Díky tomu, že má kancelář v Kladně, je místní oblastní nemocnice jednou z nejdéle navštěvovaných. Jak známo, smích léčí, a to se potvrzuje nejen v Kladně, ale i ve všech zdravotnických zařízením. Práce týmu klaunových lidí má smysl a vede k uzdravení. A navíc, úsměv nic nestojí!

„Dr. Klaun navštěvuje děti malé i velké na dětské chirurgii i na JIP – vše za dodržování přísných opatření, s profesionalitou a srdcem na dlani. Léčba úsměvem zabírá proti nudě, stýskání i bolístkám. Umí odvrátit strach těsně před operací a nebo utlumit bolest po zákroku,“ říká Markéta Frank, manželka zakladatele společnosti C4C.

Myslivecká stezka nabídla dětem setkání se zvířaty a další nevšední zážitky.
VIDEO, FOTO: Myslivecká stezka nabídla dětem setkání se zvířaty a další zážitky

Dr. Klaun navštěvuje kladenskou nemocnici pravidelně dvakrát až třikrát týdně na všech dětských odděleních. Kromě klaunů s vtípky, zlobivostí, hudbou a zpěvem sem dochází i lektoři projektu Barevné hraní, kteří přináší výtvarku a čtení. Ti vnáší laskavost, důvěru a relax svým odborným vedením.

Princip arte terapie je stejně prokázaný jako terapie smíchem i na vědecké bázi. Také výtvarka je na míru potřebám dětí. Lektor má kufr barev a materiálů, plnou hlavu nápadů a podle toho, jaké děti jsou zrovna hospitalizované, připraví práci, která baví. A přizpůsobí ji pohybovým možnostem pacienta, ať už třeba práce na lůžku nebo u stolku.

„Poslední roky byly těžkou zkouškou pro každého z nás. Dva roky covidu a pak Ukrajina. Pro neziskovku je to těžká zkouška přežití, pracuje ale stále dál bez přestávky. I v době uzavřených nemocnic dokázal Dr. Klaun chodit za svými pacienty z balkónů a v kladenské nemocnici dokonce z vysokozdvižné plošiny! Své malé pacienty neupouští. Neopusťte svou přízní ani vy sledujte aktivity na www.drklaun.cz a na FB Dr. Klaun a fanděte mu. Nikdo nikdy neví, kdy bude Dr. Klaunovi vděčný za úsměv na místě, kde nebývá veselo,“ uzavírá Markéta Frank.“