Hlavní obsah

Producent Weinstein bude obviněn ze dvou sexuálních napadení z roku 1996

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská prokuratura dala ve středu metropolitní policii svolení k obvinění bývalého amerického producenta Harveyho Weinsteina ze dvou sexuálních napadení, kterých se podle vyšetřovatelů dopustil v roce 1996 v Londýně. Píše o tom agentura AP.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Harvey Weinstein odchází od soudu.

Článek

Ženě, kterou Weinstein v červenci a srpnu 1996 údajně sexuálně napadl, je nyní mezi 50 a 60 lety. Na rozdíl od mnoha jiných zemí nemá Británie v případech znásilnění či sexuálního napadení promlčecí lhůtu.

Poté, co v roce 2017 na veřejnost pronikly informace o obviněních z údajných i již prokázaných sexuálních zločinech Weinsteina, britská policie oznámila, že se zabývá několika případy sexuálních zločinů, kterých se exproducent údajně dopustil mezi lety 1980 a 2015.

Weinsteinovi královna odebrala čestný řád

Evropa

Weinstein si momentálně odpykává 23letý trest ve Spojených státech za znásilnění a sexuální nátlak. Od jeho prvotního odsouzení v roce 2020 jej policie obvinila ještě několikrát a čeká na soudní řízení v případech sexuálního napadení pěti žen v USA v letech 2004 a 2013.

Ze sexuálního nátlaku či znásilnění ho obvinila zhruba stovka žen, většina z těchto případů je ale promlčená.

Harvey Weinstein je spoluzakladatelem společnosti Miramax a filmového studia Weinstein Company. Produkoval například filmy Pulp Fiction (1994) a Hra na pláč (1992). Byl považován za jednoho z nejmocnějších lidí v Hollywoodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám