Sugar Mama upeče ročně tisíce dortů. Teď si na Vinohradech otevřela vlastní cukrárnu

Dvě cukrárny, kousek Itálie nedaleko Prahy a festival, jaký tady nebyl. Přinášíme pravidelný přehled toho, co se urodilo na české gastroscéně.

Sugar Mama

Foto: Sugar Mama

Nová cukrárna Sugar Mama na pomezí Vinohrad a Žižkova

0Zobrazit komentáře

Tentokrát jedeme na sladké vlně, ale máme pro vás také jedno důležité hlášení, které se týká konce prázdnin – všichni gastronadšenci by si měli v kalendářích zaškrtnout datum 20. srpna. Tehdy totiž zažijí něco skutečně velkolepého. Je tady další díl našeho gastronomického newsletteru Deli.

Sugar Mama

Cukrářka Daška Tylčerová už před čtyřmi roky říkala, že za rok upeče tisíc dortů. Pokud by tak měl někdo začít provozovat vlastní cukrárnu, pak je to právě ona. A stalo se tak 19. května, kdy Žižkohrady, jak sama Tylčerová vtipně označuje lokalitu na pomezí Žižkova a Vinohrad, přivítaly místo pro její sladké výrobky.

Kromě sladkého pečiva a dezertů s typickým rukopisem známé cukrářky si odtud můžete donést také skvělou granolu, marmelády, sušenky, mandle v cukru a jiné mlsání. A k tomu třeba květinu nebo bublinky. Pokud tedy budete spěchat k někomu na návštěvu, zastávka v podniku Sugar Mama vám vytrhne několik trnů z paty.

Sugar Mama

Foto: Sugar mama

Cukrářka Daška Tylčerová v květnu otevřela svůj vlastní podnik

La Bottega

V Nebřenicích u Prahy vyrostla nová čtvrť, kam své pole působnosti rozšiřuje známá restaurace La Bottega. Zdejším šéfkuchařem je kulinářsky ostřílený Jan Kliment. Nový podnik spojuje koncept prémiového bistra a obchodu, takže kromě skvělých jídel, mezi kterými se vyjímá například tatarák z mořského vlka, risotto s mořskými plody a rebarborovým soté nebo salát s grilovanými krevetami a houbami enoki, si sem můžete skočit také pro čerstvé pečivo, těstoviny na doma, stařené steaky, italské delikatesy i dezerty. Nezklamou tady ani výběrem vín. Prostě malý kousek Itálie v Nebřenicích.

La Bottega

Foto: La Bottega

La Bottega rozšířila své pole působnosti do Nebřenic

Me Ze festival

Pokaždé, když nám Vojta Nemrava řekne, že v Ze Mě projektu vymysleli něco neskutečně skvělého, je nám jasné, že ať půjde o cokoliv, předčí to i naše nejdivočejší představy. Jejich nový nápad tak není výjimkou. Tahle parta totiž na 20. srpna naplánovala festival Me Ze, kde se bude jíst, pít a tančit. Začne se v poledne a skončí se až další den ráno. Ze Mě projekt bude hosty neustále zásobit jídlem, na které nikdy nezapomenou, kvalitní bude také tekutá stránka festivalu i hudební produkce.

Me Ze festival

Foto: Ze Mě projekt

Hostina na festivalu začne už ve 12 hodin

Dezertína

Začátkem května vyrostl v brněnské Novobranské ulici nový sladký podnik, za kterým stojí Zuzana Zuzáková. Ta své neskonale skvěle vypadající a stejně tak i chutnající dorty a jiné laskominy pekla doposud pouze na objednávku. Otevřením svého malého sladkého krámku, který je koncipován pouze na „take away“, tak potěšila nejednoho Brňáka. Z místní vitríny si můžete odnést plněný či neplněný croissant, koblihu, kus dortu nebo sladký chlebíček. Ale také skvělé kafe, které tady vaří z výběrovek. Vsadíme se, že vaše chuťové buňky budou jásat.

Dezertína

Foto: Dezertína

V Brně otevřela svou cukrárnu s kavárnou Dezertína

***

Letní tip

Summer Tour 22 Garage 22

Pražská řemeslná destilérie ginu Garage 22, jejíž provozovnu můžete navštívit ve Vnitroblocku, před pár dny odstartovala svou Summer Tour 2022 (Gin 22). Od května do začátku září tak budou se svými legendárními giny brázdit různé kouty republiky. Těšit se na ně můžete například na karlovarském filmovém festivalu, v Uherském Hradišti na Slováckém létě, v Praze na Prague Pride nebo v Mlékojedech na koncertu Huga Toxxxe. O skvělé chuťové profily ginů nebude nouze. A pokud se vám hodí nějaké malé doporučení, Aquavit nebo Habanero jsou pro nás číslo jedna.

Načítám formulář...

Diskuze (0)

Novinka

Anonym