bydliště. Uplně supr nápad když po vás de mafie s uplatnejma agentama FSB žejo 😁

    Nakonec ale všecko dobře dopadlo. Torubaroj se podařilo ňák jakože uplatit ruský hlídací policajty a přez Ukrajinu zdrhnul do Maďarska, to zahrnovalo i cestu pěšky sněhem a mrazem skrz hlídanou hranici Schengenu, ho tam někde maďarský pohraničníci najdou zamotanýho ve vostatým drátu a po 6ti letech trvajicí úřední tahanici dostal Torubarov vod maďarů statut uprchlika hele, nóóó takže jestli se jako někdo potřebujete skovat před Putinem, tak větší šanci budeme mit i v 'proruským' Orbánově Maďarsku než v Čechii ovládaný spolunistickou vládou s lidmama jako sou don Blažek nebo Stanjura 😁

    ...tak jako dobře dopadlo......... v roce 2014, kdyžuž bylo uplně po všem, ústavní soud Blažkovo rozhodnutí zrušil, chvilku dona Pabla vyšetřovala policie kuli možný korupci, nakonec Blažek nebyl nijak potrestanej a misto toho by se dneska max tak plazil někde kanálama a byl rád, že se na něj a jeho zlodějny už pomaličku zapomělo, se nám ten drzej ruskej šváb rozlejzá na ministerstvu spravedlnosti a dělá že bojuje s 'ruskejma dezinformacema'. De ale tušit, že když tomu sobeckýmu kleptomanoj celou dobu nešlo vo nic jinýho než o vlastní prospěch, tak když bojuje s 'ruskejma dezinformacema' tak mu de předevšim zase jenom o nějakej vlastní prospěch, třeba o to zavřit novinářům hubu by se už nikdy veřejně nepitvala jeho děsně kontrovezní minulost. A si mužeme bejt uplně jistý, co by se asi jako stalo s článečkama o kauze Torubarov, o Diag Human, o zlodějnách na Brně-Střed a bůchví o čem všem dalším na co se teprve příde, kdyby ten Putinův šváb Blažek měl plnou kontrolu nad internetem a moch by jakože 'vyvažovat' tu ochranu osobnosti se svobodou slova.

    Odkazy

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Bla%C5%BEek

    https://finmag.penize.cz/penize/267633-anketa-ministr-by-vsechny-ty-internety-zakazal-co-s-nim

    https://www.kverulant.org/cases/wanted-pavel-blazek-alias-don-pablo/

    https://web.archive.org/web/20120803032410/http://kverulant.org/don%20pablo.html

    https://helsinki.hu/en/the-man-who-defeated-the-hungarian-asylum-system/

    https://www.lidovky.cz/domov/cesko-zaplatilo-torubarovi-jako-odskodne-250-tisic-podnikatel-chce-vic.A151111_103054_ln_domov_ELE

    https://www.lidovky.cz/domov/krok-za-krokem-operaci-cisterna-uvedl-do-pohybu-francouzsky-pravnik.A130527_213731_ln_domov_pef


    soudruch Igor Stříž

    Stejně jako měl doktor Frankenstein na špinavou práci a zločiny proti lékařský etice slouhu Igora, má taky don Pablo Blažek na dělání lumpáren svýho Igora. Igora Stříže, nejvyššího státního zástupce, bejvalýho člena KSČ a prokurátora komunistický lidově demokratický armády.

    Rudá smrt

    Rok po škole, v roce 1987 soudruch Stříž dobrovolně vstupuje do KSČ. Tendlecten rudej šváb je vzácná vyjímka kdy je vstup do KSČ jenom takovej jakože celkem drobňoučkej škraloupek páč vstup do KSČ byla jenom nutná podmínka pro to by soudruch moch jít dělat svou vysněnou práci komunistickýho prokurátora a moch brát svobodu nepřátelům režimu. Jo, ani ne dva roky před protikomunistickou sametovou revolucí tam soudruch vlez; totalitní režim se už pomaličku bortí, přesto se najdou fanatici který to neviděj nebo vidět nechtěj. Noa protože soudruhova víra v bolševickej řád světa je asi jako děsně pevná, tak nejenomže stihne vlízt do strany, nejenomže stihne nastoupit na vojenckou prokuratoru, ten rudej gauner stihne eště naposílat x vodpíračů vojenský služby do kriminálu.

    Protože je soudruch Stříž dobrej kádr a tvrdě drtí nepřátele komunistickýho zřízení, tak ani ne během jedinýho roku stihne vyrůst z čekatele přez vyšetřovatele až na židli vojenckýho prokurátora. Na vedoucí soudruhy asi jako uďálo dojem že soudruch Igor Stříž žádal několikanásobně delšejší tresty než nakonec soud uložil, že rozližšoval jestli je souzenej člen KSČ nebo ne a podle toho určoval dýlku trestu, že obžalovával náboženský vodpírače vojenský služby za stejnej 'zločin' a posílal do kriminálu i opakovaně čimž ignoroval mezinárodní závazky ČSSR i Sovietckýho svazu, že soudil jako vodpírače a žádal nejvyšší možný tresty i pro lidi, který prostě přišli z různejch neumyslnejch důvodů pozdě a nebo tim, že se někdy rozjel tak že ho museli umírňovat i jeho vlastní soudruzi z vojencký prokuratory. Soudruhovo vodhodlání a bolševickej zápal mu mezi vojákama vysloužilo samý takový milý přezdívky jako sou třeba 'rudá smrt' nebo 'Stříž bolševický kříž'. Děsně milej člověk, ten uvědomnělej komouš Stříž žejo.

    K soudruhově smůle přichází v listopadu roku 1989 protikomunistická revoluce a slibně začatá kariera rudýho prokurátora vybudovaná ze zničenejch osudů jinejch lidí je už definitivně v trapu. Takovýdle zapálený soudruzi jako je Igor si samozdřejmně nechtěj hnedka přiznat že jejich nejvíc nejzamilovanější totalitní režim už padnul aže ho už nejde zachránit aže to znamená i jejich vlastní konec, takže soudruch rudej prokurátor Stříž eště v prosinci roku 1989 žádá tresty pro vodpírače vojencký služby v lidově demokratický armádě. Porevoluční soudy už ale naštěstí jeho rudý bláboly naházely ze stolu rovnou dokoše, případný už vodsouzený vojáky rehabilitujou.

    soudruch nejvyšším státním zástupcem

    Po revoluci se soudruch Stříž překabátí, zahodí svou komoušskou stranickou průkazku někam do potoka a na pár let zmizne z veřejnýho života, asi má jako ňákej dobrej duvod, co by to jakoby asi tak jenom mohlo bejt 😄 😄 V roce 1994, rok po uznání nezávislosti samozvaný separatistický republiky Slovensko 😄 😄, kdy už se asi na všecko trošičku zapomělo, soudruch opět přichází na scénu a bez ňáký větší pozornosti jde pracovat jako řadovej státní zástupce na olomoucký pobočce ostravskýho krajskýho zastupitelství (tam vyrobí procesní chybu která pomuže na svobodu 90tkovýmu mafiánoj Tomášoj Linhartoj hele). Postupně soudruch Igor zase začíná lízt nahoru a znova jede kariéru, v roce 1996 je přeloženej vejš na Vrchní státní zastupitelství, tam pak dělá náměstka až do roku 2007, kdy v kauze s tzv. justiční mafií padne jeho voblíbenej šéf, olomouckej vrchní státní zástupce Ivo Ištván. V roce 2011 přejde soudruch Stříž na nejvíc nejvyšší státní zastupitelství a nejvíc nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman si ho hnedka vybere za svýho prvního náměstka, tzn. je tam druhej nejhlavnější, spadaj pod něj třeba takový uplně bezvýznamný vodbory jako hospodářská a finanční kriminalita, trestní řízení a tak vůbec. Tehdejší ministr spravedlnosti Pospíšil měl asi jako voči z Kašparovy krávy, tak menování soudruha Stříže Zemanovým prvním náměstkem podepsal. A nebo topnulák Pospíšil vůůůůůbec neni takovej bijec komoušů jak se jakoby zesebe dneska snaží dělat, v době menování soudruha prvním náměstkem se už trošičku začínala veřejně řešit Igorova komoušská minulost a je děsně nepravděpodobný by vo ni Pospíšil nic nevěděl.

    V červnu roku 2021 novináři načapou nejvíc nejvyššího zástupce Pavla Zemana, jak se ňák moc podezřele a zaujatě hrabe v případu svýho kámoše podnikatele kterýmu se nehodilo by šlechtickej rod Černínů dostal v restituci zpátky ňáký pozemky, který ten kámoš potřeboval prosebe a svou farmu. Zeman se z toho skandálu nakonec ňák jakože vykroutí ale protože mezi lidmama blbej pocit zustal, tak je Zeman stejně nakonec odejit pryč z funkce. Po jeho vodchodu uřad nejvíc nevyššího státního zástupce prozatim automaticky přechází na jeho prvního náměstka, soudruha Stříže.

    Soudruch to asi dělá dobře, takže za pár tejdnů se anonistická ministryně spravedlnosti Marie 'Domovnice' Benešová, sama taky bejvalá komunistická prokurátorka, rozhodne menovat soudruha Igora Stříže nejvíc nejvyšším státním zástupcem misto odejitýho Zemana. Jakmile soudruch Stříž vylez takle moc na světlo, tak se samozdřejmně hnedka začala všude pitvat jeho bolševická minulost a soudruch se začíná různě vykrucovat. Proč vykrucovat, když to je už na rezignaci?? Zaprvý, ten rudej gauner už dopředu věří že to všecko ustojí, tvl koukněte co všecko mu už prošlo. Zadruhý, von svou minulost velice dobře zná a předem věděl, co se na něj všecko vyhrabe, jeho to ňák moc nešokuje, když vyskakujou rudý kostlicvi ze skříní. Noa zatřetí je to bezvohledný karieristický hovado ale už nadhrobem, vejš už to asi jako nedotáhne a dobře to ví a svý místečko si proto chce takle moc držet. Si všimněte toho děsně zajímavýho rozdílu mezi panem prokurátorem a soudruhem prokurátorem : ikdyž je Pavel Zeman lump před kterým si každej slušnej člověk vodplivne, uměl skončit.

    Takže soudruch nám na svou vobranu vypouští různý manipulativní bláboly, lži a dezinformace. Jakože třeba postupoval striktně podle tehdejších zákonů - neni pravda, viz. opakovaně vodsouzený jehovisti nebo dost divně vedený výslechy, dál se pak vymlouvá že jenom dělal svoji práci aže vo žádnejch zločinech komunistický totality vubec nevěděl. Kde sme tendlecten dezinformační 'narativ' už jenom mohli slyšet........ jo už vim, v Norimbergskejch procesech s náckama a lidmama z NSDAP.

    Soudruch nám taky fňuká, že mu todlecto hrabání se v jeho podílu na zločinech totalitního režimu připomíná komunistický kádrování. Soudruhu Stříži, že komunistický kádrování vadí právě tobě 😄 😄

    V týhle zemi je asi jako fakt i nemožný možný a soudruch rudej prokurátor veřejný vymáchání ve svý vodporný minulosti přežil. Teďko je členem spolunistickýho tažení proti svobodě slova a fantazíruje o maximálních možnejch trestech za tzv. 'nenávistný komentáře', zase by nejrači zavíral nevinný lidi do kriminálu a zase jede ten starej známej totalitářskej narativ, že prej svoboda projevu má svý hranice. Prozatim je naštěstí nějakej 3letej trest jenom strašení a dezinformace, sám soudruch Stříž přiznává, že ty hranice co už je schvalování utočný války/genocidia/etc sou nejasný a ve skutečně právním státě těžko vymahatelný hele, za hezkou historickou ironii považuju soudruhovu argumentaci mezinárodníma závazkama čechie.

    Před volbama do poslanecký sněmovny se nechávala Markéta Pekarová Adamová a Stanjura slyšet, že jestli teda jako ty volby vyhrajou, tak Stříže hnedka odvolaj hele. Od voleb to už ale jako máme půl roku a Stříž tam furt dřepí, dokonce si našel nový kamarády hele, takže asi takle dovopravdy současný vládě vaděj komouši a užívání komoušskejch metod obecně. Jako jo, pravomoc na to Pekarová se Stanjuru nemaj, ale taky vod nich slyšíte najednou takový to divný ticho vokolo soudruha Stříže???? Vod ruskýho švába Stanjury ani vod euromarxistky Pekarový to samozdřejmě neni žádný velký překvápko, zachovali se přesně tak, jak se jako dalo vod nich čekat.

    Jestli se nám tady maj dneska rozlejzat rudý prokurátoři a zase rozhodovat o tom, co mužem nebo nemužem řikat, tak to je jako by žádná revoluce nebyla. Si myslim že až bude v Čechii zase ňáká revoluce by se tentokrát neměl šetřit provaz, na Igoroj Střížoj a jinej jeho soudruzích mužeme krásně pozorovat že když se rudej šváb včas nepohoupá, tak znova vyleze nahoru a znova bude škodit. Todle je ta svoboda slova který se bojíš, žejo soudruhu?

    Odkazy

    https://www.voxpopuli.sk/pravo/kauzy-pravo/kdo-je-kandidat-na-pozici-nejvyssiho-statniho-zastupce-judr-igor-striz.html

    https://www.reflex.cz/clanek/komentare/108163/vztyk-pozor-ruda-smrt-prichazi-exkomunista-striz-je-novym-nejvyssim-statnim-zastupcem.html

    https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Ruda-smrt-z-Olomouce-Vime-kdo-a-jak-trpel-pod-Igorem-Strizem-252824

    https://nazory.aktualne.cz/komentare/igor-striz-jako-dukaz-ze-jsme-se-s-minulosti-nevyrovnali/r~abb97348e48011eba1070cc47ab5f122/

    https://cnn.iprima.cz/rozkol-v-ods-strize-odvolame-sliboval-pred-volbami-stanjura-blazek-to-v-planu-nema-53908

    https://echo24.cz/a/S2yvr/zlociny-komunismu-no-ja-bych-netvrdil-ze-bych-to-musel-vedet-haji-striz-svou-minulost-v-ksc


    soudruch František Vrábel

    Protekční parchant z komunistický rodiny, horolezec, zakladatel spolku nelež.cz a analytický digisvazácký firmy Semanic Visions. De tušit, že to bude taky jeden z anonymních členů hnutí Čeští elfové, protože douhodobě na pokusy ovlivnění veřejnýho mínění a názorů politiků, by se mu dohodili kšefty, rád používá různý radikálnější proxy který nechce by byly uplně spojovaný se Semantic Visions (třeba právě tamten nějakej spolek nelež)

    necenzurovaný CVčko soudruha Vrábela

    Zatimco byly komunistický kriminály plný skutečnejch bojovniků proti komunistickejm dezinformacím a bludům, Vrábelův fotřík, soudruch trenér Jan Vrábel (hele) moch vycestovat z ČSSR a tak trénoval soudruhy olympijský sportovce jako hostujicí profesor na irácký vejšce. A protože byl soudruch prověřenej soudruch a získal si důvěru komunistický strany, moch vycestovat z toho našeho socialistickýho ráje i s celou rodinou, včetně svýho malýho Frantíka. Frantík se učí cizí jazyky, dozvídá se vod jinejch cizinců jak to jako nazápadě všecko funguje a jak se žije bez komoušský centralně plánovací ekonomiky a lozí po babylónskejch lvech hele (co to maj všichni ty komouši s tim babylonem).

    V roce 1968 armády varšavský smlouvy vedený rusákama zahájily na uzemí ČSSR speciální vojenckou operaci která ve výsledku v čechii vymění jednu komunistickou vládu za jinou komunistickou vládu. Vrábelovi rodiče proti tý invazi armád varšavskýho paktu udajně jakože ňák protestovali, spíš hádám, že si prostě jenom vsadili na špatnou frakci komoušů, což Frantikoj prej znemožnilo studovat ekonomii takže vystudoval nějaký učitelství zemáku s tělákem. Frantik se rád ukazuje jako voběť komunizmusu a padaj z něj prohlášení jako 'Komunisti mi vzali svobodu, mám s nimi nevyřízené účty blablablah', ale je takový zajímavý, že ho strana nechala udělat doktorát z teorie zdělávání hele, tzn. takovýho toho voboru kterej se v tý době jako úúúúúúrčitě nezabejval žádným marxizmem/leninizmem a už vůůůůůůbec ne jak ho jako jinejm nalejvat do hlav. Todlecto v těch svejch rozhovorech ten komouš moc nezmiňuje páč by to znamenalo že soudruch buďto měl známosti mezi vedoucíma soudruhama nebo prolez x boleševickejch zadků a nebo nám tak trošku vo svým životě kecá (soudruch věří že sou lidi hlupáci vovládaný dezinformacema, proč by jako nevypustil ňáký ve svuj prospěch). Navíc, to co soudruch Vrábel v roce 1968 ztratil a sobeckým pohledem považuje za svobodu byly vreskutečnosti jenom výhody, který von a jeho rodiče dostali za kolaboraci s komoušským totalitním režimem. A jenom děsně těžško taky jako mužem věřit antikomunizmuz člověkoj, co se kamarádíčkoval s STBkama a v současnosti se kamarádíčkuje s kovanejma marxistama a radikálníma ultralevičákama jako jsou soudruzi Kartous nebo Cemper.

    Po protikomunistický revoluci v roce 1989 soudruch Vrábel převlíká kabát a v dobách, kdy v český republice řádí mafie, přehrady se plněj sudama s mrtvolkama a Krejčíř Mrázek a Kajínek choděj bumbat tlamolepy do poloilegálního baru Discoland, soudruch Vrábel začíná taky podnikat. Chvilku pracoval jako vedoucí brněnckýho městckýho uřadu, todlecto Vrábelovo krátký angažmá je následovaný rychlým nákupem lukrativních pozemků v blízkosti Brna, asi ňáká datová analýza 😄 😄 Původně na nakoupenejch pozemcích chtěl se svým bráchou postavit obchoďák, pozdějc projekt prodávaj a Vrábela vydělává několik desítek milionů korun. Noa protože peníze nevyďál svejma schopostma ale jenom tim že poznal fungování západního světa dřív než vostatní, svejma předlistopadovejma konexema a vobecně aktivitama, který byly možný asi jako jenom v 90kách, všecky peníze postupně prošustrovává v dalších podnikatelskejch pokusech, hlavně v projektu Newstin, vo tom kousíček dál.

    Přes společný známý se dá dohromady s bejvalým prejže špičkovým kryptografem státní tajný bezpečnosti, soudruhem Tomášem Feglarem (to je asi jako uplně normální že má slušnej člověk společný známý s stbákama) a začnou prodávat ochranu elektronický komunikace, předevšim ňákou ochranu před odposlechama. Z toho mužem usuzovat čim se asi jako zabejval soudruch Feglar když makal pro státní tajnou bezpečnost, bílej klobouček asi jako zrovna nenosil 😁

    Vrábel přišel s tim, že se mu povedlo vyvinout nějakou zázračnou tech pro internetový vyhledávače která prej jakože dokáže pochopyt informace 'napříč jazyky' aže s tim prorazí rovnou v Silicon Valley a střelí to googlu nebo tak někomu. Taky v tý době pracuje jako subdodavatel firmy Cubic Corporation která ďála ňákou analýzu otevřenejch zpravodajskejch zdrojů pro NATO, to Vrábelu děsně zaujalo a rozhod se že jim ten nápad šlohne a zakládá podobnej projekt kterej se menuje 'Newstin'. Dobovej článeček o Newstin na lupě cz hele, kde se pro to Vrábel skrytě snaží vysomrovat nějaký prašule, za ani ne dva roky to už celý leželo hozený v hnoji uplně bez peněz. Dneska web sice furt běží ale už tam sou jenom samý divný článečky jako třeba jak jako zaparkovat u letiště nebo jakou si koupit domu podlahu nebo záclony a další divný clickbait pitominy.

    Soudruch Vrábel si svý neúspěchy v Silicon Valley vysvětluje tim, že tam na něj jako na východňára koukali skrz prsty, jinej výklad na kterej sem narazila řiká, že si všecky velký západní firmy tenkrát z PR duvodů děsně hlídaly by nespolupracovali s bejvalejma komoušema, stbákama a jinejma problémovejma lidmama který se ňák jakože podíleli na udržování komoušský totality v chodu. Víc pravděpodobnější ale prostě je že to co všecko jakože uměl newstin nebylo nic světobornýho a nic co by mohlo konkurovat tehdejším věcem který google a jiný velký firmy na který soudruch Vrábel jakoby cílil už dááááávno měly.

    Vrábel končí nemocnej a zchudlej u popelnic kde ho jednoho deštivýho podzimního večera najde podnikatel Jan Bárta a protože tuší, že potírání dezinformací bude big thing příštích pár let tak do Vrábela nalije prachy a k naší velký škodě mu dá další šanci prorazit v oblasti 'boje proti dezinfo'. A je takovou zajímavou náhodičkou, že Bártův bulvární web extra.cz se záhadně nevobjevil v seznamu monitorovanejch webů spolku nelež, ikdyž podobný weby jako blesk.cz nebo aha.cz tam sou. Se zdá, že soudruch Vrábel umí projevit vděk 😁 (sputnik a areroret na to dou uplně špatně. Bejvalo by rusákům stačilo kdyby Vrábeloj zaplatili za 'ochranu' a asi by teďko taky měli klid jako Bárta 😁)

    V roce 2011 soudruch Vrábel zakládá díky Bártovejm prachům Semantic Visions, čechijsko-britckou firmu která podle svýho tvrzení prej disponuje nějakým military-grade systémem zpracování dat z otevřenejch zpravodajskejch zdrojů hele, relalně to asi jako bude stejná habaďůra jako newstin.

    Semantic Visions

    Jak jako Semantic Visions rozhoduje co je a co neni dezinformace soudruch Vrábel komentoval trošičku chaoticky v jednom z rozhovorů pro časák Reflex hele videjko takle:

    'Jestli se jedná o dezinformační web, nebo ne, tak my to určujeme ne tím, že bychom kontrolovali fakta, to dělají jiné skupiny, ale my jsme průkopníky toho algoritmického určování, zdali se jedná o dezinformace, či nikoliv, a my to neděláme ověřováním faktů, ale protože my nazákladě našich zkušeností víme, že ty dezinformace využívají jako vehikly dlouhodobá témata, kterým odborně řikáme narativy a dotoho napasují tu manipulativní toxickou zprávu nebo to vo čem nás chtějí přesvěčit v náš neprospěch, a tim nejsilnějším ruským narativem je ten proti evropský unii a blablablah'

    (hhhhmmmmmmm neni nááááhodou tamta evropská unie ve vrábelím blabolu taky jakože ňáká ta dezinformace ve vehiklu v narativu 'boj proti dezinfo' 😁)

    Jak jako military-grade analytickej systém vyvynutej semantic visions fungoval/nefungoval v boji proti dezinfo jsme si v praxi vyzkoušeli za smrticí pandemie koronarýmy, kdy soudruch Vrábel dostal nastarost tamten 'slavnej' antidezinfo webík ministerstva zdravotnictví. A jak se jako web přepisoval jak se to zrovinka hodilo (asi podle toho jak se časem měnily všecky ty různý vládní vehikly a nanarativy 😁) sem už tady nakrokovala +- před rokem hele 😄 😜

    Ale možná, že hlavní fungování Semantic Visions je jakoby úúúúúplně jiný, Vrábeloj je asi jako nějaká politika uplně volná a má to jenom jako takový jakože dojítko peněz z veřejnejch rozpočtů. Vrábel totiž s tim svým zázrakem obchází všecky západní vlády, piše do americkýho kongresu a somruje na to dotace, například od britcký vlády dostal už v roce 2019 dotaci 250k dolarů hele na boj proti dezinfo..... a to mi jako někdo vysvětlete - jeden kámoš stb co dělá že čerpá dotace větčině lidí děsně vadí a druhej zase jako ne a eště ho maj za ňákýho statečnýho antikomunistu 😁

    jo a na Ondřeje Filipa z nic.cz má soudruch Vrábel taky ňákej vliv hele. nebo složšku 😄 😄

    Odkazy

    https://www.hegaion.cz/2020/06/cenzura-proti-dezinformaci-delegitimace_16.html

    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/frantisek-vrabel-dezinformace-fake-news-rusko-facebook_1903130001_ogo

    https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/99697/analytik-vrabel-dezinformacni-weby-chceme-pripravit-o-penize-mame-proti-nim-dukazy-facebook-je-ale-jeste-horsi.html

    https://www.lupa.cz/clanky/frantisek-vrabel-newstin-vojenske-zpravodajstvi/


    soudruch Bohumil Kartous

    Fanatickej marxista a antiamerikanista, člen týmu neuspěšnýho prezidentckýho kandidáta Jiřího Drahoše, mluvčí a člen anonymních kádrováků z hnutí čeští elfové, který o sobě pěkně prosím furt prohlašuje že je uplně apolitický 😁

    Bob svý rudý 'moudra' hlásá na progresivistickým webu blisty.cz už někde vod roku 2004, z jeho vlastních slov hele '.....dle tehdejších záznamů archivovaných školským systémem měl nakročeno do rizikových oblastí obývaných outsidery všeho druhu....' lze vytušit, že to s antifou/neomarxistama/feťákama/etc táhne už od střední.

    Bobova rudý moudra pro blicí listy

    nóóóóó nechme promluvit samotnýho soudruha Boba a začtěme se do jeho článečků který vypotil pro ten progresivistickej plátek Britcký listy, díky lidem jako Bob plným právem přezdívanej jako 'blicí listy':

    'Další velkou mytologii má na svědomí Karel Marx, který se dokázal (vskutku geniálně) oprostit od filosofické představy metafyzického absolutna a na poznatky klasické ekonomie aplikoval obrácenou Hegelovu dialektiku -- dialektiku postavenou jednak na poznání, ale také na představách, což je schéma vedoucí k vzniku další mytologie. Jeho podíl byl v tomto případě , na rozdíl od Nietzscheho, opravdu osobní. Ovšem ,stejně jako u Nietzscheho, je za to neprávem odsuzován a démonizován.'
    'Pokud by chtěl někdo namítnout, že liberalismus není mytologií, neboť vyznává svobodu, pak podotýkám, že princip svobody (a svobody trhu zvláště) je ze strukturálního hlediska stejným mýtem jako bůh nebo sociální spravedlnost'

    hele zdroj

    'Ještě nedávno rostl a vzkvétal souběžně s naším levým plotem nádherný, přes tři metry vysoký keř zlatého deště ............. O konci jeho života rozhodlo doslova několik centimetrů. Jeho kmen totiž vyrůstal z druhé strany plotu a nárok na vlastnická práva mu byla katem. ........... Někdy mívám silné pochybnosti o právu člověka na výhradní vlastnictví'

    hele zdroj

    'Marx byl bezesporu sociálně bystrý člověk. Někde ještě vyděšení dělníci s divošskou mýtickou bázní rozbíjeli stroje a on už věděl, že se jich musejí zmocnit úplně jiným způsobem, aby mohli jejich děti procitnout ve spravedlivé společnosti. Viděl ten dějinný proces, jak mu běží před očima a nedokázal si představit, že by se měl zastavit na emancipaci měšťanstva a nechat proletariát na holičkách. Jeho ideologický systém se u lidstva skutečně ujal a ve dvacátém století proběhly pod jeho záštitou revoluce na mnoha místech světa.'

    hele zdroj

    'Guevarova ideologičnost nebyla upachtěna dlouhodobou vazbou na fyzickou moc přesto, že taková vazba byla možná. Zemřel ve "službě" revoluci, což mělo pro nespokojence se sociálním řádem stejný význam, jako pro společenský řád smrt policisty ve službě jemu. Tím jistě oslovil hlavně intelektuální publikum, ale jeho postava byla dostatečně zajímavá i pro masovou spotřebu. Byl to prostě Marxův génius v Tarzanově těle'

    hele zdroj

    'Otázku kauzality v případě totalitních režimů není možné tak hrubě redukovat. To není žádné zbytečné plácání, ale požadavek na snahu o pochopení širších souvislostí a ne vytvářet pravdu na základě volně vyňatých faktů. Jistě, mezi Hegelovou filosofií a dialektickou ideologií komunismu je přímý vztah, navozený je ale Marxem. Přesto ani jednoho nemůžeme obviňovat z hrůz, které se udály v následujícím století. '

    hele zdroj

    Bobanoj, stejně jako jinejm rudejm vším, samozdřejmě neni cizí ani antiamerikanizmuz:

    'To, že americká armáda obsadila fallúdžskou nemocnici nemělo vliv pouze na špatnou dosažitelnost lékařského ošetření pro zraněné civilní obyvatele města, ačkoli tato skutečnost je jistě nejhorším důsledkem. Obsazení jedné z fallúdžských nemocnic americkou armádou je důkazem další dimenze vedení války.'

    hele zdroj

    ' O pár let později došlo k invazi v Iráku. Invazní koaliční vojska, která přijela osvobodit irácký lid od útlaku tyranského diktátora, projížděla se těžkou obrněnou technikou po ulicích Babylónu, vydlážděných v jiném lidském věku a nenávratně poničila nejcennější historickou památku Iráku. Everlasting freedom. ........ Američané deklarují snahu vybudovat v Iráku demokracii na zelené louce. Ta louka ale vůbec není zelená. Tisíce let už se na ní buduje, vyrostla tam na svou dobu vyspělá historická civilizace v době, kdy v tehdejší Americe ještě neexistovalo tušení světa. '

    hele zdroj

    marxův duch v tarzanově těle == návrat do doby palelololitu(ilustrační fotomontáž)

    marxista

    substring 'Marx' se vyskytuje ve 106 různejch Bobovejch článcích z celkovýho počtu 1259, tzn. soudruch marx okupuje Bobanovi článečky a určitě i mozek rovnou z 8.4% 😮 😜 Jako jo, mužeme namítnout že vochlasta a netáhlo Karel Marx sám osobně nikoho nezabil, že koalice která v Iráku svrhla islamistickýho diktátora Sadáma fakt jako při tom poškodila ňákou tu babylónskou dlažbu ale taková děsně nepříjemná drobná potíž je skovaná vtom, že soudruch Bob si moch pro svý článečky vybrat z asi bambiliónu různejch témat, nicméně se rozhod furt vomýlat marxizmuz a hájit Marxe a nadruhou stranu házet špínu na americkou armádu. A neřikaj snad samotný Český elfové, že nejsou duležitý jednotlivý prohlášení/článečky/blogísky/fakta který samy o sobě mužou bejt 'neškodný', ale že 'problematickej' je celkovej obraz kterej vytvářej?? 😄 😜

    Takovej kovanej neomarxista bude jako úúúúúrčitě posuzovat udajný dezinformace uplně nezaujatě. Jestli tendle levičáckej pitoma relativizující zločiny marxizmu a Cheguevary má bejt jako člověk, kterýho se hnutí Čeští elfové nestydělo ukazovat, nóóóóóó tak se nám nabízí otázečka kdo asi jako jsou ty jejich soudruzi za který se už dokonce i vostatní elfíci styděj 😁


    soudruch jan cemper

    Ultralevicovej extremista vedenej ve výročních zprávách ministerstva vnitra hele a hele, ekoaktivista a exčlen strany zelených, odpůrce stavby americkejch vojenckejch základen v ČR, LGBT+ aktivista, nekritickej obdivovatel evropský unie, šéfredaktor factcheckingový neziskovky manipulatori.cz (krályk rád cituje 😄 😄) a fakticke.info. Ten má asi jako všecky vady který správnej euromarxistickej progresivistickej soudruch ma mit 😁 Nicméně tendlecten ultralevicovej retard Cemper o sobě rád šíří dezinformaci, že prej jeho názory jsou 'středový' 😄 😄

    Když na soudruha prasklo jeho členctví v extremistickejch levicovejch organizacích (některý dokonce ved, třeba occupy prague), se začal vykrucovat jakože právě tadle jeho vlastnost, že levičákům opakovaně naletěl na různý jejich lži z něj dělá nejvíc nejvěčího experťa na dezinfo a právě proto von je ten pravej na vyvracení dezinformací. Když na Ukrajině začala válka, Cemper začal jakože vyvracet 'proruský dezinformace' ale najednou na veřejnost vyplavala soudruhova učast na prostestech proti americkejm základnám 😄 😄 sám soudruch Cemper ty prostesty voznačuje za spoluorganizovaný Kremlem aže se děsně vomlouvá, že tady ďál rusákům užitečnýho idiota. Jo, stejně jako pro Boba je i pro soudruha Cempera cocacola ďáblův utrejch 😄 😄

    Zase jeden soudruch, kterej neví kdy už by měl skončit. Kdyby soudruhovým zájmem dovopravdicky bylo lidem pomáhat by nenalítávali ňákejm těm proruskejm dezinformacím, tak by v kanclu smotal marxův plagát, dal si svejch pět švestek do krabice po banánech a rezignoval na svý šéfredaktorský židle, páč soudruhova přítomnost ve vedení těch už tak děsně pochybnejch neziskovek na duvěře jenom ubírá. Jenže to von ne, nejspíš to bude tim že je prej soudruch v exekuci a bonzování, kádrování a potírání svobody slova je jeho jediná vobživa (kterou ani neumí dělat pořádně hele). Mužem na něj koukat jako na takovýho mladšího a hloupějšího soudruha Vrábelu, nicméně si nemyslim žeby soudruch Cemper byla jedna z Vrábelovejch loutek, spíš je to jenom vobyčejnej voportunistickej levičáckej blb kterej Vrábelu napodobuje stim že věří, že mu to taky vynese miliony z kapes daňovejech poplatniků.

    http://www.mvcr.cz/soubor/extremismus-extremismus-situacni-zprava-mv-2-2012-pdf.aspx

    http://www.mvcr.cz/soubor/zprava2012pspcr-pdf.aspx

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Cemper

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nackove-ho-polamali-tak-jim-vyvraci-bludy-Aktivista-Cemper-si-sype-popel-na-hlavu-592611

    co si jako vo tom myslim

    jako správná dezinformátorka by sem teďko podle vrábelí definice měla nakonec tohodlectoho svýho narativu strčit nějakej ten dezinformační vehykl 😄 😄

    Takže to máme jednoho mafiána a čtyry komouše, samý gaunery. Soudruzi Bob a Jan projevujou jasnej antiamerikanizmuz, vostatně jako všechny tydlecty fetky ze sqatů a jinejch neomarxistickejch doupat, soudruch Stříž jasně ukázal že je vochotnej krutě a nemilosrdně sloužit rusácký loutkový vládě, don Pablo Blažek je vochotnej rusákům prodávat lický životy a soudruhoj Vrábeloj nijak moc neva spolupracovat s stbakama při svejch pokusech vo algoritmizaci bolševický cenzury a kádrování. A tydlecty lidi maj bejt jakože ty naši nejvíc nejhlavnější bojovníci proti ruskejm dezinformacím?? Pokud rusko neni jejich nepřítelem, proti čemu vlastně tydlecti potírači svobody slova vlastně bojujou?? nóóóóó myslimže sem si právě sama vodpověděla 😁

    Se zdá, že když spolunisti vyvěšovali ty svý plagátky 'nedopustíme cenzuru' tak se vlastně už jenom tim dopustili dezinformace, páč to netrvalo zase tak dlouho a spolunisti při první možný příležitosti nechali zablokovat 8 webů, pak se to rozrostlo na 20+ (a určitě jako neni žádná náhoda že ty weby často spolunistickou vládu kritizovaly) a fakticky se dopustili nezákonný cenzury. Dezinformace asi taky jako bude když vo sobě soudruzi z 5tikoalice tvrděj že sou pravice aže nejsou žádný komunisti. Že kolaborujou se soudruhama, stbákama a rudejma prokurátorama by snad jako mělo i těm nejvíc nejzarytějšejším pochybovačům dokázat pravej vopak.

    Nezbejvá než spolunistům pogratulovat k uvedení Orwellova doublethinku v praxi. Snad se jako těch komoušů v předčasnejch volbách brzy zbavíme a zase bude hezky.

           

    Hodnocení: 92 %

            špatnédobré        

    Anketa

    muj nejvíc nejvoblíbenější bojovnik proti dezinfo je
     (11 %)
     (13 %)
     (12 %)
     (28 %)
     (62 %)
    Celkem 151 hlasů

    Anketa

    samozvaný bojovniky proti udajnejm dezinformacím by jsme měli
     (9 %)
     (5 %)
     (10 %)
     (8 %)
     (5 %)
     (23 %)
     (1 %)
     (6 %)
     (9 %)
     (55 %)
    Celkem 166 hlasů

    Obrázky

    soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 1 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 2 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 3 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 4 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 5 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 6 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 7 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 8 soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫, obrázek 9

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Ruža Becelin avatar 7.6.2022 22:58 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jo Root - to uz si clovek zvykl na zabavne prestrelky v diskuzich dua Silhavy/Jirsak, ale... ten Danny je nakej divnej :-/

    Nevzpominam si, ze bych ho tam driv videl, ale muzu se mylit....
    9.6.2022 08:58 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Danny byl aktivní na CZFree a je už asi 20 let pořád stejný. O Jirsákovi jsem četl hezký komentář že buď vás utluče argumenty nebo jejich množstvím. Nad ním nelze vyhrát protože protože nikdo nemá čas reagovat na jeho stále nové a nové posty.
    Ruža Becelin avatar 10.6.2022 10:16 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Hmm, na Rootu mi prijde v diskuzich docela agresivni...
    Gréta avatar 10.6.2022 12:14 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    na twittru se hrozně často motal u cz nicek a furt tam vobhajoval tu nezákonnou cenzuru :O :O si myslim že má asi jakoby ňákej vosobní zájem se nicek furt zastávat :O :O

    8.6.2022 06:22 panpanika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    kdyz maj nackove antiantifa, jses ty Greto dedezinfo? diky za nejvic nejskvelejsi blogisek!
    8.6.2022 09:18 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tak v podstatě ten hlavní rozdíl je, že Gréta to dělá jenom jako koníček a nic na tom nevydělá. Jinak je to průkopník.
    Darth Phantom avatar 8.6.2022 11:40 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Úplně nejvíc nejlepčí bylo rypadlo, ale todlencto je takový edukativní, soudruzi. Plyne z toho ponaučení. že si lectkerý soudruch může na tom postavit obstojně prosperujíci biznys :)

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Gréta avatar 10.6.2022 12:23 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    vopakem slovíčka dezinformátor je informátor :D :D

    10.6.2022 14:55 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Já myslel že zinformátor
    8.6.2022 07:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    slusnej verbalni prujem
    8.6.2022 18:23 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Pravda se ti nelíbí, ty ruská špíno.
    8.6.2022 18:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    To je vtipne, rusonacistka mi nadava do ruske spiny.
    8.6.2022 23:01 @
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    On od covidu nadava uplne vsem, i sobe
    Gréta avatar 8.6.2022 20:43 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    8.6.2022 10:34 omph
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    "A pokud vy sam viditelne dezinformaci nedokazete rozpoznat, tak holt nezbyva nez se spolehnout na ty, kteri to zvladnou."

    Poďme na to logikou, trochu Vaší interakce, a tím co doporučil Danny. Tipuju, Gréto, že je naleznete zde. Pokud je tam nenaleznete, spolehnout se na ně/Dannyho nedá, a pak Vám Danny vlastně řekl: "Abyste se stal věřícím člověkem.". To je od něj mílé, že? :-D
    Gréta avatar 10.6.2022 12:25 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    hlavně jako věřicím člověkem tý jediný správný víry :D ;D

    10.6.2022 17:11 omph
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Na mé "míle" jste odepsal? :-D
    8.6.2022 11:28 Detektiv COLOMBO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Zajímal by mě názor Františka Kučery, má ho zpravidla stejný jako Gréta, ale z nějakého důvodu pod jejími blogy a příspěvky o nich nediskutuje. Všude jindy ano. Objeví se dnes? A co na to Jan Tleskač?
    8.6.2022 13:55 František Kučera
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    S transkama se nebavím.
    Člověk z Horní Dolní avatar 8.6.2022 14:34 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    TLDR
    Darth Phantom avatar 8.6.2022 14:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tomu celkem rozumim, že ti takový počteníčko moc nevoní a nejde pod fousy, soudruhu :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    xxxs avatar 8.6.2022 14:56 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    soustruhu.
    8.6.2022 16:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    tobe voni prujem?

    no kazdy ma nejakou uchylku
    Člověk z Horní Dolní avatar 8.6.2022 17:50 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    No, kdyz jsem videl ten blok textu velikosti mensi knizky, smajlik na kazdem rohu, tak mi bylo hned jasny ze asi pujde o nekoherentni vyplod silene konspiratorske mysli :D
    Gréta avatar 8.6.2022 20:46 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    si přečti aspoň ty vodkazy :D ;D

    9.6.2022 11:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    proc by si nekdo mel cist vodkazy od mentalne postizene transky placene z ruska?
    Gréta avatar 10.6.2022 12:10 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    8.6.2022 21:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ani ne. To spíš si jenom dala Grétka práci a našla špínu na samozvaný garanty pravdy.
    9.6.2022 12:35 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    TLDR
    spravne je KLDR
    8.6.2022 17:06 VoDo | skóre: 10 | blog: Archi3mini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nevite nekdo jestli se podobny veci deli i v nemecku, kdy po par letech valky se bejvali nackove dostali k moci a byli znich opet velky paky? Nebo je to mozny jen ve vychodni evrope? Svycarsko do toho netahat to jsou evropsti kozomrdi od pradavna a za prachy se spojej s kymkoliv.
    btw I use Archi3 :) Someday you will own nothing and be happy
    8.6.2022 17:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Samozřejmě se to dělo i v Německu. Dodnes jsou v managementu německých firem často rodinní příslušníci esesáků a prominentních nacistů.
    JiK avatar 8.6.2022 17:11 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ze vsech tech novodobych cenzoru a lovcu koryt v boji proti svobode slova a ustavnimu poradku je mi zle. A vy si je vsechny platite.
    8.6.2022 17:24 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nejvetsim paradoxem je, ze tito lide jsou placeni slusnymi lidmi, kteri jsou schopni se uplatnit v soukrome sfere a musi platit dane, aby tito lide tyjici ze statniho prerozdelovani mohli psat bludy. Ja jim nechci prispivat na zdravotni peci a zubni protezy.
    JiK avatar 8.6.2022 17:29 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    to jsou ty paradoxy. Oni chteli lidi, se kteryma nesouhlasi v nejlepsim jen umlcet a vymazat z verejneho prostoru, v nejhorsim zavrazdit v gulagu nebo nejakem vykachlikovanem sklepe, na styl NKVD, a ja je chci nechat, az si delaji co chteji, at si zvani co chteji, at si publikuji, co chteji, ale vyhradne za svoje, a bez meho prizpevku. Myslim, ze prave tohle je duvod, proc svoboda proti socialismum ruznych odstinu dlouhodobe prohrava.
    8.6.2022 23:04 Wallace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    pokud pod svobodou minis GNU tak jo, prohrava, protoze neni svobodna
    9.6.2022 11:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    nebezpečně naivní humanismus

    rusáci a jejich agenti patří ke zdi
    9.6.2022 12:04 okolojdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Dobre (ac vlastne hodne smutne) cteni.

    Akorat mam pocit, ze v par vetach doslo k chybe ... teda, chci rict, ze par vet je psanych normalnim srozumitelnym jazykem ;D

    Nemate to nahodou psane v obecne cestine? Jiste by stalo za to tento text vice sdilet, ale kolik lidi bude ochotnych to v takove forme prelouskat...
    9.6.2022 12:41 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    mas pravdu a tu zpetnou vazbu autor jiste uvita. Pozitivne hodnotim, ze napsane ma urcity spad a ctivost. Kez by podobnych (mozna trochu lepe formulovanych) prispevku zde bylo vice.
    Gréta avatar 10.6.2022 12:09 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    na začátku sem si dycky dala děsně moc záležet by to lidi jakože vubec začali číst :D

    Nemate to nahodou psane v obecne cestine?

    nemam ale mužeš si to jakoby vopravit/vylepšit a sdílet si to jak jako chceš :D ;D

    9.6.2022 12:37 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    volne podle Clintona autor popisuje 'porodni bolesti nove vznikajicich spolecnosti ve stredni a vychodni Evrope'
    9.6.2022 18:43 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tak ta ukrajinská ombudsmanka, vykopnutá za lhaní o zločinech ruských vojáků, se přiznala že si to všechno vymyslela:

    https://lb.ua/news/2022/06/03/518875_lyudmila_denisova_azovtsi_z.html

    Očekávám, že tajná služba bude požadovat zablokování českých webů, které tyto dezinformace šířily, což jsou vlastně všechny mainstreamové sračkomety. Včetně ČT :-D
    9.6.2022 22:50 a1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    a cetl jsi to Radovane?, pise se tam totiz presny opak :D:D
    10.6.2022 07:00 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ještě by nám nějaká "zdravotní sestra" mohla povyprávět známou pohádku o nemluvňatech vyházených z inkubátorů ;-)
    15.6.2022 13:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    To dělali Srbové ve Vukovaru.
    15.6.2022 23:38 Henlein
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    A Češi v Sudetech.
    Alkibiadés avatar 23.6.2022 11:44 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    A Lakedaimoňané v Platajích.
    16.6.2022 20:00 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Hele ne, to bylo za tažení Iráku vůči Kuvajtu.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    10.6.2022 00:45 Fň(x)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Zavři papulu, transko zemanovská.
    10.6.2022 06:32 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Stejně je prazvlášní jak mejnstrým hlásný trouby ochotně naskakujou Rusákům a Ukrošům na tyhle pastičky ... A nepoučí se. Alzheimer?

    Iděs : Skandál na Ukrajině. Hromadné znásilňování Rusy si ombudsmanka vymyslela

    Darth Phantom avatar 10.6.2022 12:01 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    si ombudsmanka vymyslela

    Zdalipak to soudruh Bob Kartous s komunistou Cemperem a jeho pomocníkem pirátským komunistou Holodňákem poodhalili, že nás tu média měsíce eufemisticky řečeno tahala za fusekli. Neřiká se tomu účelová dezinformace čili fejk ňjúz?

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Gréta avatar 10.6.2022 12:22 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    14.6.2022 21:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    škoda, že nežije v rusku - tam by ji za tohle povýšili, SKK by jí předala krásný karafiát za správný přístup a od Tebe by mohla dostat třeba nějaký pěkný diplom a ani ne moc použitou záchodovou mísu
    10.6.2022 06:56 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Gréta avatar 10.6.2022 12:05 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    přijít jako ta revoluce vo pár roků pozdějc by sme si mohli teďko zvolit za prezidenta soudruha špiona :D

    10.6.2022 19:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    10.6.2022 11:25 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    To je úplně balzám na duši tady vidět Grétu a jiný vypatlaný nácky prskat vzteky. Piš prosím tyhle nenávistný bláboly častějc.
    Gréta avatar 10.6.2022 12:02 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    pro mě je zase jako balzám naduši vidět prskat zteky různý komouše/spolunisty/elfiky/marxisty/vlezdobruselisty/etc když vo nich napišu jenom čistou pravdu :D ;D a materiál na další komouše by jako eště byl :D :D

    btw komouši dycky nálepkovali svý nepřátele jako nácky :P :P vidim žese tohodlectoho dezinformačního narativu furt držíte soudruzi :P ;D

    10.6.2022 12:34 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jen prskej, to je blaho :-)
    Gréta avatar 10.6.2022 12:37 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    10.6.2022 14:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tyvogo to nedám, to je strašně dlouhý...

    Každopádně, tady v těch diskusích o svobodě slova atd. mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit. To, že demokracie podlehnou nějaký dezinfo kampani se IMO fakt děje. A stejnětak se děje to, že menšina lidí způsobí nějakej velkej průser - viz třeba komunistickej převrat v ČSR, na to stačilo IIRC něco jako 40% lidí.

    No takže... Neříkám, že tyhle lidi jsou dobrý, tu kritiku chápu, ale furt teda nějak nevim, co máme udělat místo toho. Maximálně jsem se zatim od libertošů dozvěděl, že musim děsně přesvědčovat lidi, což mi, nemůžu si pomoct, poněkud připomíná letákovou kampaň... Přijde čas triček?
    xxxs avatar 10.6.2022 14:30 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ja som sa premohol a celkom ok. zatial nikto nenapadol uvedene info, iba ideologiu.
    10.6.2022 14:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V pořádku, nemam v úmyslu ten blog nějak napadat nebo něco, prostě jenom nevidim východisko. Na konci (závěr jsem zvládl) Gréta doufá, že budou rychle volby... Ok, dejme tomu, že by se to podařilo, ale jako co potom? Svobodná Trojkolka, která v posledních volbách ani nebyla schopná naformulovat program? Stejně by to akorát vyhrál Bureš, to bychom si opravdu pomohli...
    xxxs avatar 10.6.2022 15:09 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    "prostě jenom nevidim východisko" to je tvoj politicky modus operandi. vzdy. netvrdim, ze mam lepsi. a vlastne co robis, nie je podla mna bez efektu. racionalna diskusia pomaha extremistom, aby sa aspon trosku uvedomili.
    10.6.2022 15:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    No, úplně vždycky ne, třeba u covidu jsem měl pozici... Ale jinak obecně asi ano, máš pravdu. Případně bych to ještě rozšířil: Východisko nevidim, protože (mi přijde) se ho lidi reálně moc nesnaží hledat, politická scéna se neustále rozptyluje populismem a různejma švihlejma ideologiema (libertarianismus, marxismus, ...).
    Darth Phantom avatar 10.6.2022 14:48 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit.
    Jakákoli cenzura je začátkem konce jakékoli demokracie, soudruhu. A co tedy navrhuješ ty? Vyměnit cenzory-komunisty za trošánek víc soft-komunisty? Páč nevim jak je to možný, voni jsou všichni komunisti :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    10.6.2022 15:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jakákoli cenzura je začátkem konce jakékoli demokracie, soudruhu.
    To je sice strašně hezké, ale demokracie může skončit mnoha různými zajímavými způsoby, včetně toho, že ~40% lidí přijme nějakou dezinformaci a podpoří pučíček.
    A co tedy navrhuješ ty?
    Tak kdybych věděl, co navrhnout, tak bych to navrhl a neptal se takhle...
    10.6.2022 15:16 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jakákoli cenzura je začátkem konce jakékoli demokracie, soudruhu.
    To je sice strašně hezké, ale demokracie může skončit mnoha různými zajímavými způsoby, včetně toho, že ~40% lidí přijme nějakou dezinformaci a podpoří pučíček.
    No a? Nic nového, to se stává a stávat bude. Nějak to vydržíme, nebo změníme bydliště.
    A co tedy navrhuješ ty?
    Tak kdybych věděl, co navrhnout, tak bych to navrhl a neptal se takhle...
    Všeobecně vzato, technické prostředky máme, vesměs na bázi jaderné fůze nebo jaderného štěpení. Zbytek pak za pár miliónů let vyřeší evoluce a možná se další inteligentní druh povede.
    10.6.2022 19:57 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    11.6.2022 11:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jo, já vim, že se zlobíš, že ti rok 89 zrušil režim, ve kterém ses cítil mnohem víc doma. Řešení je jednoduché: Vycestovat někam, kde něco takového stále ještě mají.
    12.6.2022 08:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    "Čapku táhni!" ;-)
    10.6.2022 15:11 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tyvogo to nedám, to je strašně dlouhý...
    Tak strašný to není. Hodně je jen vata která se dá snadno přeskočit.
    Každopádně, tady v těch diskusích o svobodě slova atd. mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit. To, že demokracie podlehnou nějaký dezinfo kampani se IMO fakt děje. A stejnětak se děje to, že menšina lidí způsobí nějakej velkej průser - viz třeba komunistickej převrat v ČSR, na to stačilo IIRC něco jako 40% lidí.
    To se prostě nedá. Demokracie se může demokraticky sama ukončit a .
    Maximálně jsem se zatim od libertošů dozvěděl, že musim děsně přesvědčovat lidi, což mi, nemůžu si pomoct, poněkud připomíná letákovou kampaň... Přijde čas triček?
    V podstatě ano, jelikož ten problém jako takový je letáková kampaň (byť na steroidech), tak je zcela v pořádku působit opačně. Klidně ze státních institucí, kvičení o "ministertvu pravdy" asi značí dobrou cestu (jako každé bolševické kvičení o perzekuci zešměšňováním).

    Cenzura je ale naprosto kontraprouktivní. Krásně to bylo vidět na tom odstraňování záznamů: web kde si můžu přečíst o účasti mimozemských civilizací v Rusko-Ukrajinsk konfliktu se má naopak propagovat.

    Stejně jako ten klasický článek z roku 2014 (nebo 2015?) na Sputniku vysvětlující, proč Češi sympatizují s Ukrajinou (výtah: protože Češi stejně jako Ukrajinci entnicky vyhladily své cizojazyčné spoluobčany).
    10.6.2022 15:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ok, asi se na tim budu muset ještě zamyslet, ale to mi asi dává smysl...
    11.6.2022 09:30 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Trochu jsem o to tom přemýšlel a došla mi ještě jedna věc: celá ta teze o nenásilném demokratickém zrušení demokracie je hodně diskutabilní a z velké části mýtus. V podstatě všechny případy kdy se fašisté/nacisté/komunisté chopili moci obsahují poměrně velkou dávku násilí ať už ve formě občanské války, povstání nebo alespoň organizovaných paravojenských organizací. Když demokratické státy selhaly, tak tím že nedokázaly postavit organizovanému násilí. Což, pravda, bylo často způsobeno právě tím že po dlouhodobé propagandisticko-ideologickou přípravě byla podstatná část populace ochotna tolerovat různé bojůvky jako potřebné, ne-li přímo správné. Především pak proti nebezpečí levicového (nebo pravicového) převratu, který působil jako to větší zlo.

    Troufám si říci, že zavádění cenzury je tedy právě eskalace, která všechno posune z úrovně "letákových kampaní" výš, směrem k bojůvkám.

    Samozřejmě, i zde na abclinuxu můžeme vidět několik lidí propagujících ozbrojené povstání a přímo výslovné zabití koryfejů tohoto prohnilého kapitalismu a nastolení toho lepšího, lidového. Jenomže to je evidentně hyperbola, jeden to celkem jistě myslí jako provokativní vtip a ten druhý mi opravdu nepřipadá jako typ co by si pořídil jednobarevnou košili (koneckonců, AFAIK se nepřidal ani k Proud Boys, a to jsou vesměs jen cosplayeři).
    Bílý jezdec Vandas avatar 11.6.2022 10:07 Bílý jezdec Vandas | Čechy!
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    "viz třeba komunistickej převrat v ČSR, na to stačilo IIRC něco jako 40% lidí. "

    Pokud zohledníme 20% propadlých hlasů celkového počtu cca pěti milionů voličů v minulých volbách, tak reálný mandát vládnoucí pětikoalice bude, hádám, ještě menší ;-).

    11.6.2022 11:18 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Každopádně, tady v těch diskusích o svobodě slova atd. mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit.
    Samozrejme se neda rict jedine spravne reseni, implementuj X a bude to slunickove. Ale dost by pomohlo, kdyby informace od statnich instituci (CT, CRo, tiskovky vlady, prohlaseni uradu,...) byly zarucene pravdive. Videli jsme na covidu jak se zkracoval interval mezi dezinformaci a realitou - kdyz se neda verit demokratickemu statu, tak se veri nekomu jinemu.

    Dost by pomohlo, kdyby demokraticky stat dodrzoval aspon svoje vlastni zakony. Jak se da jinak rozpoznat od diktatury? Na covidu jsme videli jak si MZ vytiralo prdel s rozhodnutim ustavniho soudu.

    S dodrzovanim vlastnich zakonu uzce souvisi celkove pravni prostredi - je tady neuveritelny bordel, napriklad "neznalost neomlouva" ale neznam jedineho cloveka ktery by z hlavy dokazal odcitovat libovolny paragraf z libovolneho platneho zakona. Vsadim se, ze to neda zadny Prof. JuDr. Novak.

    Dost by pomohla pravni zodpovednost verejnych cinitelu. Razitko ma byt nejen pravomoc, ale zaroven zodpovednost. Demokraticka odvolatelnost zvoleneho zastupce je zaklad - ted jsou si vsichni politici jisti svoji ctyrletkou a podle toho to vypada - populismus pred volbama, bida a zmar po nich.

    A tak se da pokracovat...

    12.6.2022 22:08 okolojdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ale dost by pomohlo, kdyby informace od statnich instituci (CT, CRo, tiskovky vlady, prohlaseni uradu,...) byly zarucene pravdive.
    Toz jedna vec je, aby podstata veci byla pravdiva* a druha vec je cely kontext, v jakem je ta realita zasazena. Takze se zcela bezne stava, ze nejaka "politicky nestastna" cast reality pro kontext proste chybi. To samozrejme neni cenzura, cenzorske metody jsou vysadou toliko totalitnich zemi. Tady je proste demokraticky prijato rozhodnuti, ze tato cast kontextu nebude zminena, coz je zcela slunickove v poradku.

    A pochopitelne vyvazenost obsahu a poskytovani prostoru i "politicky nestastnym" (coz v dnesni dobe znamena treba lidi s technickymi, nikoliv ideologickymi, znalostmi... nebo pak treba libovolneho konzervativce :-) ).

    Takze kuprikladu muzeme rict: Hruuuza, stat snizenim spotrebni dane na PHM o 1,50 Kc na litr vybere o 4 mld mene, statni rozpocet kvuli tomu zazije totalni armageddon...

    ... a taktne zamlcet, ze stat diky vyssim cenam kompletne vseho vybere o radove desitky mld vice, nez kolik bylo ocekavano v rozpoctu; potazmo zamlcet fakt, ze prave stat ma na tomhle zdrazovani dost velkej profit.

    * stran te pravdivosti se nabizi otazka, kampak se nam ta pravda vytratila? Jasne, bylo to s ni na stiru uz peknych par let, posledni dva roky to jenom dostalo forsaz. Z moci ouredni bylo neco za pravdu prohlaseno, oponentura do debat nebyla vubec pripoustena, ... Splnovalo by "ouredni uvedeni neceho jako nezpochybnitelne pravdy pravdouci" a nasledne referovani verejnopravnich medii o temtoz jako o pravde, onu skutecnou definici pravdy?
    13.6.2022 13:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Samozrejme se neda rict jedine spravne reseni, implementuj X a bude to slunickove. Ale dost by pomohlo, kdyby informace od statnich instituci (CT, CRo, tiskovky vlady, prohlaseni uradu,...) byly zarucene pravdive.
    No, tak 100% pravdivost se nedá zaručit nikdy... ale jinak ano, zcela s tebou souhlasim, že stát a jeho součásti by se měly snažit o maximální pravdivost, případně také ozdrojování infromací.

    Nevěřim ale moc tomu, že by tohle nějak výrazněji pomohlo v případě COVIDu. Lidi se bohužel obecně o pravdu až tak moc nezajímají, respektive zajímá je jen pokud je v souladu s jejich politickým přesvědčením a/nebo jim osobně vyhovuje... A části lidí pravda nevyhovovala úplně stejně jako dezinformace státu. Případně viz globální oteplování, to je podobný, "odpůrci" napadají úplně všechny aspekty state-of-the-art ("oteplování se neděje a ta částka taky nesouhlasí"), nezajímá je pravda, pouze pokudmožno co nejvíc zadupat/znemožnit/překřičet pozici, která se jim nelíbí.
    13.6.2022 15:23 okbobcz | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Co je zaručená pravda? COVID byla úžasná ukázka jak se prolínají politické vlivy, byznys (velký, malý, šedý), náboženství. Na COVIDu se snažil ohrát polívčičku každý - vláda, opozice, mimoparlamentní opozice, i různí prodavači deště, média nevyjímaje. Přičemž u přírodních fenoménů může běžně docházet k tomu, že nikdo netuší, co bude za týden, jaká bude reakce na opatření, .. u systémů, které mají silnou zpětnou vazbu to ani nejde. A vyjma zdravotníků, a záchranných složek se všichni chovali jak banda imbecilů s horšími nebo lepšími chvilkami.

    Vzpomínám si na jednu diskuzi, kterou jsem měl na linkedinu s nějakým obchodníkem. Už začínaly být plné nemocnice, a on si stěžoval na lockdown, protože měl plný sklad. A osočoval vládu ze lži, jelikož slibovala, že lockdown nebude (v té době byly nemocnice ještě prázdné). Zase jiní v tu dobu obviňovali vládu z neadekvátních opatření jelikož nemocnice jsou prázdné. Pro někoho byl lží slib nelockdownu. Pro jiného údaje o zaplnění nemocnic. Problém je u agregovaných informací. Jak zaručíte kontrolovatelnost zaplnění nemocnic, aby si to mohl kdokoliv zkontrolovat, když a) v době pandemie tam fyzicky nikdo další nesmí, b) z důvodu ochrany osobních údajů nemáte přístup k údajům pacientů, c) pracuje se s agregovanými daty - musí se sečíst data z 200 nemocnic. Tam vždy mohou vzniknout drobné chyby (neaktuální data, překlepy, slyšel jsem že dynamické změny formátů dělaly také zle). Dělal někdo z vás reporting pro státní správu? Kolikrát máte problém, že na vstupu máte nekompatibilní data z různých subsystémů. Kdysi dávno jsem měl sčítat netopýry, a problém byl, že v Čechách se počítali jinak než na Moravě.

    13.6.2022 18:18 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Případně viz globální oteplování, to je podobný, "odpůrci" napadají úplně všechny aspekty state-of-the-art ("oteplování se neděje a ta částka taky nesouhlasí"), nezajímá je pravda, pouze pokudmožno co nejvíc zadupat/znemožnit/překřičet pozici, která se jim nelíbí.
    No a uz "obecne uznavane" klimaticke modely umi spravne predpovedet teploty/ledovce/hladiny roku 2020 po nakrmeni vsema datama <2010, tj vyhled na deset let? Protoze cela moderni ekologie se toci okolo vicemene modifikovane Mannovo hokejky. Dokud to neumi, tak by zeleni meli radsi psat zdrojaky misto regulaci, a treba bychom se vyhnuli takovym bizarum (cti zlocinum proti prirode) jako je spalovani lesu v elektrarne.
    13.6.2022 22:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    No a uz "obecne uznavane" klimaticke modely umi spravne predpovedet teploty/ledovce/hladiny roku 2020 po nakrmeni vsema datama <2010, tj vyhled na deset let?
    No tak to hodně záleží, jakou budeš požadovat přesnost a granularitu. Pokud něco jako "Kolik sněhu bude na Silvestra na Medvědíně?" tak určitě ne.

    Pokud se spokojíš s něčím jako "O kolik se zhruba zvýší průměrná hladina moří nebo průměrná teplota?" pak ano (obr. 3) a ano.

    JiK avatar 13.6.2022 23:02 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ja tam vidim, ze jsme nekde mezi low a best, uz 20 let, navzdory cine a indii, ale na straseni lidi a tlaceni zeleneho socialismu se dal agrumentuje high variantou...
    14.6.2022 09:04 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Pokud se spokojíš s něčím jako "O kolik se zhruba zvýší průměrná hladina moří nebo průměrná teplota?" pak ano (obr. 3) a ano.
    Samozrejme ze jsou zajimave jen prumery (ehm, mediany, ehm), konkretni hodnoty neumime predpovedet ani na pozitri. Ale diky za potvrzeni, ze experimentalne zmerena data jsou v pohode a straseni nema smysl.
    JiK avatar 14.6.2022 10:08 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    taky je dobre, ze podle jeho vlastnich dat je rust o 3.4+-0.4 mm/rok takze ty devastace celych prumyslovych odvetvi a na ne navazanych spolecenskych trid a spolecnosti je zduvodnena tim, ze bojujeme proti tomu, ze 100 let bude o 30-38 cm vyssi hladina more, coz teda neni uplne konec sveta, ze?

    kvuli 38 centimetrum se asi neprestanou prodavat haciendy u more, proto je take dnesni zelena slechta, dotacni baroni a kardinalove oteplene viry radostne kupuji. (viz. Obama, Martha's Vineard, 11 milionu dolaru, nadmorska vyska 40 cm)
    xxxs avatar 14.6.2022 10:15 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    lenze obama velmi dobre vie, ze europska ropna spotreba po zavedeni povinnej elektromobility bude pre spalovanie takmer nulova. vie aj to, ze cina to teda dopali za europu. nastastie vie aj to, ze cina ma vlastnu planetu. alebo tak nejako. tym sme tu nasu zachranili spolu s primorskym domcekom.
    14.6.2022 13:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    To, že Čína je ekologická katastrofa je do značné míry meme. I přes zákazy a nařízení EU může klidně být s elektroauty a dalšími zelenými technologiemi napřed oproti EU. Aktuálně mají v "oběhu" procentuálně více elektroaut než Německo, EU, USA.

    O Číně je celkově těžké v tomhle ohledu něco soudit dobudoucna, přijde mi dost nepredikovatelná.
    xxxs avatar 14.6.2022 13:42 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ak bez forikov, tak nie je to len mem. smogova situacia je stale zla. to v eu nemas. ropa sa zide. nielen cine, ale aj usa.
    Gréta avatar 14.6.2022 14:26 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    14.6.2022 13:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    je zduvodnena tim, ze bojujeme proti tomu, ze 100 let bude o 30-38 cm vyssi hladina more, coz teda neni uplne konec sveta, ze?
    Za 80 let a spíš tak 40~60cm (ten vývoj není lineární). Co přesně to znamená v praxi je docela těžké dohledat a asi i odhadnout, ale počítám, že třeba taková Florida z toho nadšená nebude.

    Haciendy u moře by se nejspíš nepřestaly prodávat ani kdyby moře stouplo o 2 metry, spíš je to o tom, kde ty haciendy (a to moře) budou :)
    Gréta avatar 14.6.2022 14:36 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nositel Nobelovy ceny za ekonomii T. C. Schelling se ve svém textu Costs and Benefits of Greenhouse Gas Reduction (Schelling, 1996) zamýšlí nad tím, jak bude vypadat svět za 75 let, a proto ho napadlo podívat se 75 let dozadu, tedy na rok 1920. Docela zajímavě říká, že v roce 1920 - kdy v USA byly zpevněné cesty a silnice ještě v naprosté menšině - bylo největším s podnebím spojeným problémem bláto. Obyčejné bláto. Schelling dodává, že by „v roce 1920 nikoho nenapadlo, že v roce 1995 bude většina cest s pevným povrchem". To vůbec není laciná úvaha a triviální myšlenka a já jsem přesvědčen, že se -jako koncepční návod - týká celého environmentálního problému. Co bude na světě za 100 let při očekávatelném ekonomickém rozvoji? Nevíme to, ale určitě budeme někde úplně jinde než dnes. Mnohé „cesty budou mít pevný povrch" a proto je fatální chybou uvažovat o situaci za 100 let s představou dnešních technologií a dnešního bohatství.

    václav klauz modrá nikoliv zelená planeta :D ;D

    14.6.2022 15:44 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nositel Nobelovy ceny za ekonomii T. C. Schelling se ve svém textu Costs and Benefits of Greenhouse Gas Reduction (Schelling, 1996) zamýšlí nad tím, jak bude vypadat svět za 75 let, a proto ho napadlo podívat se 75 let dozadu, tedy na rok 1920. Docela zajímavě říká, že v roce 1920 - kdy v USA byly zpevněné cesty a silnice ještě v naprosté menšině - bylo největším s podnebím spojeným problémem bláto. Obyčejné bláto. Schelling dodává, že by „v roce 1920 nikoho nenapadlo, že v roce 1995 bude většina cest s pevným povrchem". To vůbec není laciná úvaha a triviální myšlenka a já jsem přesvědčen, že se -jako koncepční návod - týká celého environmentálního problému. Co bude na světě za 100 let při očekávatelném ekonomickém rozvoji? Nevíme to, ale určitě budeme někde úplně jinde než dnes. Mnohé „cesty budou mít pevný povrch" a proto je fatální chybou uvažovat o situaci za 100 let s představou dnešních technologií a dnešního bohatství.

    václav klauz modrá nikoliv zelená planeta :D ;D

    Jelikož problém bláta a nedostatku zpevněných cest byl koncepčně vyřešen masivními investicemi a regulacemi státu, tak se jedná o docela zábavný vlastňák :D ;D
    14.6.2022 15:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ty vlastňáky tam jsou ještě nejmíň dva další: 1) Gréta tady prosazovalo vyasfaltovaný povrchy jako příčinu oteplování / problém, kterej by se měl řešit místo emisí, 2) Klaus je taky grázl :-D
    Gréta avatar 14.6.2022 22:42 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    zatim tady nikdo nezpochybnil schellinguv nápad takže i podle našich klimabojovniků má schelling asi jako pravdu :P :P :D ;D

    15.6.2022 09:49 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    zatim tady nikdo nezpochybnil schellinguv nápad takže i podle našich klimabojovniků má schelling asi jako pravdu :P :P :D ;D

    No tak proč by jako socialistické blbnutí zpochybňovali když tady od toho ses jako ty žejo :P :P :D ;D

    Jinak já osobně rozhodně klimabojovník nejsem, ale stavění silnic rozhodně plně podporuju.
    15.6.2022 12:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    zatim tady nikdo nezpochybnil schellinguv nápad takže i podle našich klimabojovniků má schelling asi jako pravdu :P :P :D ;D
    Já jsem moc nepochopil, v čem ten celej nápad a ten citát měl spočívat. Někde měli bláto, to jim dělalo problémy s logistikou, ok, to chápu. Tak se rozhodli to řešit silnicema. No a když ty silnice udělali, tak už problém neměli. Ok, to dává smysl. Ale co jako s tim?
    Gréta avatar 16.6.2022 13:55 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    mi příde takový zajímavý jak se jako voba najednou děláte děsně hloupejma když se vám strčí k přečtení něco co se vám jakoby hrozně moc nelíbí :P ;D

    tamta schellingova myšlenka je vo tom jestli je jako chytrý řešit probémek kterej příde až za nějakejch 100 roků současnejma technologiemama a současným pohledem na ten problémek který v době kdy by ten hypotetickej problémek třeba s tamtěma zvednutejma voceánama přišel by byly 100 roků zastarlý třeba už

    takovejch zelenejch géniusů máme a žádnýho jako nenapadne že tim tavením pitomejch a zbytečnejch ledovců nehostinejch zniká zase ňákej novej prostor pro člověka na bydlení nebože tu energii ze sluníčka hypoteticky líp zachycenou věčím množšstvím co2 ve víc výhodnějším poměru budem moct ňák transformovat a třeba použít na vyrobení umělejch ledovců nebo vodičku levně z ledovců získanou někam přečerpávata a třeba sní kolonizovat pískový pouště kde teďko skoro nic neroste. kdo tvl ví co jako bude za 100 roků :D ;D

    ........ttttttssss vy zelený ste děsný zpátečnici co se bojej novejch vízev a neuměj vidět v problémcích příležitost :D ;D

    16.6.2022 14:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    tamta schellingova myšlenka je vo tom jestli je jako chytrý řešit probémek kterej příde až za nějakejch 100 roků současnejma technologiemama a současným pohledem na ten problémek který v době kdy by ten hypotetickej problémek třeba s tamtěma zvednutejma voceánama přišel by byly 100 roků zastarlý třeba už
    Ale vždyť asfaltová silnice v roce 1920 nebyla nějaká neznámá sci-fi technologie budoucnosti, to existovalo v tý době už jak dlouho, 100 let?* A ten pohled se taky nezměnil, prostě problém blátivý cesty se řeší vyasfaltováním, furt stejně.

    Gréto, ten argument vůbec nedává smysl :) To zahoď tu Klausovo slátaninu...

    PS. *) jo, lol
    16.6.2022 16:24 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Blativa cesta je vhodna pro provozovani kone, tehdy majoritniho dopravniho prostredku. Takovy kun totiz na zpevnenem povrchu, jako je asfaltova/betonova cesta, hodne trpi. Takze je s asfaltovanim potreba pockat na trzni rozsireni hentech automobilu, a ne befehlem naridit "od 1925 zakaz prodavani koni, posledni do salamu 1930".
    16.6.2022 17:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Blativa cesta je vhodna pro provozovani kone, tehdy majoritniho dopravniho prostredku. Takovy kun totiz na zpevnenem povrchu, jako je asfaltova/betonova cesta, hodne trpi.
    Takže teda bylo, nebo nebylo to bláto problém? A proč budovali zpevněné cesty i třeba takoví Římani (když už se tady skloňovala ta antika)...

    (no i když ... :-D)
    16.6.2022 17:59 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Takže teda bylo, nebo nebylo to bláto problém?
    Největší s podnebím spojený problém != Problem. Proste lidem blato otravovalo zivot, ale lepsi blato a funkcni kun, nez asfaltova silnice a nefunkcni kun.
    A proč budovali zpevněné cesty i třeba takoví Římani (když už se tady skloňovala ta antika)...
    Protoze rimani budovali zpevnene cesty kvuli presunum *pesi* armady na dlouhe vydalenosti. Konskou armadni jizdu sice znali, ale moc nepouzivali (narozdil od ostatnich narodu okolo).

    16.6.2022 20:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Armáda se sice přesouvala pěšky, ale hardware měli vojáci na vozech. Proto na těch cestách byly žlábky pro kola.
    17.6.2022 10:14 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Já jsem si vždycky myslel, že ty tam byly v důsledku opotřebení, ne by design.
    17.6.2022 13:56 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    A proč budovali zpevněné cesty i třeba takoví Římani (když už se tady skloňovala ta antika)...
    Nejenom Římani a nejenom v antice, "silné cesty" existovaly teoreticky i ve středověku. Prakticky ale ne, což mělo za následek že dálkový obchod ve větším měřítku mimo říční dopravu prakticky neexistoval.

    Jinými slovy: silnice jsou kvůli vozům. Vozy jsou základem rozvinuté ekonomiky.
    17.6.2022 10:13 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ano, je pravda, že za 100 let budem na spoustu současných problémů koukat jinak. Ale myslíš, že je o moc chytřejší spoléhat na nějaké třeba oproti snaze vyřešit problém aspoň do nějaké míry na základě současných znalostí? Přístup "řešme problémy až nastanou" není vždy dobrá strategie.
    Gréta avatar 20.6.2022 23:05 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ano, je pravda, že za 100 let budem na spoustu současných problémů koukat jinak. Ale myslíš, že je o moc chytřejší spoléhat na nějaké třeba oproti snaze vyřešit problém aspoň do nějaké míry na základě současných znalostí? Přístup "řešme problémy až nastanou" není vždy dobrá strategie.

    máme děsně moc bagrů bulldozerů náklaďáků míchaček a když to jako bude vážný tak budem moct postavit nějakou protivodní hráz nebo přestěhovat domečky dál vod břehu noa přinejhorším lidi přestěhovat někam jinam stejně sme jako živočišnej druch furt různě migrovali tak co jako :D ;D

    21.6.2022 11:51 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    To bychom asi mohli (i když to má slabiny), ale moc to neodpovídá na moji otázku.
    Gréta avatar 24.6.2022 14:36 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    vo terramorfování planet hejbáním složením atmosféry/biosféry víme +- akoráttak pšouk takže to neni současná vědomost a jediný co jakoby dovopravdicky máme sou bagry a lopaty :D ;D

    se muže uplně klidně stát žese ukáže že byl víznam co2 děsně nadhodnocenej aže relalně víc vohřejvaj planetu jiný věci třeba vodní pára aže si nato jako stačí sama :O :O by byla přece pitomina všecko vsadit na co2 :O :O

    24.6.2022 14:53 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Takže odpovědi na mojí otázku se vyhýbáš zpochybněním současných znalostí - chápu to správně?
    24.6.2022 18:46 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nikdy si nemůžeš být jistý, jestli současné znalosti nejsou na úrovni flogistonu. Pokud přestaneš pochybovat, začneš věřit, a ve jménu svaté pravdy uřezávat hlavy nebo podpalovat hranice nevěřícím a kacířům. Jenže v té chvíli si můžeš být stoprocentně jistý, že tu pravdu nemáš.
    24.6.2022 20:18 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ale do nějaké míry je nutné současným znalostem důvěřovat, jinak bychom pořád žili v jeskyních. No, vlastně ani to ne ...
    Gréta avatar 29.6.2022 07:21 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    nevyhejbám jenom řikám že ani pořádně nevíme jestli se ňáký člověkový globální voteplování dějě aže mu rozumíme tak dobře žeby sme ho byly schopný ňák jakože řídit :D ;D

    ...............si přectav žeby se třeba vo nějakým podobným jevu ňák dověděli středověký lidi třeba žese blíží ňákej mor a rozhodli by se to ňák zastavit a jak by to jako probihalo :O :O by se zavřeli dokostelů nežrali by maso a furt se jenom modlili protože by to považovali za nejvíc nejlepčí řešení možný ňák se jako domluvit s bohem. ikdyž se pokoušeli řešit problémek s předstihem ničemu nepomohli nebo to možná eště zhoršili

    sme v děsně podobný situaci si myslim :O :O

    29.6.2022 10:05 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tedy upřednostňuješ strategii "řešme problémy, až nastanou", chápu to správně?
    Gréta avatar 30.6.2022 11:48 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    nn řešme problémy až jestli jako vubec existujou a jestli jako existujou tak jenom vodpovidajicíma nástrojema/metodama :D ;D

    30.6.2022 13:18 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tak jak teda? Problém který neexistuje nenastal a obráceně, ne?
    29.6.2022 11:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    nevyhejbám jenom řikám že ani pořádně nevíme jestli se ňáký člověkový globální voteplování dějě aže mu rozumíme tak dobře žeby sme ho byly schopný ňák jakože řídit :D ;D
    Tohle je poměrně typická argumentace náboženství proti vědě. Že věda ve skutečnosti pořádně světu nerozumí, že svět je děsně mysteriózní a že je naprosto nad možnosti člověka mu rozumět, a tak dále, že věda to děsně zkouší, ale furt je v plenkách, a tudíž že jakože nemůžeme dělat závěry a rozhodnutí na základně vědy.

    Vem jako příklad evoluční teorii, už jednou musela bejt úplně předělaná a teď se možná bude muset předělat zas! No takže kreacionisti měli zase jednou pravdu.
    JiK avatar 29.6.2022 15:30 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    neprokazal prave treba covid, at uz jeho gain-of-function vytvoreni, jeho unik z laborky, nebo nasledna globalni opatreni vlad, ze kterych byla nejmene polovina kontraproduktivnich a cast primo skodlivych, ze vlady a na ne napojena klaka grantovych vedcu jsou neduveryhodni partneri?

    V mene tolerantni spolecnosti by se po zpusobeni nejmene 5 milionu obeti a nesmirnych skod mohl dav nasrat a verejne popravit vsechny virology, mikrobilogy a biochemiky, a kdyby to vzala do ruky nejaka nenavistna teokracie nebo socialni inzenyri, kteri by tu nenavist umeli dobre podporit a zamirit, tak i vsechny lidi, kteri maji cokoliv vyssiho nez maturitu z biologie, bez vyjimek...

    "Zabili ste mi babicku, tak vas upalim, vy zasrani vjetci...", totiz neni ani zdaleka tak iracionalni chovani, jak by se mohlo zdat..."

    A ja si za sebe myslim, ze treba panu Faucimu by ekvivalent norimberskeho tribunalu celkem slusel. Treba by se plne a stoprocentne ocistil...Ale pekne nekde ve Wyomingu nebo West Virginii, ne pred porotou jeho prohnilych kamaradu v zumpe Ameriky (DC)...
    30.6.2022 00:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    neprokazal prave treba covid, at uz jeho gain-of-function vytvoreni
    lol a to chceš podložit čím, citátem Tuckera Carlsona?
    V mene tolerantni spolecnosti by se po zpusobeni nejmene 5 milionu obeti a nesmirnych skod
    Já myslel, že COVID je neškodná rýmička, která jen vymlátí pár důchodců, kteří by stejně brzo umřeli. A najednou je z toho "5 milionů obětí a nesmírné škody". Takže když se "našel" politický vhodný "strůjce" covidu, tak se najednou může mluvit o škodlivosti týhle nákazy? Neskutečné.
    Gréta avatar 30.6.2022 11:48 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    nóóóóóóó takže už má klimacírkev ňákej nezpochybnitelnej důkaz žese to člověkový globální voteplování fakt jako děje nebóóóó zase jenom ňákou polonáboženskou slepou víru v slabý korelace statistickejch srandamodýlků nespolehlivejch vod relality vodtrženejch který se musej dycky ňák našulit by ztoho lítali aspoň trošičku smysluplný udaje??:D :D

    ttttsssss vim jaká jako bude zase krályčí vodpověď 'áááááááááá nirvana fallacy nic nejde 100% dokázat musíš nám VĚŘIT' :P :P

    30.6.2022 11:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Úplně úplně ten samej komentář můžeš napsat o tý evoluční teorii. Máš v tom nula informace.

    Tobě se prostě ty výsledky nelíběj, co je úplně celý, vůbec nic jinýho v tom není :D
    Gréta avatar 8.7.2022 10:16 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    a taky se proto tý evoluční terorii řiká terorie. táááákže je podle tydlecty tvý logiky člověkový globální voteplování taky jenom teorie?? :O :D :D ;D

    .................nj prostě jako žádnej důkaz nemáš a si prostě jenom věřící. to sem si celou dobu myslela ;D

    8.7.2022 12:04 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    a taky se proto tý evoluční terorii řiká terorie. táááákže je podle tydlecty tvý logiky člověkový globální voteplování taky jenom teorie?? :O :D :D ;D
    Samozřejmě, že to je "jenom" teorie, co by to mělo být jinýho? Malinovej dort?

    Ty se tam furt snažíš někde nacpat nějakou tu 100% nebo 90% nebo 80% nebo kolik jistotu do všeho, ale takhle to prostě nefunguje. Věda produkuje teorie a účel teorie je predikovat realitu. Teorii ohledně globálního oteplování považuju za relativně slušnou, ne protože všechno co kde řekne kdokoli, koho ty považuješ za "souvěrce", je pravda aspoň na 80% nebo kolik, ale protože ta teorie dává poměrně slušné predikce, a to už desítky let (viz ten linkovanej graf), v podstatě od té doby, kdy ta teorie vznikla. To mě zajímá. Jestli je dobrej nápad nějakej politickej záměr nějakýho subjektu nebo politický strany je úplně jiná otázka.

    Co se týče porozumění na vědecký úrovni, vem v úvahu třeba kvatovou fyziku. Dá se říct, že rozumíme kvantové fyzice? Ani náhodou, nemáme absolutně šajn, co se tam reálně děje (a jestli slovíčko "reálně" vůbec má nějakou slušnou definici). Nikdo neví, jestli vlnová funkce je nějakým způsobem reálně existující věc, nebo jenom jakási matematická aproximace něčeho jinýho. A to už vůbec nemluvim o rozporech s relativitou a zatím marnou snahou to sjednotit. Z epistemologickýho hlediska je tedy kvantovka prakticky v plenkách. Přesto ale teorie, které vyprodukovala, predikují realitu velice přesně (QED poskytuje numericky vzato vůbec nejpřesnější predikce z celé vědy) a jsou velmi užitečné, víceméně na tom stojí většina moderní elektroniky.

    Oproti tomu náboženství se s nějakými predikcemi vůbec nezatěžuje. Když jsme se tady bavili o ubývajícím sněhu v zimě, tvrdilo jsi, že to je jen výkyv a vyrovná se to, ale odmítlo jsi napsat jakoukoli predikci, kdy se to teda jako stane. Vždyť ty ani nejseš schopen se jasně vymáčknout, s čim teda vlastně nesouhlasíš, jestli s reakcí na AGW (adaptace, ne mitigace!), nebo s příčinou oteplení (člověk za to nemůže!) nebo vůbec s tim, že existuje oteplení. Za celou dobu z tebe nevypadla kloudná odpověď na tohle. To mi na tom přijde asi nejbizarnější - to ani pořádně nevíš, proč proti AGW protestuješ.
    30.6.2022 12:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tohle je poměrně typická argumentace náboženství proti vědě. Že věda ve skutečnosti pořádně světu nerozumí, že svět je děsně mysteriózní a že je naprosto nad možnosti člověka mu rozumět, a tak dále, že věda to děsně zkouší, ale furt je v plenkách, a tudíž že jakože nemůžeme dělat závěry a rozhodnutí na základně vědy.
    Jen pro doplnění, oficiálně se tomu říká Appeal to Mystery.
    24.6.2022 15:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    se muže uplně klidně stát žese ukáže že byl víznam co2 děsně nadhodnocenej aže relalně víc vohřejvaj planetu jiný věci třeba vodní pára
    Že metan ohřívá víc než CO2 se ví už teď. Že vodní pára je prodloužená ruka skleníkovejch plynů vysvětloval článek, kterej sis v diskusi sám odkázal.
    Gréta avatar 24.6.2022 19:40 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    krályk tady furt šíří ňáký dezinformace tak to rači zvopakuju :P ;D podíl methanovejch pšouků je asi jenom pětinovej než se přisuzuje co2 a podíl uplně vobyčejný vodičky na skleníkovým jevu je nejmíň 3x věčí než má co2 :O :D

    a kdyžuž chce krályk motat dohromady skleníkovej jev s vlastnostmama jednotlivejch plinů se stačí kouknout na pohltivost hele a de vidět že vodička má lví podíl sama vosobě a uplně vpohodě nakope zadek všem vostatním plinům :D ;D

    24.6.2022 20:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    podíl methanovejch pšouků je asi jenom pětinovej než se přisuzuje co2
    Ano, ale pouze protože metanu je v atmosféře (aktuálně) mnohem míň, jinak jako skleníkovej plyn je silnější než CO2.
    a kdyžuž chce krályk motat dohromady skleníkovej jev s vlastnostmama jednotlivejch plinů se stačí kouknout na pohltivost hele a de vidět že vodička má lví podíl sama vosobě a uplně vpohodě nakope zadek všem vostatním plinům :D ;D
    Tak si najdi ten vodkaz, cos sem na to téma sám dával a přečti si to ještě jednou, když to jako v hlavě nezůstalo :)
    Gréta avatar 29.6.2022 06:51 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Tak si najdi ten vodkaz, cos sem na to téma sám dával a přečti si to ještě jednou, když to jako v hlavě nezůstalo

    myslíš jako tu rudozelenou dezinformaci že prej h2o funguje jako zpětná vazba co2 a víra jakože ten násobně menčejší jev vovládá ten xkrát věčí?? :D :D bez čísílek to je jenom dogma jakým se jakoby klimacírkev snaží vypořádat s fyzikálním faktem že vobyč pitomá vodní pára je xkrát víc silnější skleníkovej plin než jejich posvátný krávy co2 ch4 etc :D ;D

    Ano, ale pouze protože metanu je v atmosféře (aktuálně) mnohem míň, jinak jako skleníkovej plyn je silnější než CO2.

    tak jako doufám že děsně brojíš proti rudozelenejm nápadů by se misto syntetickejch hnojiv použivalo zelený hnojivo jakože třeba kravský bobky vo kterejch fantazíruje jurečka teďko třeba :P :P

    jenom připomínám že methan hamaj půdní bakterie nebo že ho je děsně snadný zničit oh radikálama který nahoře u o3 vrstvičky přirozeně znikaj aže to je zase jako ňákej další nafouknutej pšouk jako co2 páč ten už lidi vomrzel a už jim to náboženctví tolik nežerou :D ;D

    29.6.2022 11:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    myslíš jako tu rudozelenou dezinformaci že prej h2o funguje jako zpětná vazba co2 a víra jakože ten násobně menčejší jev vovládá ten xkrát věčí??
    Se mi líbí, jak ta část tý informace, že voda je silnej skleníkovej plyn, je "fyzikální fakt" a "zdravej rozum", zatímco ta část, že skleníkový plyny zvyšujou podíl vodní páry je "rudozelená dezinformace" :-D :-D to je super...
    tak jako doufám že děsně brojíš proti rudozelenejm nápadů by se misto syntetickejch hnojiv použivalo zelený hnojivo jakože třeba kravský bobky vo kterejch fantazíruje jurečka teďko třeba :P :P
    Proč? Z těch exkrementů se už methan neuvolňuje nebo málo, uvolňuje se krkáním a prděním :-D Já s těmahle hnojivama mam jinej problém, ale to tu řešit nebudu...
    JiK avatar 29.6.2022 15:38 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    nebylo by jednodussi misto her na boj s klimatem rict, ze cilem je proste boj proti prosperite a kvalite zivota budoucich generaci? Ze nebudou zrat maso, jezdit cimkoliv, a budou chudi jako cinani za vlady velkeho kormidelnika Mao? Proste aby bylo hur? Ze bez toho klimu nezachranime?

    Pokud teda nevyvalime na plnou hubu, ze je to kult smrti, a ze faktickym cilem je aby se zmensila populace, aby co nejvic lidi chciplo nebo se aspon nenarodilo? Ze bez toho klimu nezachranime?
    29.6.2022 17:46 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Sám seš kult smrti. Tvoje oblíbené politicko-ekonomické nastavení vedlo k největší ekonomické krizi v historii...
    Gréta avatar 30.6.2022 11:45 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    mě se zase jako líbí jak se tý kravinky furt držíš :P :P btw připomínám že na runaway skleníkovej jev na venuši si pravděpodobně stačila vodní pára sama vosobě a vostatní pliny zezačátku jenom přicmrndávali než se vypařily celý voceány a začalo chemický předělávání atmosféry. proč by to jako nazemi mělo bejt jiný :P ;D

    Já s těmahle hnojivama mam jinej problém, ale to tu řešit nebudu...

    stačí když prostě jako řeknem že ekologický zemědělství vadí i zelenejm :P :P :D ;D

    30.6.2022 11:57 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    mě se zase jako líbí jak se tý kravinky furt držíš :P
    Ta "kravinka" je poměrně dobře odůvodněná :)
    Gréta avatar 8.7.2022 10:18 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    jj statistickejma srandamodýlkama a klimanáboženckou vírou :D :P

    ........zajímavý jak ti jako jednou ňákej slabej statistickej 'důkaz' stačí pomaličku i pro vobhajobu zavedení  rudozelenýho totalistickýho terroru a nadruhou stranu když statistika dává ňáký vísledky který se ti děsně nelíběj jakože třeba tavení ledovců má kromě kauzality se zaděláváním ozonovejch děr i korelaci tak to uplně vodignoruješ hele :P :P :D ;D

    8.7.2022 12:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nechápu. Co že se mi údajně má nelíbit? Asi špatnej copy-paste odkazu nebo příliš na hodně nastavenej wipatlátor. Kromě kauzality i korelace? To asi mělo být obráceně?
    Darth Phantom avatar 30.6.2022 12:11 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Já s těmahle hnojivama mam jinej problém, ale to tu řešit nebudu...

    Tydle debaty o hovně mě baví (případně se může přidat i JiK s hovnocucem atp.). Jde se rovnou k jádru věci bez zbytečnejch voklik.

    Co se ti nezdá na organickém hnojení od býložravců? Nemusíš se ostýchat hovořit dyť de vo hovno, žejo.

    uvolňuje se krkáním a prděním
    To je správně, soudruhu, hlavně krkáním :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    30.6.2022 12:34 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Co se ti nezdá na organickém hnojení od býložravců? Nemusíš se ostýchat hovořit dyť de vo hovno, žejo.
    :-D Jsou do nějaký míry nebezpečný v tom, že se uzavírá reprodukční cyklus spousty parazitů. Extrémní případ je Severní Korea. Počítám, že vyspělé země na to mají metody, jak to řešit, ale stejně je na to potřeba dát bacha...
    30.6.2022 15:52 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Pockej, ty tady opravdu tvrdis, ze hnojeni hovnama, tedy zpusobem jak to funguje odjakziva, je ekologicky horsi nez hnojeni "z ropy"?

    Hovna na louce uzaviraji cyklus nejen fuj-fuj parazitu, ale taky ostatnich bezobratlych kteryma se krmi treba jo-jo ptaci. A taky vraci do pudy latky, ze kterych vyroste nova generace trav, krav a hoven. Rika se tomu myslim recyklace, v tomhle pripade dokonce plne ekologicka a zadarmo.
    30.6.2022 16:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Pockej, ty tady opravdu tvrdis, ze hnojeni hovnama, tedy zpusobem jak to funguje odjakziva, je ekologicky horsi nez hnojeni "z ropy"?
    Ne, že to je neekologické rozhodně netvrdim. Ani nejsem v zásadě proti - pokud se úpěšně pořeší paraziti, tak prosim.
    Darth Phantom avatar 30.6.2022 15:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Mňo nějaký tydlencty rizika tady sou, to jo. Musim ale zdůraznit, že benefity jednoznačně ale opravdu jednoznačně převažujou nad nevýhodama. Tady nejde jen o dodávání živin-hnojení, ale i o dodávání tolik potřebné organické hmoty. To bobíky prostě perfektně dodaj. To, co tvoří půdu půdou je právě ten půdní život vázaný na organickou hmotu. Ten půdní edafon nebo je pro to hezkej českej název živěna bez tý organický hmoty natáhne brka. Bez toho je to jen mrtvá hlína, ne půda. Bez toho půda prostě jednou "vyhladoví".

    Pukut má zemědělec k rostliný výrobě ještě žvižátka, je to jednoznačný plus, páč minimalizuje potřebu hnojivých vstupů zvenčí a vytváří tak jakýsi uzavřený koloběh živin, chápeš. Právě pokročilejší soudruzi než si ty, zelený rudoši, brojí proti masu a chovu skotu aby uspokojili pofidérní choutky globálních oteplenců. Ekologické zemědělství je bez živočichů naprosto, ale naprosto vyloučeno. A to je poněkut schizofrenní postoj zelených komoušů, to musíš uznat.

    Teťko mě napadlo, jestlipak maj v KLDR vůbec nějakej hovnocuc, nebo prostě jen trakař a růčo. No brzy se s tím seznámíme i v EUSSSR. Jestli by to bylo vůbec možný, elektrohovnocuc, jestli by se moc rychle nevyflus :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    30.6.2022 16:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Mňo nějaký tydlencty rizika tady sou, to jo. Musim ale zdůraznit, že benefity jednoznačně ale opravdu jednoznačně převažujou nad nevýhodama. (...)
    V pořádku, díky za výklad (bez ironie), pokud se ty rizika dají minimalizovat, klidně vznešenou iniciativu hoven v zemědělství podpořím :)
    Ekologické zemědělství je bez živočichů naprosto, ale naprosto vyloučeno. A to je poněkut schizofrenní postoj zelených komoušů, to musíš uznat.
    Hele to je těžký, protože záleží, kdo jako maj bejt ti "zelený komouši". Oni lidi ve skutečnosti maj mnohem různorodnější názory, než jak to prezentuje někdo typu Gréta. Co se týče různejch třeba veganskejch fundamentalistů, tak ano, počítám, že budou proti využívání zvířat za jakejchkoli podmínek. Pak je ale spousta lidí, kteří mají problém pouze s extrémy typu CAFO, ale přitom s využitím zemědělských zvířat i konzumací masa v nějaké rozumné míře nemají problém (to je třeba davkol). Takže můj dojem je, že se s hovnama počítá, ale jak říkám, záleží na konkrétní subkultuře :D
    JiK avatar 30.6.2022 17:06 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    to je pravda, v evropskem polibyru sedi jiste i lide daleko radikalnejsi nez greta T. a vysledky jsou videt.
    Darth Phantom avatar 30.6.2022 17:27 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jsem opravdu rád, že tě debata o hovně takto povznesla :-D. Ještě jsem zapomnělo na jednu veledůležitou věc. Humózní půda hnojená organickými hnojivy pojme a hlavně zadrží mnohem víc vody po delší dobu. A to je, řekl bych, opravdu výrazný protipovodňový a protierozní benefit.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    17.6.2022 13:11 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    mi příde takový zajímavý jak se jako voba najednou děláte děsně hloupejma
    Já si jenom jako dělam prdel z kreténismu a jestli na to jako máš patent tak sorry a hlavně mně prosmitě nežaluj jako.
    když se vám strčí k přečtení něco co se vám jakoby hrozně moc nelíbí :P ;D
    Dyk se nám to vobjěma líbí :P ;D
    tamta schellingova myšlenka je vo tom jestli je jako chytrý řešit probémek kterej příde až za nějakejch 100 roků současnejma technologiemama a současným pohledem na ten problémek který v době kdy by ten hypotetickej problémek třeba s tamtěma zvednutejma voceánama přišel by byly 100 roků zastarlý třeba už
    No ale vážně: technooptimismus jako takový je dobrá myšlenka a asi vcelku to jediné, co momentálně máme. A "nový neotřelý pohled na věc" není zas tak originální aby se dala označit jako "schellingova myšlenka".

    Schellingova originalita spočívá v tom, že si našel specifický příklad který je možná zajímavý a nečekaný z dnešního pohledu, nicméně v tehdejší době byl doslova starověký a i řešení bylo doslova starověké, byť s upgradovanou technologií na začátek dvacátého století. Pár iniciativních lidí možná přišlo s novým neotřelým pojetím (vznášedla, vírníky, lanovky s kabinkami natažené všude) ale nakonec prostě přišel stát a direktivně postavil (resp. nařídil postavit) asfaltové silnice.

    My samozřejmě vidíme že Schelling asi chtěl říct něco jiného, a Klaus taky. Ale prostě tohle je tak krásná ukázka ideologického kreténismu, že si z toho nelze nedělat srandu.
    Gréta avatar 20.6.2022 23:13 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Dyk se nám to vobjěma líbí :P ;D

    ale jo :D ;D

    Schellingova originalita spočívá v tom, že si našel specifický příklad který je možná zajímavý a nečekaný z dnešního pohledu, nicméně v tehdejší době byl doslova starověký a i řešení bylo doslova starověké, byť s upgradovanou technologií na začátek dvacátého století.

    aco když ti jako povim děsný tajemstí ..........pppppppšššššššššš............ že tamten slavnej skleníkovej jev mužem už těďko děsně lechce zaříznout v bodě kde se povrchem převádí sluníčkový svícení do infra svícení a třeba tim že všecko vomotáme uplně vobyč hlinikovou fólií :O :O :D ;D

    .....nebo tim žese vrátíme k bahnivejm cestám a doškovejm střechám jak jako kousek vejš navrhuje krályk :P ;D

    ale nakonec prostě přišel stát a direktivně postavil (resp. nařídil postavit) asfaltové silnice.

    u nás si na tom prej uďál méno ňákej rakušan :P :P

    21.6.2022 10:24 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    aco když ti jako povim děsný tajemstí ..........pppppppšššššššššš............ že tamten slavnej skleníkovej jev mužem už těďko děsně lechce zaříznout v bodě kde se povrchem převádí sluníčkový svícení do infra svícení a třeba tim že všecko vomotáme uplně vobyč hlinikovou fólií :O :O :D ;D

    Tohle musíš psát Elonovi na Twitter, ne náhodným hejhulům na abclinuxu.

    Vlastně pardon, ty chceš aby to udělal stát. Takže Bidenovi a Fialovi, aby se nejak s Elonem a Andrejem dohodli.
    21.6.2022 10:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Mně se líbí, jak se z Gréty v tomhle vlákně v podstatě stal eko-aktivista, kterej vymýšlí různý způsoby jak řešit globální oteplování. Za mě super.

    Tu "Schellingovo myšlenku" by to chtělo si někam schovat, až se tady zas bude řešit, jak elektrický auta jsou blbost protože teď není nataženej dostatek drátů na sídliště a teď není dost firem na recyklaci baterek...
    21.6.2022 11:09 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Mně se líbí, jak se z Gréty v tomhle vlákně v podstatě stal eko-aktivista, kterej vymýšlí různý způsoby jak řešit globální oteplování. Za mě super.
    Neni tezke vymyslet dementnejsi zpusob reseni(?) nez tlaci ekoaktiviste, ale Grete se to precejen povedlo.
    Tu "Schellingovo myšlenku" by to chtělo si někam schovat, až se tady zas bude řešit, jak elektrický auta jsou blbost protože teď není nataženej dostatek drátů na sídliště a teď není dost firem na recyklaci baterek...
    On chtel nekdo zakazat blative cesty kdyz jeste neexistovala infrastruktura pro masivni asfaltovani? Po sto letech neni vyasfaltovane zdaleka vsechno a zakaz neni ani v dohledu...
    21.6.2022 11:11 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Neni tezke...
    Je tezke...
    21.6.2022 15:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    On chtel nekdo zakazat blative cesty kdyz jeste neexistovala infrastruktura pro masivni asfaltovani?
    No, to je ale jiné v tom, že 1) blátivé cesty samy o sobě ničemu neškodí a 2) blátivé cesty nijak neblokují výstavbu asfaltových, naopak, motivují ji. Oproti tomu spalovací motory škodí (pojízdné topení na ropu) a jejich dostupnost do nějaké míry demotivuje rozšiřování alternativ. Trh má tendenci uvíznout v lokálním minimu, ze kterýho se špatně dostává, tzn. oznámit zákaz (s předstihem) mi dává smysl, protože to motivuje trh se z toho minimam dostat.

    Nicméně, tohle funguje pouze za dostatečně dobrých podmínek, ten zákaz nesmí být nastaven na moc brzo, trh musí dostatečně fungovat a tak dále... Což v EU určitě není zaručeno. Komentáře, které na tohle téma píšu, neznamenají, že schválim cokoli, s čim EU přijde a bezvýhradně je podpořim, nebo že jsem nedejbože zelený socialista německého střihu. Zejména aktuálně v době po ruské invazi na Ukrajinu si myslim, že by EU měla svoje plány dost zásadně přehodnotit. A mam dojem, že se to spíš neděje než děje. Například pokud EU aktuálně neschválí jádro jako zelenou energii, budou to idioti (což se může docela dobře stát, bohužel).

    Klausisti rádi prezentují otázku zelený/eko politiky jako volbu mezi nějakým zeleným socialismem á la Grünen / extrémním Green Dealem a těžce volno-tržním minarchismem, kde se oteplování bere jako nějaká ne moc podstatná náhodná fluktuace. Takhle to ale absolutně nestojí. Nějakou formu zelený politiky dobudoucna chce / bude chtít pravděpodobně většina top-GDP států. Dokonce i republikáni v USA se pomalu přesunují k podpoře zelenání (byť poněkud zdrženlivě), ve skupině pod 50 let věku je to už většina [1].

    Tzn. ta otázka je spíš jak přesně to udělat, v jakých časových horizontech atd.
    JiK avatar 21.6.2022 16:57 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ... Komentáře, které na tohle téma píšu, neznamenají, že schválim cokoli, s čim EU přijde a bezvýhradně je podpořim, nebo že jsem nedejbože zelený socialista německého střihu. ...
    Myslim, ze vsichni vidime, ze jses. Neni potreba se za to stydet, udelejte si nejaky pride pochod. Ty jsi ten kadr jako ze zuly, material, ze ktereho by se dal postavit Stalinuv pomnik, clovek, ktery je schopen hajit kazdou kravinu z bruselu, treba i tu debilni regulaci (zakazy) vysavacu, uchostouru a zarovek ze strany bruselskych bolseviku. Ostudne.

    Jsi clovek, kteremu nedochazi ani v nejmensim, ze se ritime do pruseru astronomickych rozmeru a mozny narust hladiny more o 30 cm za 100 let je to uplne nejhmensi, co Vas bude trapit. Nedochazi Vam, ze v nem diky vam podobnym uz asi 10 let jsme. Ekonomicky skanzen propadajici se vlastni vuli do bezvyznamnosti.

    EU a jeji vedeni (sroceni neschopnych kretenu) je tam, kde je, diky lidem jako jsi ty, a pozor, to opravdu neni lichotka. Pokud se idiotum aktivne neodporuje, jsou jimy zpusobene skody nenapravitelene....
    21.6.2022 22:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ROFL no ty ses teda rozjel. Až takhle ti ležim v žaludku, jo? :-D
    Jsi clovek, kteremu nedochazi ani v nejmensim, ze se ritime do pruseru astronomickych rozmeru a mozny narust hladiny more o 30 cm za 100 let je to uplne nejhmensi, co Vas bude trapit.
    Tebe prostě jenom sere, žes neměl pravdu, že oteplování není hoax, že nepomřelo X milionů lidí na covid očkování a tak dále.

    Čísla o růstu hladin jsem do diskuse dal proto, že se mě na to ploštěnka ptal, ne proto, že bych to považoval za aktuálně nejurgentnější problém. Aktuálně urgentní problémy jsou podle mě dva.

    Jeden je - zjevně - agrese Ruska směrem do Evropy a přinejlepším nejistá schopnost Evropy se bránit. Předpokládám, že z tohohle obviníš EU a její byrokratičnost, Němce a jejich blbnutí s plynem, přebujelé sociální státy apod. Kupodivu s tim do značné míry souhlasim, nicméně mam výhradu: tzv. "pravicové" řešení by IMO bylo podobně špatné nebo možná ještě horší, protože v kontextu Evropy klade důraz na maximální nezávislost jednotlivých států, takže "pravicová" Evropa by byla extrémně fragmentovaná.

    Druhý problém je Čína. Zatímco v případě EU může libtertariánská duše možná do nějaké míry jásat nad její neschopností, v případě Číny opravdu moc co oslavovat není, protože to byl západní kapitalistický systém, který v honbě za co největšími zisky vyoutsourcoval výrobu do Číny. Nic totiž nezvedne zisky tak, jako když se věci nemusí draze vyrábět lokálně v 1. světě a místo toho se importují z nějaké totální shithole za $0.01. Akorát potom problém je, že když tohle udělají všichni a dělají to 40 let, tak se z té shithole stane světová mocnost s aspirací na ekonomické prvenství.

    Takže ano, o aktuálních problémech vím a vůbec z toho nemam dobrej pocit. Co se týče ekologie/oteplování, to je prostě další komplikace navíc.
    22.6.2022 01:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ktery je schopen hajit kazdou kravinu z bruselu, treba i tu debilni regulaci (zakazy) vysavacu, uchostouru a zarovek ze strany bruselskych bolseviku. Ostudne.
    Jo a ještě k tomuhle. Ano, souhlasim např. se zastropováním příkonu vysavačů a stojím si za tím, že důvody k tomu jsou validní. Nesouhlasim ale např. s postojem k jaderné energii / s Energiewende. Což mi přijde o několik řádů významější než nějaký vysavače nebo uchošťoury, nemyslíš?
    Glee avatar 22.6.2022 02:40 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ha, ted jsem te vedle osocil a pritom s timhle do puntiku souhlasim. No v podstate ve vetsine ano, vynecham-li Ruskou invazi (tj. cizi faktory in-game a jejich vetsi zajmy) a koureni v hospodach kdysi.

    Nicmene co rikas na tohle?:

    Minute 18:00 (pripadne 21:48 realtime) https://www.ceskatelevize.cz/porady/10316155327-horizont-ct24/222411058050621/

    Reknes doslova dame, ze je krasna/elegantni a jdes na hodinovou lekci. Tu Johannu uz ani nechci komentovat.

    To nemeni nic na tom, ze JiK je picus.

    Na tu vasi vatu jsem se nalepil jen protoze si prave zminil dost podstatnou vec.
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    22.6.2022 10:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Minute 18:00 (pripadne 21:48 realtime) https://www.ceskatelevize.cz/porady/10316155327-horizont-ct24/222411058050621/

    Reknes doslova dame, ze je krasna/elegantni a jdes na hodinovou lekci. Tu Johannu uz ani nechci komentovat.
    To je dost absurdní a hlavně se mi na tom nelíbí, jak házejí do jedný škatule všechno od fyzického napadení přes výhružky až po sice nevyžádaný, ale jen kompliment. (A taky že to napadení způsobil imigrant.)
    To nemeni nic na tom, ze JiK je picus.
    Mně by zajímalo, jak se JiK vyrovnává s tím, že naprostá většina "skutečně" "pravicových" stran (tj. ne "fejkově pravicových" jako ODS) chtějí buďto appeasment Ruska nebo jsou rovnou pro-ruské. SPD? lol to je prostě filiálka Kremlu. Trojkola a Svobodní? Minimálně appeasment, navíc nedávno oznámili volební koalici s SPD. Pdoboně i jinde v Evropě. Le Penová? Appeasment, financování partaje z Ruska. Wilders? Appeasment. Baudet? Vyloženě pro-ruský. A tak podobně.

    Takže otázečka: Proč evropští 'pravičáci' podporují Rusko a nemohli by toho prosím nechat?

    Ale nepředpokládám, že mi na to JiK odpoví...
    Gréta avatar 24.6.2022 14:29 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Mně by zajímalo, jak se JiK vyrovnává s tím, že naprostá většina "skutečně" "pravicových" stran (tj. ne "fejkově pravicových" jako ODS) chtějí buďto appeasment Ruska nebo jsou rovnou pro-ruské

    víc zajímavější votázka je proč všecky levicový strany co jedou v zelený politice současně podporujou válku na ukrajině ale takovým děsně divným způsobem že jim neposílaj žádný skutečný zbraně a dávaj jim jenom takovou pomoc která +-  jenom balancuje síly a nic nerozhoduje a vlastně se snažej válku co možná co nejdýl prodlužovat :O :O

    další votázečka děsně nepříjemná je proč je chtít mír nebo mírovou dohodu kterou to stejně skončí považovaný za proruskej postoj :O :O

    24.6.2022 14:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    víc zajímavější votázka je proč všecky levicový strany co jedou v zelený politice současně podporujou válku na ukrajině ale takovým děsně divným způsobem že jim neposílaj žádný skutečný zbraně a dávaj jim jenom takovou pomoc která +- jenom balancuje síly a nic nerozhoduje
    Protože Evropa je slabá a tyhle partaje podělaný. Bohužel.
    další votázečka děsně nepříjemná je proč je chtít mír nebo mírovou dohodu kterou to stejně skončí považovaný za proruskej postoj :O :O
    Tak to je zrovna dost jednoduchý. "Chtít mír" v kontextu těhle partají znamená "neposílat zbraně", což znamená, že Rusko si zabere co potřebuje, a pak teda jakože nastane ten mír... (Samozřejmě jen do chvíle, než Rusko vpadne do Litvy nebo Moldavska nebo tak někam.)
    Gréta avatar 24.6.2022 19:51 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Tak to je zrovna dost jednoduchý. "Chtít mír" v kontextu těhle partají znamená "neposílat zbraně", což znamená, že Rusko si zabere co potřebuje, a pak teda jakože nastane ten mír...

    zatimco dělat válku v kontextu nazelenalejch levičáků je posílat směšný zbraně a koukat jak ukčka vychcípávaj a jak si rusák stejně nakonec zabere všecko co potřebuje a mezitim rejžovat na tlačení ulítlý zelený politiky a tlouct svý vnitřní politický 'nepřátele' análepkovat je jako dezinformátory třeba :O :/ a až rusák vyhraje bude chvilku ticho a lidi si najdou zase ňákej novej problémek x a mezitim se rozjedou znova kšefty s ruskem a nejvíc vydělaj ty který se dohodnou jako první takže asi olaf šolc nebo makrón páč to maj v povaze a to co zustane nám bude voslabená ekonomika rozdělená společnost a zničená republika :O :/ .....motivace tědlectěch partií neni vubec nesmyslná

    JiK avatar 24.6.2022 19:58 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Rusak uz ted drzi jen 60% toho, co mel tyden po zacatku okupace. Takze bych se nebal. Oni jim casem dojdou mongolove...
    24.6.2022 20:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jen jestli dřív nedojdou Ukrajinci.
    22.6.2022 09:49 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ... mozny narust hladiny more o 30 cm za 100 let je to uplne nejhmensi, co Vas bude trapit. Nedochazi Vam, ze v nem diky vam podobnym uz asi 10 let jsme. Ekonomicky skanzen propadajici se vlastni vuli do bezvyznamnosti.
    Jo to máš naprostou pravdu. Když hladina moře stoupne o 30 cm, tak s tím bude spojena spousta dalších, mnohem zásadnějších klimatických změn. S tím nárůstem samotným nebude nejspíš problém si poradit, ale to ostatní bude horší. O dost ...
    22.6.2022 11:13 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Přesně tak, pojí se s tim výkyvy počasí, častější/intenzivnější záplavy a další problémy.

    A co se týče těch "30cm za 100 let", pokud jako baseline stanovim rok 1990, kdy byla zhruba ta predikce vytvořena, tak jsme z těch 30cm už 10cm ukousli a ten vývoj není lineární, takže to vypadá že na tom 30cm růstu budem tak za cca 30-50 let. Nárůst samotný určitě nějak řešit jde, ale otázka je, co to bude stát (lokální ekonomiky i světovou), v některých městech to nejde řešit nějak jednoduše třeba postavením bariér/zdí u pobřeží, protože voda se do města dostane podložím.
    Gréta avatar 24.6.2022 14:17 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    zvedání hladiny voceánů koreluje s co2 pšoukama v atmosféře jenom děsně slabě navíc to rok vod roku furt lítá nahoru/dolu vo celý desítky cenťáků uhlík/neuhlík hele graf a určitě to jako bude vo moc víc složitějšejší jev než si jako zelený sou vubec schopný přectavit natož žeby ho byli schopný vovládat jen ňákejma pár legračníma co2 pšoukama :D ;D

    24.6.2022 14:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Když to tak špatně koreluje a je to tak děsně mysteriózní, proč už jim >=30 let docela vycházej predikce?
    Gréta avatar 24.6.2022 19:56 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    jediný co v tamtom dlouhodobým gráfku vidim je že hladina voceánu furt +- stejně rychle roste ato muže bejt uplně nezávyslí na nějakejch pár směšnejch co2 pšoucích zlášť když jako v půlce gráfku nám emise uďáli tamtu děsně strrrrrašidelnou exponacionálu a na vešce hladiny se to vubec neprojevilo ani za x roků :O :D

    30 let docela vycházej predikce?

    jaký jako?? že domoře furt přitejká vodička z antarkýdy a jinejch ledovců a konečně se tamta nevobyvatelná poušť ledovcová zdarma rozpouští na dobrou ledovcovovou pitnou vodičku?? zlášť když sme nad nima před ňákejma těma 30 rokama zaďáli vozonový díry a poslali tam energii nějakejch 20% celkovýho zmeskýho skleníkovýho efektu?? to by jako tvl byl voběv na nobelovku :D :D

    24.6.2022 21:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    zlášť když jako v půlce gráfku nám emise uďáli tamtu děsně strrrrrašidelnou exponacionálu a na vešce hladiny se to vubec neprojevilo ani za x roků :O :D
    Ale jó ...
    Gréta avatar 29.6.2022 06:53 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    based on 25 years of NASA and European satellite data

    krályku mi připomeň kdyže se jako začala zadělávat tamta o3 díra nanebi :P :P :D ;D

    29.6.2022 11:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    jj, to jsem taknějak předpokládal, že satelity budou rudozelenej socialismus :-D
    xxxs avatar 21.6.2022 22:11 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    "1) blátivé cesty samy o sobě ničemu neškodí a 2) blátivé cesty nijak neblokují výstavbu asfaltových, naopak, motivují ji. Oproti tomu spalovací motory škodí (pojízdné topení na ropu) a jejich dostupnost do nějaké míry demotivuje rozšiřování alternativ. "

    btw spalovacie motory nijako neblokuju vyrobu elektromotorov. pri troche dobrej vole by si urcite nasiel aj nieco na bod jedna, aby bola dosiahnuta rovnovaha. to normalne vyzera tak, ze mas nefluidny politicky nazor. to uz nikto nic negarantuje?
    22.6.2022 11:13 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Oproti tomu spalovací motory škodí (pojízdné topení na ropu) a jejich dostupnost do nějaké míry demotivuje rozšiřování alternativ. Trh má tendenci uvíznout v lokálním minimu, ze kterýho se špatně dostává, tzn. oznámit zákaz (s předstihem) mi dává smysl, protože to motivuje trh se z toho minimam dostat.
    To zelezi na okolni teplote. Treba v zime, nebo v blizkosti polu je 2/3 tepelneho vykonu nikoli skoda, ale prijemny benefit.

    Ano, trh ma tendenci uviznout v minimu - a pak se z nej dostat, kdyz nekdo vymysli neco lepsiho. Ale byrokraticky prikaz/zakaz nejaky stav (dokonce to ani nemusi byt lokalni optimum!) zabetonuje bez *moznosti* ho zmenit. Treba EV jsou super na takove to pojizdeni okolo komina prace->nakup->domu. A lidi na to postupne prisli, EV jsou tu 30 let, postupne se zlepsuji vlastnosti, takze oslovuji cim dal vic zakazniku... Jsou tu i hybridy pro lidi, kteri se boji uviznuti nekde s vybitou baterkou (aneb prinejhorsim dojdu s kanystrem).
    A mam dojem, že se to spíš neděje než děje. Například pokud EU aktuálně neschválí jádro jako zelenou energii, budou to idioti (což se může docela dobře stát, bohužel).
    To by mela tak jako tak. Nadavat na uhli ze uvolnuje spatne CO2, a pritom misto jaderek podporovat plyn ktery uvolnuje hezke CO2 je... Zcela v souladu s modus operandi jakehokoliv byrokrata.
    Nějakou formu zelený politiky dobudoucna chce / bude chtít pravděpodobně většina top-GDP států.
    Ano, nejakou. Ekologie jako takova je potrebna, dokonce lidstvo jako celek uz ma schopnosti a technologie nejen dale nenicit a napravovat skody z minulych stoleti, ale i rust a posunovat se dal v souladu s ekosystemem okolo. Treba takova recyklace je super vec, ale - na recyklaci je potreba levna energie, a soudruzi z EU energii zdrazuji. Treba lesy jsou super, stabilizuji mistni teploty a vlhkost, tvori pudu, utociste pro ruzna zvirata... ale soudruzi z EU podporuji masivni paleni lesu v elektrarnach. A tak se da pokracovat...
    22.6.2022 13:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ano, trh ma tendenci uviznout v minimu - a pak se z nej dostat, kdyz nekdo vymysli neco lepsiho.
    No, tohle třeba v případě těch vysavačů moc nefungovalo, "něco lepšího" tu bylo už dekády, ale nerozšířené, kvůli problému vejce-slepice - výrobce si technologii opatentoval (což mu nemam za zlý, potřebuje nějak zaplatit R&D a/nebo prostě chce vydělat), takže to bylo drahé a výběr byl omezený (pouze jeden vendor). Plus rozšíření brzdil megapixelový problém - ty vysavače "neměli dost wattů". Souhlasim, že to řešení je trochu heavy-handed plus Gréta správně upozorňovalo na čachry s energo štítky, i tak ale obecně v tomto případě je IMO na místě nějaký zásah do trhu...
    Nadavat na uhli ze uvolnuje spatne CO2, a pritom misto jaderek podporovat plyn ktery uvolnuje hezke CO2 je... Zcela v souladu s modus operandi jakehokoliv byrokrata.
    Jakási určitá logika v tom je, protože při použití plynnu je toho CO2 oproti uhlí jen IIRC asi polovina (nebo něco jako 60%? teď nevim přesně), takže při přechodu z uhlí na OZE principielně jako dejme tomu, akorát to je prostě průser strategicky a samozřejmě zbytečná hysterie vůčí jádru... (Takže ano, jsme ve shodě, jen pro doplnění ohledně toho CO2.)
    Ano, nejakou. Ekologie jako takova je potrebna, dokonce lidstvo jako celek uz ma schopnosti a technologie nejen dale nenicit a napravovat skody z minulych stoleti, ale i rust a posunovat se dal v souladu s ekosystemem okolo. Treba takova recyklace je super vec, ale - na recyklaci je potreba levna energie, a soudruzi z EU energii zdrazuji. Treba lesy jsou super, stabilizuji mistni teploty a vlhkost, tvori pudu, utociste pro ruzna zvirata... ale soudruzi z EU podporuji masivni paleni lesu v elektrarnach. A tak se da pokracovat...
    Jo, na tom se asi vesměs shodnem...
    22.6.2022 17:08 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    výrobce si technologii opatentoval ... a výběr byl omezený (pouze jeden vendor). ... ale obecně v tomto případě je IMO na místě nějaký zásah do trhu...
    Opravdu tady obhajujes monopolizaci zakazem konkurence, v tomto pripade na trhu vysavacu?
    Jakási určitá logika v tom je, protože při použití plynnu je toho CO2 oproti uhlí jen IIRC asi polovina (nebo něco jako 60%? teď nevim přesně)
    To dava smysl pri rekonstrukci/prestavbe uz existujich elektraren, ne pri stavbe novych. A nemci si dokonce slavne otevreli novou uhelnou.
    22.6.2022 18:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Opravdu tady obhajujes monopolizaci zakazem konkurence, v tomto pripade na trhu vysavacu?
    Myslimže ne, ale moc nerozumim, jak to myslíš...
    22.6.2022 18:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Aha, už chápu. Ne, nařízený monopol samozřejmě nepodporuju. To zastropování přišlo až ve chvíli, kdy patent buď vypršel nebo konkurence přišla na to, jak vyrábět něco podobného, aniž by patent porušila, detaily si nepamatuju. Jako by se to mělo řešit předtím aniž by to bylo nějak závadné, to opravdu nevim, ale to už je obecná diskuse ohledně patentů...
    Gréta avatar 24.6.2022 14:15 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    ne zastropování víkonu přišlo když německý výrobci potřebovali vyšachovat hodnýho pana dysona z trhu páč jeho vysavače byly víc lepšejší a tak nařídili takovou normu by jeho vysavače měli víc horší hodnocení ikdyž byly víc lepčejší :D :D ňáká ekologie a šermování co2 je jenom falešnej argument a red herring eurosoudruhů řízenejch německejma lobbistama :D :D

    24.6.2022 14:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ne, nepřišlo, ty štítky přišly dřív, nebyly kritériem pro zastropování, k zastropování byly ortogonální. Ale to už jsme řešili tak pětkrát...
    Gréta avatar 24.6.2022 19:58 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    tvl dyď jeto furt uplně stejný levičácký modus operandi. nejdřiv je propagandistická dělostřelecká příprava jakože třeba ňáký šermování energetickejma štítkama který pak jakoby následuje úder s nějakým uplně neuvěřitelným zákonem fachidiotckým :O :/ nebo jako věříš že blesk praštil xkrát do stejnýho místa sám vodsebe jakože jenom ňákou náhodou a mezi tim žese prakticky ve stejnou dobu řešej jak :O :/
    a kde si jako myslíš že ty pitomové eurouřednický nazbíraj experťy pro napsání ňákýho fachidiotckýho zákazu poctivejch vysavačů?? u některýho kolaborujícího výrobce kterej si to přivohne k svejm zájmům neasi :O :/
    touž sem ti vysvětlovala 100x to si takovej idelalista žesi myslíš že ty lidi co vymejšlej ty zelený pitominy sou ňáký jakože altrulisti a ty uplně konkrétní detajly technický co sou v těch nařízeních sou jakože náhodička nebo to máš jako problémek pochopyt nebo už nevim co jako :O :/

    JiK avatar 24.6.2022 20:19 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    ted chteji soudruzi z bruselu zakazovat hlubokou orbu, jeste, ze mame takove stesti, a ze v tom bruselskem politbyru je tolik odborniku na vsecko...za chvili zvladnou i rozdojit kozla...za chvili se jim krome zniceni akcioveho trhu a energetickeho trhu podari znicit i trh s potravinama a bude hlad, jak v kazdem socialismu...

    Vsimli jste si, ze v Cine po zavedeni kapitalismu presli z bicyklu na auta, a v evrope po zavedeni socialismu prechazime z aut na kola? Nektere veci se proste nemeni...
    Gréta avatar 29.6.2022 07:10 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    však jako pitomina z francouský makovice hele :D :D

    Bezorebné zemědělství:

    • výrazně podporuje šíření škůdců, chorob a plevelů
    • potřeba časté a nákladné chemické ochrany rostlin, především herbicidy, zvyšuje se riziko rezistence plevelů
    • znemožňuje efektivně (se zaoráním) používat statková hnojiva, technologie preferuje hnojiva průmyslová
    • dochází k degradaci půdy, která není provzdušňována
    • podporuje riziko ztužování půd
    • není vhodná pro vlhké a již ztužené půdy
    • vyžaduje specializovanou techniku
    24.6.2022 21:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    tvl dyď jeto furt uplně stejný levičácký modus operandi
    U tebe je úplně cokoli s čim nesouhlasíš "stejný levičácký modus operandi"...
    touž sem ti vysvětlovala 100x to si takovej idelalista žesi myslíš že ty lidi co vymejšlej ty zelený pitominy sou ňáký jakože altrulisti
    Samozřejmě že nejsou, na to už jsem taky x-krát reagoval, nemá smysl...
    Gréta avatar 29.6.2022 07:00 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    U tebe je úplně cokoli s čim nesouhlasíš "stejný levičácký modus operandi"...

    levičáci už vod stalina/hitlera používaj tydlecty stejný metody a nevim proč by sem jako měla teďko souhlastit s komoušema nebo náckama jenom proto že se skovávaj za zelenou idelologii :D ;D

    Samozřejmě že nejsou, na to už jsem taky x-krát reagoval, nemá smysl...

    se teda jako nabízí votázečka děsně tajemná proč jim uplně se všim věříš stim co ti řikaj :O :O první půlka těch blabolů uplně vodporuje fyzikovovovejm zákonům a druhá půlka zase jako zdravýmu rozumu :O :/

    29.6.2022 10:10 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    U tebe je úplně cokoli s čim nesouhlasíš "stejný levičácký modus operandi"...

    levičáci už vod stalina/hitlera používaj tydlecty stejný metody a nevim proč by sem jako měla teďko souhlastit s komoušema nebo náckama jenom proto že se skovávaj za zelenou idelologii :D ;D

    Aha, takže když Gréte napíše, že je něco levičácký, tak znamená Grétě se to nelíbí, a ne nutně, že je to levičácký. Díky za předklad :)
    29.6.2022 11:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    se teda jako nabízí votázečka děsně tajemná proč jim uplně se všim věříš stim co ti řikaj :O :O
    "Jim"? Komu "jim"? Se mi líbí, jak jsi nenápadně to "jim" posunul z "pitomové eurouřednický" na vědce :-D
    Gréta avatar 30.6.2022 11:45 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Obhájci a propagátoři těchto velmi sporných hypotéz jsou většinou vědci, kteří ze zkoumání tohoto fenoménu - finančně i vědeckým uznáním - profitují, a spolu s nimi politikové (a na ně napojení „fellow travellers"), kteří si na tom - při absenci jiných, pro ně politicky atraktivních témat - budují svou politickou kariéru.

    václav klaus modrá nikoliv zelená planeta :P :P

    30.6.2022 11:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    kteří si na tom - při absenci jiných, pro ně politicky atraktivních témat - budují svou politickou kariéru
    -- Václav Klaus

    :-D
    Gréta avatar 8.7.2022 10:21 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    klauz si ale jako vybral tu víc těžšší politickou cestičku hájit pravdu proti věčine ulhanejch fanatiků. kdyby byl klauz stejný amorální voportunistický hovado a proti svýmu přesvěčení teďko hrál ňákýho jakože 'polepšenýho říšníka' by si se kněmu teďko modlil jako ke klimatickýmu svědcoj ňákýmu :D ;D

    8.7.2022 12:19 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nah, abych ho měl za klimatickýho světce, musel by správně predikovat vývoj. Politický pózování je pro tebe, proto ho aktuálně tak simpuješ :) Už má Klaus OnlyFans? :-D
    JiK avatar 8.7.2022 16:43 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    takze lidi, kteri naprosto spravne predikovali vyvoj, tedy ze narustajici zelene besneni povede ke zrychlujicim upadku prumyslu, ztrate svobody, zivotni urovne a kvality zivota, uznavas a respektujes? Nebo jen kdyz se ti to hodi?
    8.7.2022 17:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Nerespektuju, protože pro vás je "zelené běsnění" prakticky cokoli, co se vám nelíbí, včetně z jakéhosi bizarního důvodu nošení dítěte v krosně nebo co to bylo za blbost onehdá v diskusi. Je to totálně gumová kategorie, do který si dosadíte cokoli.
    Gréta avatar 24.6.2022 14:06 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Neni tezke vymyslet dementnejsi zpusob reseni(?) nez tlaci ekoaktiviste, ale Grete se to precejen povedlo.

    ttttssss sem jim jenom chtěla ukázat že ňáký řešení tamtoho domělýho člověkovýho skleníkovýho jevu nemusí bejt žádná scifi tech ale ňáká jakože uplně vobyčejná věc hnedka poruce jako byl tamten chellingův asfalt aže vubec zastavení skleníkovýho jevu nemusí bejt žádný nerelálný scifi aže hysterčej kuli nafouknutý bublině :D ;D

    btw žeje něco kravinka rudozelená uplně ulítlá poznáš uplně jednoduše žese toho krályk začne chytat. si ho přectav jak jako stojí v ňáký rozbahněný cestě a vobaluje tam šutry hlinikovou fólií :D :D ;D :P

    24.6.2022 14:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    tamten chellingův asfalt
    Tamten odstavec z tý Klausovo knížky je prostě obyč lež / demagogie. Cituje z Schellinga, že prý by „v roce 1920 nikoho nenapadlo, že v roce 1995 bude většina cest s pevným povrchem", ale už nějak "zapomněl" dodat, že o rok později přesně právě to naplánovali.

    Podobně o Schellingovi jako takovém, napsal sice, že to je nositel Nobelovy ceny za ekonomii, ale už nějak "zapomněl" zmínit, že ten člověk globální oteplování považuje za reálný problém.

    Tak mi to tak přijde, že čím více nadávání do "rudozelených socialistů", tím méně reálných argumentů...
    24.6.2022 18:52 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tak mi to tak přijde, že čím více nadávání do "proruských dezinformátorů", tím méně reálných argumentů...
    24.6.2022 21:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Dobře, rád si nějaký ten argument poslechnu: Proč hrozí v Rusku 15 let za to, když někdo o válce řekne, že to je válka?
    24.6.2022 21:54 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    25.6.2022 12:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    No tos mě teda poctil relevantními argumenty k mé otázce, jen co je pravda :-D
    Gréta avatar 24.6.2022 13:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Mně se líbí, jak se z Gréty v tomhle vlákně v podstatě stal eko-aktivista, kterej vymýšlí různý způsoby jak řešit globální oteplování. Za mě super.

    mě se zase jako líbí jak se z krályka začíná stávat klimaskeptik a začíná chápat jak jako tamten skleníkovej jev vubec funguje aže nějaký dělání s co2 pšoukama muže bejt jenom nic neřešicí posvátná kráva ňákejch jeho rudozelenejch soudruhů :P :P :D ;D zamě jako supr :P :P

    Gréta avatar 24.6.2022 14:40 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Vlastně pardon, ty chceš aby to udělal stát. Takže Bidenovi a Fialovi, aby se nejak s Elonem a Andrejem dohodli.

    ttttsssss zatim eště nikdo ani pořádně nedokázal žese ty hladiny voceánů fakt jako kontiluálně zvedaj aže nato má ňákej vliv člověk aže ikdyby to jako byla 100% pravda tak jestli se nám to vubec vyplatí řešit aty už jedeš narativ že jedinej to jakoby umí vyřešit je ňákej stát :D ;D

    24.6.2022 18:51 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Hladiny oceánů se kontinuálně zvedají od poslední doby ledové.

    Krátkodobé výkyvy - v rozsahu několika staletí - jsou bezvýznamné.
    14.6.2022 13:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ale diky za potvrzeni, ze experimentalne zmerena data jsou v pohode a straseni nema smysl.
    Tak pointa je, že se "zkorumpovaní zlí vědci" docela trefují, takže není od věci se zamyslet, jestli se třeba netrefují i v případě těch implikací. Ale to už asi záleží na tom, co považuješ osobně za "v pohodě", co za "strašení" atd. V každém případě je dobrý mít na paměti, že všechny ty úrovně jsou hokejky, i ta nízká úroveň je stále hokejka (a na té nejsme), víceméně se debatuje pouze o tom, která z nich nejlépe reflektuje vývoj...
    Gréta avatar 16.6.2022 14:11 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Tak pointa je, že se "zkorumpovaní zlí vědci" docela trefují

    zkorumpovaný zlý vědci vyblejou vobvykle tolik různejch protichudnejch blábolů žese vobčas ňákej vobyčejnou náhodou prostě jako trefí noa jak jako víme koindicence hele v kombinaci s konfirmačním biasem vede k různejm vírám v napřirozený okultní nebo paranormální jevy a vubec k různejm legračním tmářstvím jako je třeba tadlecta naše klimacírkev :D ;D

    12.6.2022 18:25 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Každopádně, tady v těch diskusích o svobodě slova atd. mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit. To, že demokracie podlehnou nějaký dezinfo kampani se IMO fakt děje.
    A jde temhle lidem opravdu o ochranu demokracie? Me prijde, ze jim jde jen o ochranu jejich osobni svobody. K tomu demokracii nepotrebujou.
    Gréta avatar 13.6.2022 14:19 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    mi furt nikdo nevysvětlil, jak se teda má ta demokracie ochránit

    třeba tim že jakoby nebudem zavádět totalistický nesmysly jako je vomezování svobody slova a cenzura relalizovaná bolševickejma rudejma prokurátorama navíc :D ;D a nebo tim že dycky když se voběví někdo takovej kdo by nám tu svobodu a demokracii chtěl brát by sme ho strčili dolu z takový velikatatatáncký skály by se trošičku polámal jako to ďály starodávný řecký polis kterejm to takle vydrželo fungovat děsně dlouho :D ;D

    To, že demokracie podlehnou nějaký dezinfo kampani se IMO fakt děje.

    jj třeba jako podlehnou dezinfo kampani že nás všecky potluče co2 aže jediný řešení je zelenej komunizmuz že nás jako všecky potluče ňáká zmutovaná číncká rýma aže jediný řešení je duvěřovat vládě a podporovat jeji divný netransparentní kšeftiky aťuž sou to spolunisti nebo anonisti aže za uplně všecko špatný co naši politici dělaj prej muže jenom putin :P :P

    btw jak by se ti jako líbilo kdyby proti těmdlectěm klimaalarmistickejm dezinformacím za použití uplně identickejch spolunistickejch metod válčilo ale třeba jako spd nebo trikolora :P :P ikdyž sou klimatisti ulhaný fanatici který sou schopný zabít naši civilizaci a udělat znás zase jako ňáký středověký troglodyty by sem cenzuře ani jejich nejvíc nejrudozelenějšejších bludů fakt jako netleskala

    Neříkám, že tyhle lidi jsou dobrý,

    jak si jako vysvětluješ že sou uplně všichni tydlecty samozvaný bojovnici proti dezinfo gauneři?? :D

    máš tam ňákýho vo kterým věříš žeto neni žádnej gauner :D

    Maximálně jsem se zatim od libertošů dozvěděl, že musim děsně přesvědčovat lidi, což mi, nemůžu si pomoct, poněkud připomíná letákovou kampaň... Přijde čas triček?

    takle ale naše demokracie funguje nebo proč jako myslíš že politici všude věšej takový ty plagáty se svejma xiftama :D ;D

    Tyvogo to nedám, to je strašně dlouhý...

    ttttttssss toje děsná škoda páč tam máš malinkatý cameo :P ;D

    13.6.2022 15:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    třeba tim že jakoby nebudem zavádět totalistický nesmysly jako je vomezování svobody slova a cenzura relalizovaná bolševickejma rudejma prokurátorama navíc :D
    No tak ti je zavede někdo jinej... To už tady bylo.
    a nebo tim že dycky když se voběví někdo takovej kdo by nám tu svobodu a demokracii chtěl brát by sme ho strčili dolu z takový velikatatatáncký skály by se trošičku polámal jako to ďály starodávný řecký polis kterejm to takle vydrželo fungovat děsně dlouho :D ;D
    Jasně, kdo nám tady bude rozvracet demokracii, toho hodíme ze skály. To zní fakt extra demokraticky. "Starodávný řecký polis" nebyly demokratický, byly to úplně normální otrokářský státy (vč. Sparty).
    ikdyž sou klimatisti ulhaný fanatici který sou schopný zabít naši civilizaci a udělat znás zase jako ňáký středověký troglodyty
    Vždyť jste to naopak vy, kdo chce společnost zakonzervovat (odtud asi "konzervativec") někde v roce 1980 nebo kolik a dál už se nesmíme pohnout. Nový technologie žárovek? Ne! Nový technologie aut? Ne! Nový technologie očkování? Ne! Ani blbej vysavač se nesmí změnit :-D
    takle ale naše demokracie funguje nebo proč jako myslíš že politici všude věšej takový ty plagáty se svejma xiftama :D ;D
    No sláva, konečně něco k věci. Ano, máš pravdu, tyhle kampaně fungujou. Ale vůbec nejsem přesvědčenej, že to je dobrá věc, chtěl jsem to i napsat podleshovi, ale už jsem se k tomu nedostal. Cenzura je špatná, protože zamezuje lidem dostat se k nějakejm informacím, čímž se zajistí, že budou mít názor, kterej chce ten, co cenzuruje. Politická reklamní kampaň způsobí co? Že lidi budou mít ten názor, kterej chce ten, co zadal kampaň... Takže, je to opravdu o tolik lepší než cenzura? Proč to první je hnusná anti-demokratická metoda, zatímco to druhý je super věc, kterou máme mít jako modus operandi demokracie? Když vidim, jak výsledky ve volbách korelujou s počtem milionů nalitých do kampaně, tak si nemůžu pomoct, ale mam určité pochybnosti.

    Nechci tímhle propagovat nějakej politickej postoj nebo něco. Pouze pokládám takový ošklivý kacířský otázky k zamyšlení :)
    Darth Phantom avatar 13.6.2022 18:39 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ne! Ani blbej vysavač se nesmí změnit

    Změnit v čem. Že se plošně omezí výkon, jak to vymysleli soudruzi na politbyru. Jinak jsem si všiml, že lux často zmiňuješ a hovoříš o něm vždycky tak trochu s něhou. Tak mě jako napadlo jestli s nim nemáš bližší vztah, myslim třeba jako víc než přátelský :-D

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    13.6.2022 19:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Lux zemřel příliš brzo, nestih jsem s nim mít ani přátelský vztah, natož jiný...
    13.6.2022 20:21 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jasně, kdo nám tady bude rozvracet demokracii, toho hodíme ze skály. To zní fakt extra demokraticky. "Starodávný řecký polis" nebyly demokratický, byly to úplně normální otrokářský státy (vč. Sparty).
    Fungovalo jim to? Fungovalo, dokonce tak dobre ze i po 2.5k letech jsou brani jako etalon kultury/civilizace te doby. Podobne Rimani po 2k letech.

    Demokracie jako takova neni zadna svata krava, ktera by se mela uctivat bez ohledu na realne dopady na spolecnost.
    13.6.2022 20:58 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Co jim fungovalo? Otroctví? Ano, to jim fungovalo poměrně dobře.
    13.6.2022 21:10 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Celkove statni zrizeni. Proto se uz decka na zakladce uci o Sparte, a ne o Prabruseli.
    13.6.2022 21:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Já nevim, co s tou antikou furt máte. Z té doby pochází pojem demokracie, ale jinak antické státy byly většinově zcela klasické otrokářské státy, že si tam horních 15~20% hrálo na nějaké hlasování na tom celkem nic nemění...

    Demokracie tak jak ji chápeme my má kořeny v 17.~18. století v různých hnutích v Británii a Francii (takže od Brusele ne moc daleko)...
    14.6.2022 00:44 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Já nevim, co s tou antikou furt máte.
    Tohle je prostě jen neznalost. Některý blbci toužej po antice, jiný po Rakousku Uhersku a další po normalizaci nebo po Tchatcherové. IMHO tohle je jejich vnitřní nastavení. Nejsou spokojený se svým životem, kvůli tomu, jak si ho nastavili, a protože se osobně považují za dokonalé, tak logicky chyba musí být v době, kdy žijou. Nemá cenu se tím zabývat, protože jich je naštěstí poměrně málo a jsou totálně neschopní jakékoliv akce kdekoliv jinde než na netu. Nejlepší je nasávat sílu z jejich vzteklého prskotu :-)
    14.6.2022 08:43 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V danem case a miste to byl nejlepsi mozny stat k ziti - nikdo jiny tak intenzivni rozvoj vedy a obecne civilizace nezopakoval az do prichodu devatenacteho stoleti. Antika vydrzela jako etalon dva tisice let.

    Demokracie jak ji chapeme my zacala na Islandu v 10. stoleti, kde si lidi volili nacelnika, a verejne shromazdeni nacelniku resilo zakony/soudy. https://en.wikipedia.org/wiki/Icelandic_Commonwealth Takze od Brusele docela daleko...
    14.6.2022 08:58 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V danem case a miste to byl nejlepsi mozny stat k ziti - nikdo jiny tak intenzivni rozvoj vedy a obecne civilizace nezopakoval az do prichodu devatenacteho stoleti.
    Máš v tom trochu guláš: rozvoj vědy a obecně civilizace rozhodně neprobíhal ve Spartě, ale jiných Polis. Vesměs těch demokratických či alespoň částečně demokratických. Ale na druhou stranu, v poloponéské válce Sparta Athény porazila, takže jim to opravdu fungovalo, to jo.
    Alkibiadés avatar 23.6.2022 11:54 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Úspěšně jsme se zničili navzájem, moc obou států již pouze upadala a nakonec nadešel čas Makedonců a jiných barbarů.

    rozvoj vědy a obecně civilizace rozhodně neprobíhal ve Spartě, ale jiných Polis

    A nastal by rozkvět měst ostatních Peloponésanů, kdyby se nemohli opřít o vojenskou sílu Lakedaimonu?

    14.6.2022 10:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V danem case a miste to byl nejlepsi mozny stat k ziti - nikdo jiny tak intenzivni rozvoj vedy a obecne civilizace nezopakoval az do prichodu devatenacteho stoleti. Antika vydrzela jako etalon dva tisice let.
    I kdyby bylo tohle idealistické (a jiné části světa, např. Čínu, ignorující) pojetí zcela pravdivé, tak co se tím snažíš říct? Že bychom měli 80% lidí uvrhnout do otroctví/nevolnictví, aby se zbytek mohl intenzivně věnovat vědě, filosofii a umění?
    14.6.2022 10:54 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    jiné části světa, např. Čínu, ignorující
    Mozna kdyby se cinani snazili, tak by se misto k antickemu recku vzhlizelo k anticke Cine. A Cinska teokracie/cisarstvi/whatever tam meli by dnes byl dominantni politicky system na planete. Ale to se nedeje, proc?
    bychom měli 80% lidí uvrhnout do otroctví/nevolnictví, aby se zbytek mohl intenzivně věnovat vědě, filosofii a umění?
    Delas jako bys dneska nebyl nevolnik - panstvo porat vyzaduje adresu (a pravidelne aktualizovat, aspon jednou za deset let se dostavis pacholku), porat obchazi s drabem a vyzaduje desatky (ehm, nadpolovicni vydelek, ehm), porat ti panstvo milostive (ne)udeli propustku pres hranice statu (nedavno i okresu). Jedine co uz se nedeje, je pravo prvni noci - ale porat je svatba uredni ukon na libovuli statu, nikoli ohlaska "vzali jsme se, state vem to na vedomi, kdyby ti do toho neco bylo, jakoze neni". Tech povinnosti navic, ktere stat az do dvacateho stoleti nedokazal ani vymyslet, ani evidovat poslusnost, je spousta a kazda z nich ti ubira kus svobody. Vsem, nejen 80%.

    Otroctvi nezacina a nekonci zeleznym kruhem na noze, ale moznosti se svobodne sebrat a jit delat neco jineho nekam jinam.
    14.6.2022 12:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    A Cinska teokracie/cisarstvi/whatever tam meli by dnes byl dominantni politicky system na planete. Ale to se nedeje, proc?
    Vždyť už jsem to psal - díky různým revolučním hnutím v západní Evropě. (Island je hezká věc, ale na vývoj v Evropě AFAIK moc vliv neměl.)
    Delas jako bys dneska nebyl nevolnik (...)
    Hezká relativizace ...
    Otroctvi nezacina a nekonci zeleznym kruhem na noze, ale moznosti se svobodne sebrat a jit delat neco jineho nekam jinam.
    V tom případě bys možná spíš měl vzhlížet k různým tzv. "barbarským" národům než k městským státům, které byly prakticky všechny vesměs totalitní. Anebo případně k pirátům ve Zlaté éře pirátství v Karibiku, kde měl hlasovací právo skutečně každý až po toho nejnižšího podržplachtu.
    15.6.2022 11:51 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V tom případě bys možná spíš měl vzhlížet k různým tzv. "barbarským" národům než k městským státům, které byly prakticky všechny vesměs totalitní. Anebo případně k pirátům ve Zlaté éře pirátství v Karibiku, kde měl hlasovací právo skutečně každý až po toho nejnižšího podržplachtu.
    Totalita prece neznamena otroctvi, a demokracie neznamena svobodu. Se podivej jak to vypadalo kdyz tu vladli komunisti - lidova demokracie, ale presto totalita jedne strany a presto tu nebyli otroci.

    Demokracie, tj pravo volit pro kazdeho podrzplachtu, je hezka myslenka - ale realne vysledky z jeji implementace jsou spis tristni. Pred volbama socialisticky populismus, po volbach eminentni zajem si behem zarucene ctyrletky co nejvic nahrabat a na predvolebni sliby, nebo dokonce nejake strategicke rozhodovani defekuje canis lupus domesticus. Par napadu "jak z toho ven" je v #71. V souvislosti s demokracii podrzplachtu se pak da stratifikovat treba podle dosazeneho vzdelani - absolventi ZS jen obecni zastupitelstvo, maturanti i kraj, diplomanti vsechno. Nebo podle vyse odvedenych dani v kalendarnim roce pred konanim voleb, nebo podle jineho klice ktery zohlednuje "uspesnost" jedince, coz IMHO silne koreluje s inteligenci a schopnosti myslet dal nez k nejblizsi vyplate.
    15.6.2022 12:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ok, a to jsem si myslel, že já tady budu ten s kacířskými myšlenkami...
    Ruža Becelin avatar 15.6.2022 12:58 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Vzdelani neimplikuje moudrost, tj. i clovek s nekolika diplomy muze volit stejny shit, jako nekdo se zakladkou.

    Stacilo by zakladni rozdeleni, ze volit muzou ti, kdo pracuji a plati dane + rodice na materske. Zbytek ne.

    15.6.2022 16:22 b
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Kolik znáš lidí, co neplatí DPH a spotřební daně?
    16.6.2022 09:31 okolojdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ale dobry den, pani Malacova, Vas bych tady necekal :-)

    Predstavte si, ze lidi, kteri ve skutecnosti DPH a spotrebni dane neplati, je zatracene hodne.

    Kuprikladu vsichni, jejichz prijmy pochazi toliko ze statniho cecku (za predpokladu, ze nemaji jeste nejakej kseft v soukromem sektoru jako bokovku).

    Ale neee, to neni mozne, vzdyt oni dane pri nakupech prece normalne plati?

    Ale ano, mile deti, lide, jejichz prijmy pochazi pouze od statu, dane skutecne neplati. Pojdme si to ukazat na malem prikladu.

    Predstavte si treba lednicku se salamem. Lide pracujici v soukromem sektoru do lednicky salam pridavaji, coby skutecne danove prijmy. Potom prijde treba uredni parazit, ten si z lednicky vezme treba pul kila salamu, coby vyplatu. Uredni parazit ma nejake srazky za socialni dan, zdravotni dan, dan z prijmu, DPH z nakupu... a ve finale tak z toho pul kila salamu do lednicky vrati ctvrt kila (plus minus odpovidajici nasim temer 50% realneho zdaneni).

    Otazka pro chytre hlavicky:

    Kolik gramu noveho salamu do tehle lednicky uredni parazit skutecne prinesl? Neni nahodou salam v podobe "dani" od uredniho parazita toliko recyklaci salamu stareho?
    xxxs avatar 14.6.2022 11:25 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    taky system mame. relativne.
    Alkibiadés avatar 23.6.2022 11:39 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    My jsme byli odjakživa protivníky tyranů a všechno, co se staví na odpor vladaři, se jmenuje demokracie.

    Pouze jeden ze sedmi obyvatel Atiky je otrokem. Metoikové, přistěhovalci, sic nehovoří do politických záležistostí Athén ale mají zachována téměř všechna práva svobodných občanů. A Vy snad nemáte otroky? Vy si snad nepodrobujete jiné národy a nenutíte jejich svobodný lid otročit pro blaho Vašeho státu, ať už outsourcingem nebo agenturním zaměstnáváním? Kolika předmětů, které máte ve svém držení, se nedotýkala ruka dětského otroka?

    A kolik z těch, které jste učinili svými otroky, byli Vašimi nepřáteli? Kolik z nich Vám kdy chystalo nástrahy a kolik z nich proti Vám šlo pod velením Perského krále? Oč jsou naše pořádky spravedlivější, než jsou ty Vaše ;-).

    Ano, Lakedaimoňané mají jiné zákony, také ovšem o jejich ústavě nehovoříme jako o demokratické ale jako o oligarchické.

    U Lakedaimoňanů je ovšem více zvyklostí prapodivných. Zatímco v mých rodných Athénách se ženy nemohou podílet na věcech politických, z doslechu vím, že v chudších rodinách jejich postavení není o mnoho lepší, než obyčejných otrokyň, u Dórů se ženy nejenomže mohou vzdělávat, z vlastního podnětu rozvádět, sportovat, nebo vlastnit půdu, ony dokonce mohou řítit koňský povoz! Dovedete si to představit?! Myslím, že budu musit v dopravní špičce navštívit některou Lakónskou agoru, abych uzřel, jestli dokáží i zaparkovat :-).

    JiK avatar 23.6.2022 15:55 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    nice. :-) a mimochodem, jak se couva s konskym povozem?
    Alkibiadés avatar 24.6.2022 11:22 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    23.6.2022 20:04 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    řítit koňský povoz!
    Ze skály? No, dobře že se alespoň částečně vracíte k tématu.
    23.6.2022 21:34 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Pouze jeden ze sedmi obyvatel Atiky je otrokem.
    Hm k tomuhle číslu jsem poněkud skeptický, promiň...
    A Vy snad nemáte otroky? Vy si snad nepodrobujete jiné národy a nenutíte jejich svobodný lid otročit pro blaho Vašeho státu, ať už outsourcingem nebo agenturním zaměstnáváním?
    Ano, a je to docela problém. Různé filosofické školy to různě komentují, obvykle obviňují jedna druhou, na řešení to zatim moc nevypadá...
    Alkibiadés avatar 24.6.2022 11:21 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    A já jsem skeptický k číslům 10-15% :-). Ty zhruba odpovídají dórským pořádkům v Lakedaimonu a poměru mezi svobodnými občany a zotročenými heilóty, nicméně je známo, že Lakedaimoňané mají neustálé obavy z povstání heilótů a vše ve státě je tomu podřízeno. Však právě i proto se Lakedaimoňané tolik cvičí ve vojenských věcech, aby svým uměním vyvážili početní převahu heilótů.

    Heilóti musí nostit jasně viditelnou koženou čapku z vydělané psí kůže, aby je šlo ve společnosti snadno rozlišit. Každý rok, ať už se provinili nebo ne, dostávají od svého pána výprask, aby nezapomínali, že jsou pouhými otroky. A stejně jako Lakedaimoňané háží své nedochůdčata z Táygeta, aby jejich střed byl tvořen pouze těmi nejsilnějšími, snaží se naopak oslabovat střed heilótů, například posílají během vojenského výcviku svou mládež vyzbrojenou dýkami pobíjet heilóty, přičemž vybrat si za cíl slabého, starého nebo nemocného je považováno za projev zbabělosti. Pokud je některý svobodný občan na heilóty příliš mírný, může za to být i popraven.

    Pokud je v Athénách skutečně tolik otroků jako v Lakónii, jak je možné, že my Athéňané v klidu opouštíme své město a vypravujeme se přes moře na daleké výpravy? Jakto, že se zdržujeme v cizích zemích a budujeme zde osady, přístavy a pevnosti? Jakto, že jsme se my, Athéňané, klidně vydali s velkou vojenskou mocí až na Sicílii a pomýšleli dokonce na dobytí Kartága, aniž jsme doma musili mít stejné nebo podobné oligarchické pořádky jako mají lakónští Dórové, abychom předešli nebezpečí vzpoury otroků?


    Ano, a je to docela problém. Různé filosofické školy to různě komentují, obvykle obviňují jedna druhou, na řešení to zatim moc nevypadá...

    Pokud je vlastnictví otroků svobodným občanům věcí přirozenou, bylo by rozumné otroctví uzákonit a následně vymezit otrokům jasná práva :-D.

    24.6.2022 12:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    A já jsem skeptický k číslům 10-15% :-).
    V pořádku, já netvrdim, že otroků bylo >=85%, jenom že 15% mi přijde nerealisticky málo. I 40% by mi přišlo spíše málo, čekal bych >50%.
    Heilóti musí nostit jasně viditelnou koženou čapku z vydělané psí kůže, aby je šlo ve společnosti snadno rozlišit. Každý rok, ať už se provinili nebo ne, dostávají od svého pána výprask, aby nezapomínali, že jsou pouhými otroky. A stejně jako Lakedaimoňané háží své nedochůdčata z Táygeta, aby jejich střed byl tvořen pouze těmi nejsilnějšími, snaží se naopak oslabovat střed heilótů, například posílají během vojenského výcviku svou mládež vyzbrojenou dýkami pobíjet heilóty, přičemž vybrat si za cíl slabého, starého nebo nemocného je považováno za projev zbabělosti. Pokud je některý svobodný občan na heilóty příliš mírný, může za to být i popraven.
    Takhle, já nejsem historik ani nemam nějaký zvláštní zájem o antiku, znalosti mam o tom naprosto povrchní. Možná ale právě to mi dává možnost se na to dívat trochu střízlivě/nezaujatě. Odstavec jako je tenhle na mě prostě působí strašně románově, nemůžu si pomoct, intuitivně mi to nepřijde realistické. Obecně vím, že hlavní úzké hrdlo pro prosperitu/moc/vliv starověkých městských států byla velikost popoulace - stát, který měl víc lidí (všech kategorií), byl silnější. Proto naprosto nedává smysl, aby někde házeli ze skály lidi jenom proto, že nebyli nejsilnější z nejsilnějších. Mít třeba člověka bez ruky (ale jinak zdravého) bylo ekonomicky lepší než ho nemít.

    Takže moje reakce na tohle je zkusit dohledat zdroj, následně se dozvídám, že autorem tohoto popisu je Myron z Priéné, dívám se kdo to je, a zjišťuju, že není obecně považovám za příliš přesného a naopak je považován za člověka snažícího se Spartu očernit. Takže v sumě tenhle popis bych bral s hodně velkou rezervou...
    24.6.2022 13:14 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Takže moje reakce na tohle je zkusit dohledat zdroj, následně se dozvídám, že autorem tohoto popisu je Myron z Priéné, dívám se kdo to je, a zjišťuju, že není obecně považovám za příliš přesného a naopak je považován za člověka snažícího se Spartu očernit. Takže v sumě tenhle popis bych bral s hodně velkou rezervou...
    No a hlavně nezapomeň že Alkibiadés se tady sice tváří že je to Aténský vlastnec který prostě jenom klade sokratovské otázky, ale ve skutečnosti je ve Spartě! Utekl tam potom co ta jeho slavná expedice na Sicílii totálně zkrachovala ("mission accomplished", lol... a toho vojenského materiálu co tam nechal). Říká se že tam lobuje za "bratrskou pomoc" a chystá novou třicetičlennou vládu. To jsou tedy asi pomluvy (s čímž souhlasím, myslím žei by asi raději jednočlennou), ale když se koukneme na ty kecy...
    Alkibiadés avatar 2.7.2022 21:48 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Sicilský podnik zpackali Nikias s Demosthénem. Sice jsem odplul na Sicílii jako stratég, krátce po příjezdu jsem byl ovšem povolán zpět do Athén abych byl souzen za znesvěcení mystérií. Bylo to totiž takto:

    Nedlouho před naší výpravou kdosi poškodil po celém městě přední strany hermovek a podezření padlo na mne. Ačkoli jsem byl ochotný vydat se soudu, lid nechtěl výpravu zbytečně zdržovat a já se nalodil. A zatímco se Athéňané radili, jestli uražené přední strany přilepit tak, aby směřovaly nahoru nebo dolů, my odpluli. Byla to samozřejmě léčka, nepřátele využili mé nepřítomnosti, argumentovali že poškození hermovek přinese výpravě nezdar a požadovali pro mne trest smrti. Když jsme dorazili k sicilským břehům, už zde čekala rychlá loď Salamiňanka s rozkazem dopravit mne zpět do Athén. Došlo mi, že mne v Athénách nejspíše nečeká nic dobrého, tak jsem slíbil že se na své lodi vrátím domů, avšak skryl jsem se i s věrnou posádkou v italské Thurii. V Athénách toho moji nepřátelé zneužili a přesvědčili lid, že se prakticky jedná o přiznání viny a v nepřítomnosti mne odsoudili k trestu smrti.

    Do Lakedaimonu jsem se uchýlil pro dávnou proxenii z dob mého děda. Je pravdou, že jsem lakedaimoňanům různě radil, za nejlepší radu považuji nápad opevnit Dekelei, malou osadu nedaleko Athén, odkud bylo ale možno kontrolovat většinu cest směřujících do města. Do této pevnosti se s vojskem vypravil spartský král Agis, druhý tohoto jména.

    A když se Agis dověděl, že jeho choť, královna Timaea, v době jeho nepřítomnosti porodila mého syna, pochopil jsem, že je nejvyšší čas se opět přestěhovat a že je nutné Spartu opustit dříve, než by sem bylo možné v trysku dojet z Dekeleia :-).

    Pak jsem nabídl své služby Tissafernovi a radil mu jak proti Athéňanům, tak Lakedaimoňanům, rozhodující výhodu z toho ale měli Athéňané, protože se k Peloponnésanům nepřipojilo satrapovo fénické loďstvo. Když v Athénách došlo k povstání oligarchů, přidal jsem se k demokratům (oligarchové mne mezi sebe nechtěli přijmout :-)) a jejich loďstvu na Sámu a zabránil občanské válce, která by jistě skončila vydáním města nepřátelům, však i Agis došel s vojskem až k městským hradbám a zkoušel, jestli mu město nebude vydáno, byl však zahnán pryč. Když byla konečně odvolána oligarchická rada čtyř set a ustanovena kompromisní rada pěti tisíc občanů byl jsem zbaven viny a opět jmenován stratégem a po svém triumfálním návratu získal pro Athény mnoho měst a pár vojenských vítězství. Říká se, že je právě mojí zásluhou, že nedošlo k vypálení Athén a Peloponnéská válka skončila mírovou smlouvou :-).

    Historie nezná kdyby. Ale kdyby nebylo událostí kolem hermovek a kdybych zůstal stratégem athénského vojska, výsledek by byl jistě jiný. Nikias byl jistě moudrý a zkušený stratég, nicméně byl jmenován vrchním velitelem po své řeči, ve které se snažil Athéňany od výpravy odradit odhadem nezbytných prostředků nutných k úspěchu sicilské výpravy, což si lid vysvětlil tak, že mu Nikias prospívá dobrými radami ohledně války :-). Ale především mu chyběla smělost mládí a zbytečně dlouho otálel než konečně rozkázal stavět kolem Syrakus obléhací zeď, čímž poskytl Syrakuským dostatek času přivést si pomoc z okolních měst a poslat vyslance na Peloponnés. Já bych Syrakusy s největší pravděpodobností dobyl.

    Je velká škoda, že se lid neuměl poučit z athénské výpravy na Sicílii. Je to příběh lidí, kteří se vypravili do zbytečné války proti zemi, o které si ani neuměli představit, jak je vlastně rozsáhlá. Je to příběh tak velké a nečekané výpravy, že ji většina Sicilských považovala za neuvěřitelnou a lidem, kteří jim o ní přinášeli zprávy se zprvu vysmívali jako bláznům. Je to příběh krásného vojska, které vyplouvalo s velkou slávou s požehnáním knězů, vykladačů oznamujících příznivé oběti a jiných datových analytiků, aby pak na zmateném ústupu za sebou zanechávalo ležet padlé, raněné a umírající, aby bojovalo i o kalnou vodu z louží a aby se návratu ze syrakuského zajetí v přeplněném kamenolomu dožilo pouze nemnoho občanů. Jste větší hlupáci než my, když opakujete naše chyby. My se neměli od koho poučit ;-).

    Alkibiadés avatar 2.7.2022 21:59 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    V pořádku, já netvrdim, že otroků bylo >=85%, jenom že 15% mi přijde nerealisticky málo. I 40% by mi přišlo spíše málo, čekal bych >50%.

    Hmm, je pozoruhodné, že je pro Tebe demokratické zřízení bez <50% otroků, kteří by na Tebe dřeli, tak nepředstavitelné ;-).

    Veřím, že i ve Tvé době, ve všech těch Amazonech, Rohlících, Alzách, Škodovkách, Skanskách, nemáte více otroků než je každý sedmý :-D.


    Mít třeba člověka bez ruky (ale jinak zdravého) bylo ekonomicky lepší než ho nemít.

    Cha, člověka, který pracuje za půl ale jí, jako by byl člověkem celým? Dokáže bezruký mrzák zabrat do vesla nebo nést současně štít i kopí? Tento člověk bude v nebezpečí jedním z prvních, kteří se domluví s nepřítelem aby jim vydal své město, protože nedokáže ubránit ani sám sebe. A pokud ono postižení může přecházet z otce na syna, je nebezpečím i pro budoucnost města.


    Takže moje reakce na tohle je zkusit dohledat zdroj, následně se dozvídám, že autorem tohoto popisu je Myron z Priéné, dívám se kdo to je, a zjišťuju, že není obecně považovám za příliš přesného a naopak je považován za člověka snažícího se Spartu očernit.

    To je určitě hanebná pomluva z úst některého Lakedaimoňana!

    Ale dobrá, vzpomínáš, jak Lakedaimoňané vyzvali heilóty, aby ze svého středu vybrali ty, o kterých si myslili, že se nejvíce vyznamenali v boji proti nepříteli a že si ti mohou zažádat o propuštění na svobodu? A že to byl úskok, jelikož se Lakedaimoňané domnívali, že právě tito heilóti budou jedni z prvních, kteří by se proti nim mohli vzbouřit protože jsou příliš odvážní a příliš dychtící po svobodě, tak je nechali do posledního všechny pobít?

    A co vzpomenout na Demosthénovo opevnění na lakónském mysu Pylos, kde houfně na naši stranu přecházeli zástupy heilótů. Je nad slunce jasnější, že nepřecházeli proto, aby si pohoršili ;-). Rovněž tak přebíhali otroci Chijských, když jsme na jejich ostrově zřídili pevnost. Po Lakedaimoňanech jsou Chijští druzí největší otrokáři, i oni otroky velice přísně trestali kvůli obavám z povstání. O všech třech událostech psal i můj hostinný přítel Thúkydidés, syn Orolův, jemu věřit můžeš :-).

    Gréta avatar 8.7.2022 10:34 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    taky se divim že králykoj tak děsně moc moc vadí votrokářství páč udržitelnej průmysl/zemědělství nebude nic jinýho :O :D

    btw neni to zase jako dlouho co se tady řešilo to s tou čarodějnicí hele a co by sme jako ďáli kdyby se všichni lidi nazemi najednou voběvili nahatý na týdlectý planetě 250k roků před kristusem nóóó a vopakoval se tam názor žeby se jako kuli nedostatku žrádla měla postradatelná část populace vobětovat pro tu víc duležitější pro vobnovu civilizace. nvm jak jako bylo efektivní zemědělství někdy před těma 2.5k rokama kdy se ty řekové mezi sebou mydlili ale žádnej zázrak to asi jako nebyl a to uvažování co je za tim jejich votrokářstvím se vlastně vůůůůbec neliší vod uvažování současnejch lidiček :O :O

    8.7.2022 12:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    taky se divim že králykoj tak děsně moc moc vadí votrokářství
    Neuvažuju v intencích vadí/nevadí, tu historii stejně nezměnim. Já prostě jenom nesouhlasim s označením systému, kde je legální a široce praktikované otroctví, za demokracii.
    Alkibiadés avatar 23.6.2022 11:43 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Celkove statni zrizeni. Proto se uz decka na zakladce uci o Sparte, a ne o Prabruseli.

    Slyšel jsem, že nás z osnov vyškrtli. Každý svobodný občan by se měl zamyslit, jestli je vyškrtnutí demokracie z dějin ku jeho prospěchu, nebo ku prospěchu tyrana.

    Gréta avatar 14.6.2022 14:18 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    si mi nevodpověděl

    jak si jako vysvětluješ že sou uplně všichni tydlecty samozvaný bojovnici proti dezinfo gauneři?? :D

    No tak ti je zavede někdo jinej... To už tady bylo.

    supr takže jako podle krályčí logiky musíme zavíst totalitu by nám ji tady jako nezaved někdo jinej. užasný :D :D

    Jasně, kdo nám tady bude rozvracet demokracii, toho hodíme ze skály. To zní fakt extra demokraticky.

    kdyby se v 89 všecky ty střížové/babišové/vrábelové/vašové/konečný/etc naházeli dolu ze skály měli by jsme se dneska líp nebo hůř?? starý řekové vymysleli hrozně moc užasnejch věcí ze kterejch máme užitek i dneska. by sem tu jejich skálu zase jako tak moc nepodceňovala :D ;D

    "Starodávný řecký polis" nebyly demokratický, byly to úplně normální otrokářský státy (vč. Sparty).

    takže neďáli žádný schromáždění/hlasování?? :D ;D

    btw nevim proč votrokářství vadí zrovna tobě děláš jako by si nevěděl kde se bere kobalt na výrobu těch ekozelenejch baterek do elektroaut :D :/ :D :/

    Nový technologie žárovek? Ne! Nový technologie aut? Ne! Nový technologie očkování? Ne! Ani blbej vysavač se nesmí změnit

    dezinformace. mě nevaděj ledkový žárovky experimentální mrna genová terapie nebo luxovací ekokřápy kdo chce ať si to koupí a používá nebo střelí dožíly. mě vaděj zbytečný a umělý zákony/zákazy/regulace/buzerace kdy nikym nevolený fachidioti v bruseli nebo ňáký jiný progresivistický díře vymyslej vod relality vodtrženou pitominu spíš víc politickým myšlením než fyzikovově a všichni se tou jejich blbinou pak musej ke svý vlastní škodě řídit. a neni překvápko žeto sou věčinou samý zákazy (páč ty retardi neuměj nic vytvářet) takže se vlastně množina lidem dostupnejch technologií zmenčuje :D ;D

    a sou to samozřejmě zelený fašisti kdo nás pomaličku strká někam zpátky dostředověku jestli by se všecky ty jejich pitominy se zákazama aut a dalšíma nesmyslama měli relalizovat

    Politická reklamní kampaň způsobí co? Že lidi budou mít ten názor, kterej chce ten, co zadal kampaň... Takže, je to opravdu o tolik lepší než cenzura? Proč to první je hnusná anti-demokratická metoda, zatímco to druhý je super věc, kterou máme mít jako modus operandi demokracie? Když vidim, jak výsledky ve volbách korelujou s počtem milionů nalitých do kampaně, tak si nemůžu pomoct, ale mam určité pochybnosti.

    kampaň ti jenom zvyšuje dosah jak si to lidi přeberou je už nanich a lidí který se ve volbách rozhodujou polde ňákýho plagátu kterej někde viděli je uplný minimum. ty ňák na sobě snad jako pozoruješ že když vidíš hrozně moc plagátů s bábou žeby si ho šel pak volit?? asi ne žejo :D

    ............a že rudozelený maj chabý argumenty který neustojej v diskuzi nebo který je dokonce 'politicky nešťastný' veřejně zdílet neni selhání demokracie spíš navopak :D ;D

    až lidi nebudou mit čim jezdit co žrát ani čim svítit nebo topit tak rudozelený diktátory nezachráněj před provazama ani bambiliony narvaný do pr :D ;D

    14.6.2022 14:33 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    < ty ňák na sobě snad jako pozoruješ že když vidíš hrozně moc plagátů s bábou žeby si ho šel pak volit?? asi ne žejo :D
    Myslíš, že kralyk je příkladem typického voliče?
    Gréta avatar 14.6.2022 14:39 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    je dobrej příklad uplně typyckýho městckýho progresivistickýho nazelenalýho levičáka kterej ale nemá levici rád tak volí takový levičáky který vo sobě lžou že sou pravice :D ;D

    14.6.2022 15:00 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ja nemyslel ani tak ve smyslu koho volí, ale jak přistupuje k volební kampani. Tedy v kontextu toho, jak moc snadno se nechá ovlivnit nějakými plakáty.
    14.6.2022 15:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    je dobrej příklad uplně typyckýho městckýho progresivistickýho nazelenalýho levičáka kterej ale nemá levici rád tak volí takový levičáky který vo sobě lžou že sou pravice :D ;D

    lol, jasně, zrovna já určitě dám na to, jestli vo sobě nějaká strana říká, že je levice nebo pravice, tos fakt vymyslel :-D
    Gréta avatar 14.6.2022 22:37 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    hint: strany který řikaj že dělení na levici/pravici neexistuje sou věčinou levicový :D ;D

    Darth Phantom avatar 15.6.2022 12:03 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    dělení na levici/pravici neexistuje sou věčinou levicový :D ;D
    vječinou jsou rudý až za ušima a ultralevicový :D ;D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    15.6.2022 12:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    hint: strany který řikaj že dělení na levici/pravici neexistuje
    ... se pletou. To rozdělení samozřejmě existuje. Stejně jako existuje třeba rozdělení na slavisty a sparťany.
    sou věčinou levicový :D ;D
    Abych dešifroval, co tohle vyjádření znamená, musim nejdřív zjistit, jestli ten, kdo to řekl, se považuje za "pravičáka", nebo "levičáka" (podle toho poznám, jestli to má bejt kritika, nebo pochvala), a následně musim zjistit, co si ten člověk představuje pod pojmem "pravice" a "levice". No a z toho teprve zjistim, co teda mu vadí a co by chtěl, co tim teda vlastně jako myslí. Taková trochu zbytečná šaškárna.
    Darth Phantom avatar 16.6.2022 08:25 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Eh, to sou jen zaječí kličky a vytáčky. Tydlencty co o sobě prohlašujou, že nejsou ani napravo ani nalevo, jsou jen filiálka německých zelenobolševiků. Nu pohleď, co má teď důležitého soudruh ministrant z Antifa na práci. Celkem bych rád to vítězné dílo viděl, mam takový tušení, že to bude poutavé stejně jako oslava Vítězného února nebo Pionýrská vlaštovka, soudruhu.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    16.6.2022 10:09 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Eh, to sou jen zaječí kličky a vytáčky. Tydlencty co o sobě prohlašujou, že nejsou ani napravo ani nalevo, jsou jen filiálka německých zelenobolševiků.
    Což, si všimni, je o dost konkrétnější vyjádření, než kdybys napsal jen "levičáci" (QED).

    Myslimže mi ale nerozumíš, moje antipatie k pravo-levému rozdělení nejsou tlačenka Pirátů, já tento názor (nebo nějaký jeho zárodek) měl dřív, než Piráti vůbec existovali, a nijak z něho neplyne, že zrovna Piráti by měli být spása politiky.
    Darth Phantom avatar 21.6.2022 12:09 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Jojo. A tys ses při své volbě přiklonil více na stranu koaličních partnerů vyhulence nebo vykulence? Mám dojem že spíš k vykulenci. Vo stanu rozhodně nelze říct, že by byl nějak pevně ideologicky ukotven, nebo jo? Co maj společné, je láska k lizu, dotacím a organizovanému zločinu. Dr. Rath byl oproti nim pouhý začátečník a Bába s Čapim hnízdem břídil.

    Takže vono mi to z těch neukotvených stran vychází, že jedny sou ultrakomouší a druhý organizovaný zločinci, čoveče.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    21.6.2022 14:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jojo. A tys ses při své volbě přiklonil více na stranu koaličních partnerů vyhulence nebo vykulence? Mám dojem že spíš k vykulenci.
    To máš dojem špatně, respektive nevíme jestli správně, protože jsem volil kvantově-náhodně a ani sám nevim, kdo ten hlas nakonec dostal :-D Což je taknějak odrazka toho, jaká mizérie je zdejší politická nabídka. K čemu ses přiklonil ty?
    Darth Phantom avatar 21.6.2022 15:05 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    K čemu ses přiklonil ty?
    No dyť víš, ke Kremlu jsem se přiklonila, Cempr to odhalilo. Já mam debaty s tebou svym zpusobem docela rád, zatim čus bus autobus :-D )))
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    14.6.2022 15:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    si mi nevodpověděl. jak si jako vysvětluješ že sou uplně všichni tydlecty samozvaný bojovnici proti dezinfo gauneři?? :D
    Vim já? Asi to je pro ně výhodný...
    supr takže jako podle krályčí logiky musíme zavíst totalitu by nám ji tady jako nezaved někdo jinej. užasný :D :D
    Jo, je klidně možný, že nějakým způsobem omezená ne-100%-čistá demokracie může být trvanlivější než zcela dokonalá demokracie, která bude sice 100% svobodná, ale nevydrží vnější tlak ani pár let. Neříkám, že to tak je, nemam na to tvrdý data, je to jedna z těch kacířských otázek na zamyšlení :) Si mě klidně za to odsuzuj jak chceš...
    kdyby se v 89 všecky ty střížové/babišové/vrábelové/vašové/konečný/etc naházeli dolu ze skály měli by jsme se dneska líp nebo hůř??
    Ano, kdyby tady existoval precedent házení špatných/"špatných" lidí ze skály, nejspíš bychom se měli o dost hůř.

    Zajímavý, jak ty se vždycky k těm násilnejm revolucím nějak dostaneš...
    dezinformace. mě nevaděj ledkový žárovky experimentální mrna genová terapie nebo luxovací ekokřápy kdo chce ať si to koupí a používá nebo střelí dožíly. mě vaděj zbytečný a umělý zákony/zákazy/regulace/buzerace
    Není to dezinfo, v diskusi ses do krve hádal, že ty technologie jsou špatný na 10 způsobů. Ten postoj, kterej popisuješ, měl Odin. Jakkoli toho člověka nemam rád, musim uznat, že v tomhle byl z vás jedinej konzistentní.
    kampaň ti jenom zvyšuje dosah jak si to lidi přeberou je už nanich a lidí který se ve volbách rozhodujou polde ňákýho plagátu kterej někde viděli je uplný minimum.
    Takže myslíš, že politický strany vyhazujou desítky mega jen tak z vokna? Že reklama nefunguje? (To by asi někdo měl říct třeba Googlu, že vydělávaj bambilióny $$$ jen tak omylem.)
    Gréta avatar 14.6.2022 22:36 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Vim já? Asi to je pro ně výhodný...

    škoda sem čekala žese zamyslíš a řekneš něco jako 'aha cenzuru dělaj jenom gauneři to válčení s dezinformacema asi neni nic dobrýho a vubec s tim nesouhlasim' :D

    Jo, je klidně možný, že nějakým způsobem omezená ne-100%-čistá demokracie může být trvanlivější než zcela dokonalá demokracie, která bude sice 100% svobodná, ale nevydrží vnější tlak ani pár let. Neříkám, že to tak je, nemam na to tvrdý data, je to jedna z těch kacířských otázek na zamyšlení :) Si mě klidně za to odsuzuj jak chceš...

    myslimže neni žádný velký překvápko že pro bojovniky proti globálnímu voteplování demokratický hodnoty nic neznamenaj klidně by je vobětovali a spíš víc jim vaděj páč skutečná 100% demokracie je schopná to jejich rudozelený blbnutí děsně rychle utnout. ber jako takovou jakože malinkatou nápovědu že soudruzi samozvanci z řad českejch elfů nebo manipulátorů.cz se globálnímu voteplování ve svejch dezinformacích taky věnujou :P :P

    Ano, kdyby tady existoval precedent házení špatných/"špatných" lidí ze skály, nejspíš bychom se měli o dost hůř.

    jj bez vrábela/stříže/kartouze/cempera/etc by jste se měli o dost hůř :D :D :D :D :P ;D

    by sme je neházeli dolu jako ňáký barbaři nejdřiv by byl soud v čemže jako porušili naši ustavu pak by se hlasovalo a až pak by se dyštak uďál leteckej den ;D

    Zajímavý, jak ty se vždycky k těm násilnejm revolucím nějak dostaneš...

    nóóóóó ďábelská votázečka děsně tajemná je jestli vubec existuje něco jako nenásilná revoluce a jestli ta sametová 'revoluce' spíš víc než revoluce nebyla transformace/reforma/takovýho něco a jestli ty komouši všude rozlezlí neni ňákej takovej jakože dluch zato že sme tu svobodu v roce 89 dostali moc zadarmo :D :/ :D :/

    ..........a když sme ji dostali moc zdarma tak jestli si ji pak lidi třeba jako víc míň vážej a víc míň jim vaděj ty různý rudý švábi všude rozlezlí míň jim vadí se ji zdávat kuli nějakejm pár legračním pšoukům co2 nebo kuli ňáký pitomí zmutovaný rýmičce která 'zmizla' hnedka jak se voběvil první ňákej jinej víc skutečnějšejší problémek :D ;D

    Není to dezinfo, v diskusi ses do krve hádal, že ty technologie jsou špatný na 10 způsobů. Ten postoj, kterej popisuješ, měl Odin. Jakkoli toho člověka nemam rád, musim uznat, že v tomhle byl z vás jedinej konzistentní.

    dezinformace že to prej neni dezinfo. neni nic jako špatná/dobrá technologie to mužem posuzovat jenom při jejich aplikaci ne asi :D ;D a samozdřejmě že násilný kolektivistický vynucování podstoupení experimentální mrna genový terapie i na lidech který koronarýmu proďály jako jedinýho správnýho řešení rýmičkový epidemie nebo fachidiotcký vomezování výkonu vysavačů protože jiná banda rudozelenejch fachidiotů destabilizovala evropskou eletrickou přenosovou srandasoustavu vypínáním jaderek a poctivejch uhelek a instalací nespolehlivejch oze že by ji vysavače/sušičky/žehličky/rychlovarný konvice/etc mohly lechce položit sou samozdřejmě pitominy ale nikdy sem ti genovou terapii nebo ekokřáp nebrala když to chceš si to měj ale nenuť to mě a už vubec ne nějakým neobolševickým kolektivizmusem nebo fachidiotckejma zákazama a regulacema :D ;D

    Takže myslíš, že politický strany vyhazujou desítky mega jen tak z vokna? Že reklama nefunguje?

    jj do jistý míry vyhazujou penizky z vokna. trošku to funguje tak že když lidem ukážeš že natu kampaň máš tak budou věřit že si dost velkej nato by si se tam dostal aže tě má smysl volit a lidi pak 'dou s muzikou' jinak ti kampaň jakoby umožňuje jenom voslovit víc lidiček ale jak si jako přeberou co jim řikáš už záleží nanich :D ;D

    To by asi někdo měl říct třeba Googlu, že vydělávaj bambilióny $$$ jen tak omylem.

    google prodává naději a víru :D :D konverze lidí který viděli ňákej produkt x v reklamě na zákazniky který si tu věcičku x pak koupěj je mrňavá :D ;D

    15.6.2022 11:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    by sme je neházeli dolu jako ňáký barbaři nejdřiv by byl soud v čemže jako porušili naši ustavu pak by se hlasovalo a až pak by se dyštak uďál leteckej den ;D
    Rofl no ty seš teda demokrat až na půdu. Tohle je obvykle první, co udělaj různý despocie / tyranie / junty, že uspořádaj soud na vypořádání se s odpůrci nových pořádků.
    a jestli ta sametová 'revoluce' spíš víc než revoluce nebyla transformace/reforma/takovýho něco a jestli ty komouši všude rozlezlí neni ňákej takovej jakože dluch zato že sme tu svobodu v roce 89 dostali moc zadarmo :D :/ :D :/
    Říká někdo kdo láskyplně cituje z Klauze :-D
    trošku to funguje tak že když lidem ukážeš že natu kampaň máš tak budou věřit že si dost velkej nato by si se tam dostal aže tě má smysl volit a lidi pak 'dou s muzikou'
    jj 'trošku' jo no :)
    15.6.2022 12:38 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tohle je obvykle první, co udělaj různý despocie / tyranie / junty, že uspořádaj soud na vypořádání se s odpůrci nových pořádků.
    Lol. č. 198/1993 Sb.
    Gréta avatar 16.6.2022 13:48 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Rofl no ty seš teda demokrat až na půdu. Tohle je obvykle první, co udělaj různý despocie / tyranie / junty, že uspořádaj soud na vypořádání se s odpůrci nových pořádků.

    ttttsssss první co udělaj různý despocie/tyranie/chunty je že vypnou svobodu slova by si lidi nemohli říct že je jich hrozně moc a diktátor jenom jeden aže když ho šoupnou dolu ze skály by se trošičku polámal tak budou mit vod něj klid :P :P

    Říká někdo kdo láskyplně cituje z Klauze

    řiká někdo kdo se zastává komoušů :P :P

    fyi klauze cituju jenom jako experta na vyvracení dezinformací rudozelenejch fanatiků :D ;D

    jj 'trošku' jo no :)

    pro rok 2021 sem data nenašla tak hele 2017 peníze na kampaň a hele vísledky pak

    jak si teda jako vysvětluješ že relalisti který podle experťů do kampaně strčili nejvíc se v paramentu vubec nevoběvili a socani který dali druhý nejvíc měli jenom ňákou půlku poslanců než třeba bukanýři který dali nakampaň jenom hrst drobnejch a dokonce míň než dali zelený který skončili jenom s nějakým spravedlivým 1% hlasů?? nebo kdučsl starosti a topnuláci dali každej uplně jinou častku na kampaň a všichni pak jakoby měli jenom stejnejch +-5%?? :D ;D

    16.6.2022 14:06 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    fyi klauze cituju jenom jako experta na vyvracení dezinformací rudozelenejch fanatiků :D ;D
    Ne ne, vysvětlovalos mi, že to jeho grázlovství je jakože v pořádku, protože přece musí bojvoat proti těm špatnejm grázlům :-D
    pro rok 2021 sem data nenašla tak hele 2017 peníze na kampaň a hele vísledky pak
    Na tohle mít spolehlivý čísla bude těžký, tady je finálnější (asi) vyčíslení z ledna potom.

    Samozřejmě to nebude nikdy fungovat 100%, mj. to můžou hodně ovlivnit silný sympatie (Piráti, v roce 2017 je ještě fakt měli) nebo antipatie (lol ČSSD), ale furt mi přijde, že to funguje víc než jen "trošičku maličko".
    Gréta avatar 20.6.2022 23:03 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Ne ne, vysvětlovalos mi, že to jeho grázlovství je jakože v pořádku, protože přece musí bojvoat proti těm špatnejm grázlům

    iirc si se moch zbláznit ztoho že hodnej exxon dal klauzoj ňákou hrst drobáků dožebradla nato by moch vydat tu svou modrou planetu (tzn že si soukromý suběkty dělaj se svejma vlastníma penězma co chěj aniž by jim dotoho kecali ňáký komunisti :P :P) který sou uplně směšný když se to porovná s voběmem peněz který se jenom ročně vyhoděj ze sploečnejch státních kasiček z voken na různou nazelenalou pseudovědu a hlavně pr(opagandu)

    Na tohle mít spolehlivý čísla bude těžký, tady je finálnější (asi) vyčíslení z ledna potom.

    lol nejvíc stál jeden hlas top09 :D :D a vubec je nezachránilo že narvali do pr +- stejnou částku jako čssd anonisti nebo ods čimpak to asi jako bude ;D ;D ;D ;D

    nebo antipatie (lol ČSSD)

    takovejch plagátků socanskejch drahejch furt všude a stebou to vubec nic nedělá :O :/ :D ;D jestli to asi jakoby nebude tim že socanský argumenty natebe prostě nefungujou takže asi jako vubec nefungujou i na víc lidí a kampaň čssd jenom.....................zvěčuje dosach pro jejich blaboly :P ;D

    21.6.2022 10:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    iirc si se moch zbláznit ztoho že hodnej exxon dal klauzoj ňákou hrst drobáků
    Na tom IIRC nic ilegálního nebylo, to je prostě jen pokrytectví a byznys.

    Spíš mi vadilo, jak si vytáhl ze státu bokem peníze na vytisknutí tý jeho slátaniny. Plus grázlovství, který nesouvisí s jeho anti-eko fanatismem, tzn. asi tak celá jeho politická kariéra :-D
    takovejch plagátků socanskejch drahejch furt všude a stebou to vubec nic nedělá :O :/ :D ;D
    Tak což vo to, se mnou nic nedělaj ani plakáty ANO... ale se spoustou lidí ANO :-D
    Alkibiadés avatar 23.6.2022 11:58 Alkibiadés | Já to dost střídám :)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Hm, tak proč toho Klause neshodil svobodný lid dolů z akropole?
    Gréta avatar 29.6.2022 07:14 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Spíš mi vadilo, jak si vytáhl ze státu bokem peníze na vytisknutí tý jeho slátaniny.

    a kde se jakoby berou penízky na ty rudozelený slátaniny co mi tady jakoby furt cituješ ti jako neva?? :D :D tamta klauzova aspoň podpořila pluraritu názoru a nejspíš je moc moc dobře napsaná když ti tak děsně moc leží v žaludku :P :P

    29.6.2022 11:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    a kde se jakoby berou penízky na ty rudozelený slátaniny co mi tady jakoby furt cituješ ti jako neva?? :D :D
    Jak kdy, obecně ne :)
    tamta klauzova aspoň podpořila pluraritu názoru
    jj, stejnětak bychom do každý debaty o evoluci měli přizvat nějakýho young-erath kreacionistu, aby se zvýšila pluralita názorů.
    a nejspíš je moc moc dobře napsaná když ti tak děsně moc leží v žaludku :P :P
    Je tak moc moc dobře napsaná, že zatim pokaždý, když jsi z toho citoval, se ukázalo, že 1) ten člověk, kterýho Klaus cituje jako materiál proti AGW, uznává AGW, a 2) závěr z té citace je pitomost, viz výše s tim jak v roce 1920 "nedokázali absolutně dohlédnout budoucí význam asfaltu" a v roce 1921 naplánovali dálnice přes celou zemi :-D To fakt budeš bránit tenhle brainfart? :-D Jo budeš, jak tě znám... Pro Klause a politickou linii cokoli...
    Gréta avatar 30.6.2022 11:47 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    se ukázalo, že 1) ten člověk, kterýho Klaus cituje jako materiál proti AGW, uznává AGW,

    však to je jako vod klauze děsně chytrý páč takový argumenty nemužou rudozelený lechce schodit zestolu když pocházej z tlamy ňákýho jejich uznavanýho klimatickýho souvěrce :P :P

    2) závěr z té citace je pitomost, viz výše s tim jak v roce 1920 "nedokázali absolutně dohlédnout budoucí význam asfaltu" a v roce 1921 naplánovali dálnice přes celou zemi :-D To fakt budeš bránit tenhle brainfart?

    budu :P :P :D ;D

    v knížce se nepiše že nedokázali pochopyt význam asfaltu ale že si nedokázali přectavit že většina všech cest v zemi bude jednou zpevněná asfaltem noa dálniční síť kterou se v roce 1921 teprve rozhodli stavět a stavěli ji x dalších roků prostě neni ani zdaleka věčina všech cest v zemi neasi :D ;D

    ........zbejvá si jenom položit votázečku děsně tajemnou jestli jako krályk zaměrně dezinformuje nebóóóó jestli takle z faktů mylně vyvozuje závěry často. nicméééééééééně voboje koreluje s klimavírou takže asi jako cajk :P :D ;D ;D

    30.6.2022 12:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    v knížce se nepiše že nedokázali pochopyt význam asfaltu ale že si nedokázali přectavit že většina všech cest v zemi bude jednou zpevněná asfaltem
    Což ale ta knížka vůbec nijak nedokazuje. A že reálně průběžně plánovali další a další silnice ukazuje spíš opak :)
    noa dálniční síť kterou se v roce 1921 teprve rozhodli stavět a stavěli ji x dalších roků prostě neni ani zdaleka věčina všech cest v zemi neasi :D ;D
    X roků, kde X jsou 2 :) Ale to je jedno, v každým případě veškerá další výstavba byla navázána na tu prvotní síť dálnic, takže celá ta původní pointa ty Klausovo citace, že nemůžem nic dobudoucna plánovat, protože nic nevíme, je pitomost...

    Ale pokračuj prosímtě, tady máš šanci se dostat do fakt hodně absurdní pozice i na tvoje poměry :D
    Gréta avatar 8.7.2022 10:24 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    dálnice != většina všech cest v zemi zelenej dezinformátore :D ;D

    8.7.2022 12:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    No a co? Já netvrdim, že oni vyasfaltovali většinu cest v zemi za 2 roky, já tvrdim, že s tim začali, takže moc nedává smysl si myslet, že nikdo neměl představu, že by to jednou mohla většina bejt. Klaus prostě nemá pro to tvrzení žádnej důkaz, to je zaprvé podstatný. Co je podstatný zadruhé je, že zřejmě mělo smysl to plánovat.

    To nezachrání ani 250px font :-D
    29.6.2022 12:41 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    a nejspíš je moc moc dobře napsaná když ti tak děsně moc leží v žaludku :P :P
    Podle této logiky má králík perfektně napsané argumenty, když ti tak děsně moc leží v žaludku :P :P
    Gréta avatar 30.6.2022 11:46 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    ttttssssssssss dotohodlectoho vlákna zatách klauze krályk sám vodsebe hele :P :P

    10.6.2022 22:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    "The drive of the Rockefellers and their allies is to create a one-world government combining supercapitalism and communism under the same tent, all under their control... Do I mean conspiracy? Yes I do. I am convinced there is such a plot, international in scope, generations old in planning, and incredibly evil in intent." -- Larry P. McDonald (1935-1983) U.S. Congressman (GA-D), killed in the Korean Airlines flight 007 that was shot down by the Soviets 1976
    https://youtu.be/puNCkwjuxJ0
    10.6.2022 22:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    This is the story of one such example, now largely forgotten. It is about an archconservative congressman, Larry McDonald, who became a leader of the New Right, founded his own private intelligence agency and died at the hands of his geopolitical nemesis, all while in office. McDonald was a militant cold warrior and talented zealot who built his own mini-deep state—a foundation that worked with government and law enforcement officials to collect and disseminate information about supposed subversives.
    https://www.politico.com/magazine/story/2018/12/02/larry-mcdonald-communists-deep-state-222726/
    14.6.2022 18:30 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jedna čerstvá "dezinformace": Rusové okopírovali Legiovlak :-D

    https://www.youtube.com/watch?v=QTvvdZB5B_E
    15.6.2022 11:03 Dezider Balog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Toš to je rasyzmus řikat že ja něco šířim. Já nic nešířim. Šířila Eržika a ta uš je vyléčená.
    20.6.2022 18:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Gréta avatar 20.6.2022 23:17 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    todle je taky dobrý hele 'manipulátoři.cz se musejí omluvit za manipulaci' :D :D

    21.6.2022 00:09 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Jojo, to mě pobavilo. Holt manipulátoři jsou prostě manipulátoři a henten Cemper pěkně prolhaná svině :-D
    24.6.2022 18:55 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Sledujete někdo sjezd republikánů v Texasu? Argumenty stejné jako na Donbasu v roce 2014, teď požadují referendum o odtržení, bude následovat druhá občanská válka v USA?
    25.6.2022 14:45 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Zbytek USA se jich rád zbaví, konečně budou moci být moderní zemí s nízkou kriminalitou a zdravotnictvím pro všechny. A proč to sem vlastně taháš, vozejku?
    26.6.2022 10:19 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫
    Tak druhá občanská válka v USA je rozhodně na spadnutí, ale něco mi říká že tam nebude moc mexických vojáků na dovolené.
    Gréta avatar 24.6.2022 19:28 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: soudruzi bojovníci proti dezinfo 🕵 🚫

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.