Hlavní obsah

Kisel potvrdil konec Krále ve West Hamu. Kde o něm jedná?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšná mise fotbalového záložníka Alexe Krále v anglickém West Hamu je u konce. „Varianta, že by ve West Hamu pokračoval, neexistuje,“ potvrdil serveru Sport.cz hráčský manažer Karol Kisel, který Krále zastupuje. Vlasatý středopolař patří Spartaku Moskva, ale intenzivně se řeší jeho přesun jinam. Podle některých zahraničních médií má čtyřiadvacetiletý reprezentant nakročeno do Fenerbahce Istanbul, Kisel upozorňuje, že jedná s celky z více lig.

Foto: Petr Hloušek, Právo

S českou fotbalovou reprezentací se na nadcházející zápasy Ligy národů chystá i dodatečně povolaný Alex Král.

Článek

Bolavou sezonu léčí Alex Král v reprezentaci, s níž se přesunul na Pyrenejský poloostrov k zápasům Ligy národů proti Portugalsku a Španělsku. Do West Hamu přišel posledního srpna minulého roku na hostování ze Spartaku Moskva, jenže za Kladiváře nastoupil za celou sezonu jen do šesti utkání, přičemž dvakrát šlo jen o minutové štěky na hřišti.

Fanouškovský server Hammers News píše, že Král se stal jednou z nejhorších posil londýnského klubu v novodobé historii. Jistě ho opustí. „Varianta, že by ve West Hamu pokračoval, neexistuje," přitakal hráčský manažer Karol Kisel, jenž Krále zastupuje.

Čeští fotbalisté se chystají na Švýcary a Jaroslav Šilhavý vysvětluje nominaci Alexe KráleVideo: Sport.cz

Co dál? Bývalý hráč Slavie či Teplic patří Spartaku Moskva, který ho v přepočtu za více než 300 milionů korun kupoval z Edenu v srpnu 2019. Král má v ruském klubu smlouvu do června 2024, jenže vzhledem k válce, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině, není návrat do Putinovy země lákavý.

Kisel hledá pro čtyřiadvacetiletého záložníka angažmá jinde. „Řešíme se Spartakem možnost hostování i přestupu, vše je v tuto chvíli možné. Jednání probíhají naplno v Anglii, Německu, Itálii a Turecku," nastínil Kisel okruh možných destinací.

Některá média v Turecku a Rusku informují o tom, že Král má nakročeno do Fenerbahce Istanbul, což je druhý tým uplynulého ročníku turecké ligy, který v předkolech zabojuje o průnik do Ligy mistrů. V Německu se zase píše o tom, že se o českého záložníka zajímá Lipsko, které si v základní skupině Ligy mistrů na podzim určitě zahraje. Kde Král nakonec zakotví?

Reklama

Související témata: