Syn Ivana Vodochodského zazářil v minisérii Iveta. Snímek mu změnil pohled na zpěvaččin život

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ivan vodochodsky
Zdroj: Nextfoto

Ivan Vodochodský je především kuchař a moderátor, mimo jiné se ale také okrajově věnuje herectví. A právě tuto zálibu po něm zdědil i jeho syn Vojta. Ten se ve svých 27 letech prosadil jako nadějný mladý umělec a v nedávné době se ukázal i v dokumentu Iveta, který mapuje život zesnulé Ivety Bartošové.

Vojtěch Vodochodský se v dokumentu zhostil role zesnulého zpěváka Petra Sepešiho. Ten zemřel v 25 letech, i tak měl ale na Ivetu velký vliv. Nejen herecké nadání ale bylo tím, co Vojtu k roli dostalo. Významná byla i jeho podoba se zpěvákem, které si tvůrci snímku nemohli nevšimnout.

Vojta nechyběl samozřejmě ani na slavnostní premiéře snímku. Ukázal, že pro něho snímek znamená hodně a jeho natáčení mu v životě mnoho dalo. Osud dvou slavných zpěváků – jak Petra, tak i Ivety – na něho silně zapůsobil a k tragickému příběhu se následně i vyjádřil.

Zlomil jí srdce

Petr Sepeši byl prvním partnerem Ivety Bartošové, který jí tehdy jako mladé a velmi naivní dívce zlomil srdce. Ona ho přesto vždy považovala za svého osudového muže. Zhostit se takové role bylo pro Vojtu velkou ctí, zároveň šlo ale o složitější herecký výkon, než si kdy dokázal představit.

Sám Vojtěch tvrdí, že je velmi pravděpodobné, že kdyby Sepeši nezemřel na vlakovém přejezdu, mohl se zpěvaččin život ubírat jiným směrem. Koneckonců tomu nasvědčuje i fakt, že ona svůj život sama ukončila skokem pod vlak, a následovala tak Sepešiho tragickou smrt stejným způsobem.

Vojta už má nějaké ty herecké zkušenosti za sebou, snímek o Bartošové ho ale naučil, že by člověka nikdy neměl vnímat jenom na základě toho, jak ho vidí společnost, nebo toho, jaký je právě teď. Až díky Sepešiho roli zjistil, jaká tajemství se za Ivetiným osudem skrývala.

Dokument mu otevřel oči

„Já jsem Ivetu zažil až v době, kdy se stalo, co se stalo. Bylo to po roce 2000, takže jsem měl obrázek dost zkreslený. Nejhlubší vrstvy její osobnosti jsem začal načítat až s tímto projektem,“ přiznal se Vodochodský pro Expres. Až díky scénáři k dokumentu pochopil některé věci, které se Ivetě během života staly.

ivan vodochodsky syn

Zdroj: Marek Patek / CNC / Profimedia

„Byla to obyčejná holka s dobrým srdcem. Byla často naivní, ale opravdu hodná, ambiciózní, s obrovským talentem,“ tvrdí Vojta. Podle jeho slov byla smrt Sepešiho tím, co Ivetu nejvíce ze všeho poznamenalo. Kdyby zpěvák nezemřel, mohlo být všechno jinak.

„Podle mě ho měla v paměti až do konce svého života, protože pár týdnů předtím, než se stalo, co se stalo, v nějakém rozhovoru u hrobu Petra Sepešiho říkala, že na něj pořád myslí, že ji provázel celým životem. Takže jeho smrt byla asi ta první ťafka,“ dodal na závěr herec, který podle fanoušků i hereckých kolegů ztvárnil roli zesnulého Petra velmi dobře.

Zdroj: Expres, Profimedia

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články