Letní trendy aneb jak se obléct na dovolené u moře

Letní trendy aneb jak se obléct na dovolené u moře

9. června 2022,

Období letních prázdnin a dovolených je tu. Chystáte se navštívit přímořskou destinaci a užívat si letní pohodu na sluncem zalité pláži? V tom případě je nejvyšší čas popřemýšlet nad módní prázdninovou výbavou. Rozmyslete si v předstihu, co si vzít s sebou, co vám ještě chybí, a vyhněte se tak zbytečnému stresu těsně před cestováním.

Dobrou zprávou je, že k moři vám stačí jen pár kousků oblečení. Nepřecpávejte zbytečně svůj kufr, pár promyšlených kousků vám bohatě vystačí – stejně budete většinu času v plavkách.

Na cestu se oblečte pohodlně

Na cestu se oblečte opravdu pohodlně, aby vás nikde nic neškrtilo, nebylo vám horko, ani zima. Zdá se to být jednoduché, ale neměli byste podcenit nic z výše jmenovaného. V letadle nebo dálkovém autobusu je zapnutá klimatizace, která se vám zpočátku zdá příjemná. S únavou či při cestování v noci vám může ale být zima. Osvědčená kombinace jsou tepláky, tenisky, tričko nebo tílko a mikina. Jeden set sportovního, pohodlné oblečení se vám bude hodit i na dovolené.

Důležité budou hlavně pohodlné tenisky, které využijete na výlety i na procházky po městě, po trzích, ale i na plážových promenádách.

Cestovní doklady – letenku, jízdenku, kartičku o pojištění, peněženku a to nejnutnější, co běžně u sebe nosíte si sbalte do kabelky, která má bezpečné zapínání. Ideální jsou crossbody kabelky.

Jak se obléknout na pláž?

Hitem letošního léta jsou šaty bez rukávů. Vyberte si takové, které jsou pohodlné a vzdušné. Mezi další Ideální plážové oblečení patří lehoučké kaftany, kimona, bavlněné plážové šaty nebo letní maxi šaty. Ty využijete třeba i na večerní posezení v baru. Naopak to co na dovolené u moře opravdu nevyužijete jsou těsné, obepínající a neprodyšné kousky.

Na pláž se hodí také volné a dlouhé trika a krajkované přehozy.

Jak vybrat perfektní plážové doplňky?

Neméně důležitý je také správný výběr plážových doplňků. Dopřejte zasloužený oddech vašim nohám a místo podpatků si do kufru přibalte pohodlné žabky na pevné podešvi, nebo komfortní kožené pantofle.

Opalovací krém, ručník a časopis ukryjete do stylové plážové tašky. Prostorné bavlněné a slaměné kabelky jsou na pláž jako stvořené. Ještě slaměný klobouček, sluneční brýle a můžete vyrazit!

Klobouk a sluneční brýle jsou u moře opravdu nepostradatelné. Chrání vlasy a oči a ještě k tomu sluší. Co si přát víc. Brýle a klobouk si sbalte klidně dvoje, budete je nosit opravdu často a oceníte možnost tyto doplňky kombinovat. Pokud zrovna nemáte ve skříni stylový klobouk nezoufejte, seženete ho v každém plážovém obchůdku.

Plavky? Nejméně dvoje

Plavky si s sebou vezměte nejméně dvoje. Skvělé jsou takové, které se mezi sebou dají dobře kombinovat a k tomu ještě třeba jedny jednoduché černé, které se hodí ke všemu.

Trendy plavky jsou letos s vysokým pasem. Nosit se budou také minimalistické střihy s tenkými šňůrkami, průstřihy a vysokým vykrojením spodních dílů. S takovým plavkovým modelem budete nejen módní, ale také (nebezpečně) sexy.

Žhavou novinkou letošních kolekcí jsou plavky s řetízky. In jsou jak decentnější řetízkové aplikace, tak i masivnější zlaté řetězy nebo kruhy použité místo šňůrek, které vám dodají opravdu exkluzivní look – a perfektně vyniknou na opálené pokožce.

Výhodou vysokých pasů je, že sluší všem postavám. V bocích mohou být vykrojené nebo s malou nohavičkou, co je však hlavní, vždy vypadají velice žensky a hodí se pro všechny typy postav. V kombinaci s vhodným vrchním dílem dají vyniknout vašim křivkám a na nějaké nedostatky si už ani nevzpomenete. Navíc vám vysoký pas prodlouží nohy.

Co se týče vzorů, jsou i letos trendy pestré přírodní vzory. Zvolíte zvířecí potisk, nebo vsadíte na design inspirovaný tropickou džunglí?

A co ještě by nemělo v kufru chybět?

Na spaní nebudete potřebovat žádné pyžamo ani noční košilku. V dovolenkových destinacích bývá i v noci pořádné teplo a tak můžete spát klidně nahá. Pokud vám to nevyhovuje, vystačíte si s kalhotkami a tílkem. Plánujete-li kromě plážového povalování také výlety a dlouhé procházky, nejdůležitější budou pohodlné boty. Ať už vyrazíte po památkách nebo na pěší výšlap, puchýře jsou vždycky nežádoucím suvenýrem.

Na romantickou večeři se vám budou hodit lehké, pohodlné a elegantní šaty.

Vhod přijde také stylový batůžek, který využijete jak na výlet, tak na nákup u místních obchodníků. Nezapomeňte si sbalit také knížky a časopisy. Pokud jste vášnivá čtenářka mohla by se vám hodit elektronická čtečka knih – díky ní můžete mít s sebou kdekoliv celou vaši knihovnu.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu