bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr přichází po 42 letech o neuvěřitelnou sérii! Naděje ale umírá poslední

9. června 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Je to bonbónek pro fajnšmekry. A taky důkaz hokejové dlouhověkosti a pestrosti kariéry Jaromíra Jágra. Oč jde? Od roku 1980 až do loňska nastoupil v každém finále Stanley Cupu aspoň jeden jeho spoluhráč, naposledy jím byl Jon Merrill. Po vyřazení edmontonských Olejářů, kteří měli v sestavě Bretta Kulaka, je takřka stoprocentně jisté, že se úchvatná šňůra Jágrových parťáků přetrhne. Byť velmi příhodná shoda okolností by se mohla postarat o opak.

Úterní gól Artturiho Lehkonena znamenal mnohé.

Třeba to, že si Colorado zahraje poprvé od roku 2001 rozhodující sérii o stříbrný pohár. Nebo to, že Mike Smith zřejmě odejde do hokejové penze bez svého jména na hokejovém grálu. Případně to, že Lehkonen podruhé za sebou vystřelil svému mančaftu finále.

A taky – na 99,9 procenta – konec série, která dokládá, jakým fenoménem se Jágr mezi mantinely stal. Vždyť s NHL se před pár lety loučil coby druhý nejproduktivnější hráč všech dob, ve slavné lize vystřídal celkem devět klubů a odkroutil 24 sezon. 

Zasáhl v NHL do tří dekád, zahrál si se zástupy plejerů, což se promítlo do šňůry, která je jednoduše dechberoucí. Od roku 1980 si ve finále Stanley Cupu pokaždé zahrál aspoň jeden parťák kladenské legendy. Jen se mrkněte na tento ilustrativní přehled:

Je tu šance, aby série přežila? Ano, ale velmi nepatrná. Zámořští milovníci statistik a hokejových pikošek našli dva muže, s nimiž si Jágr v NHL zahrál a stále mohou zasáhnout do play-off. Jsou jimi trojka newyorských Rangers Keith Kinkaid a jeho spoluhráč Greg McKegg.

Jeden se potkal s Jágrem u Ďáblů z New Jersey, druhý za u floridských Panterů. Ruku na srdce, naděje, že naskočí v právě rozehraném play-off, natož pak ve finále proti Lavinám, je takřka nulová. Byť jako vždy umírá poslední.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.