Smutek i slzy juniorek: Můžeme se na sebe podívat do zrcadla

Foto: iihf.com

(MADISON, od našeho zpravodaje) České juniorky pomýšlely na světovém šampionátu v americkém Wisconsinu na medaili, ale už ve čtvrtfinále jejich sen rozložily Švédky. „Mrzí nás to strašně moc, ale udělaly jsme pro to všechno,“ shodují se reprezentantky.

Češky začaly čtvrtfinále skvěle, rychle vedly, ale pak už jen pálily šance a v závěru první třetiny po chybce inkasovaly. Švédky však do druhé části vlétly a v přesilovce 5 na 3 utkání otočily.

„Mrzí nás to strašně moc. Doufaly jsme, že zápas ještě urveme, ale bohužel se nepovedlo. Chybělo nám i trošku štěstí, příště musíme zabrat a urvat to, “ hodnotí porážku zklamaná útočnice Adéla Šapovalivová.

„Gól do šatny vždycky zamrzí, ale pořád jsme si říkaly, že je to 1:1. Další góly už jsme bohužel nedaly,“ lituje, stejně jako brankářka Michaela Hesová. „Hrály jsme výborně, hokej se ale bohužel hraje na góly,“ uznává s hořkým úsměvem.

Stydět se ale rozhodně nemusí, naopak si zaslouží pochvalu. Po dvou čistých kontech ve skupině si připsala 25 zákroků, některé z kolonky fantastických. „Chytala výtečně,“ smekla klobouk Šapovalivová.

Na tvářích českých hokejistek bylo znát velké zklamání, dokonce byly vidět i slzy. Češky moc dobře ví, že potenciál na medaili měly.

„Všechny se na sebe můžeme podívat do zrcadla a říct, že jsme udělaly všechno,“ těší Hesovou, která patří mezi nejlepší brankářky turnaje.

Až prvotní smutek opadne, české juniorky budou chtít vybojovat alespoň páté místo. O to se utkají v noci z neděle na pondělí od 1:30 se Slovenskem.

„Každá prohra nás někam posune, ať už ve hře, nebo v myšlení. Vezmeme si nějaké plusy, zregenerujeme a půjdeme do zápasu s čistou hlavou, abychom vyhrály,“ motivuje na závěr Šapovalivová, jedna z hvězd šampionátu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz