ČEZ RunTour zavedla běžce do ocelového bludiště ostravských železáren

Pod vysokou pecí bylo opět horko. ČEZ RunTour zavítala v sobotu 11. června do prosluněné Ostravy, kde si více než patnáct set běžců užilo jedinečnou trať vedoucí industriální oblastí Dolní Vítkovice. Svou rostoucí formu tu vítězstvím potvrdila olympionička Eva Vrabcová Nývltová, medaili s mottem #JERADOSTBEZET si ale na hruď pověsily i tisícovky výkonnostních běžců, začátečníků a také celé rodiny s dětmi.

V letošní sezoně už oblíbený seriál ČEZ RunTour zavedl běžce do historických center měst, do nádherných parků, k řekám i k přehradě. Co závod, to unikát. A platilo to také v Ostravě, která nabídla jedinečný běžecký zážitek: trať totiž vedla unikátní oblastí Dolní Vítkovice, která je tvořena areálem Dolu Hlubina, koksovnou a vysokými pecemi Vítkovických železáren a která byla v roce 2008 zapsána jako vůbec první česká památka na seznam Evropského kulturního dědictví.

Tohle nekonečné bludiště zrezavělých potrubí, úžasných průmyslových budov i vysokých věží se stalo scénou pro nádherné běžecké závody na tři, pět a deset kilometrů, stejně jako pro dětské Rákosníčkovy běhy na 500 a 1000 metrů. Závodníci se ovšem podívali také do ostravských ulic nebo do malebného sadu Jožky Jabůrkové.

Na desetikilometrové trati běžela nejrychleji Eva Vrabcová Nývltová, která se vrací do formy po mateřské dovolené. Účastnice letních i zimních olympijských her zvítězila v čase 35:15 a poprvé v historii doběhla jako první do cíle žena, předběhla totiž i všechny muže. Jako druhý proběhl cílovou branou přímo pod impozantní Bolt Tower talentovaný Matěj Placatka (35:55), který zvítězil mezi muži, a připsal si tak čtvrté vítězství ve čtvrtém letošním závodě ČEZ RunTour.

„Jsem moc rád za další vítězství. Miluji tu pozitivní atmosféru ČEZ RunTour závodů, kterou tentokrát ještě umocnily železárny a celá oblast Dolních Vítkovic. Těším se na další závody a budu jen rád, pokud se mi bude takhle dařit i nadále,“ řekl talentovaný příbramský běžec.

Nejrychlejším účastníkem pětikilometrového závodu byli Erik Machů (15:54) a Alena Tylšová (18:31). Na tříkilometrové trati běželi nejlépe Kryštof Vilk (10:15) s Magdalénou Drastichovou (11:06).

V Ostravě si tentokrát běžci užili nádherné slunečné počasí, které se jim při předchozích závodech ČEZ RunTour vyhýbalo. Naplno si tak po doběhu mohli v trávě vychutnat výborné LIDL menu, dopřát si masáž nebo osvěžující sprchu. A po závodě pak s dětmi využít všech možností a zážitků, které jim nabízí rozlehlý areál Dolních Vítkovic.

RunTouráci neběhají jen pro sebe

Účast na ostravském závodu neudělala radost jen samotným běžcům, ale také lidem, kteří se podobných akcí běžně neúčastní. Jako obvykle pořadatelé ČEZ RunTour věnovali 50 korun z každého startovného Nadaci Leontinka.

Kromě toho mohou nejen účastníci ČEZ RunTour, ale všichni běžci pomáhat prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem. Skupina ČEZ, která je generálním partnerem seriálu, v ní vytvořila speciální projekt na podporu dětského domova z Moravskoslezského kraje. Kdokoliv promění své aktivity v této aplikaci za body, může je pak přiřadit Dětskému domovu Loreta z Fulneku. Nadace ČEZ pak za tyto body pošle dětem prostředky na zajištění letního tábora. Celkem se vybralo 30 000 Kč.

Oslavte s námi Emila Zátopka

Také příští závod ČEZ RunTour se uskuteční v Moravskoslezském kraji. Poběží se 25. června v Kopřivnici, kde na účastníky čeká unikátní trať vedoucí po jindy uzavřeném testovacím polygonu automobilky Tatra Trucks. Závod bude zároveň oslavou 100. výročí narození Emila Zátopka, který se v Kopřivnici narodil.

Na tento i další závody ČEZ RunTour se můžete registrovat na webu www.run-tour.cz.

O ČEZ RunTour

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – tři, pět a deset kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

Více informací:

Nikola Gunišová – ředitelka seriálu

e-mail: nikola.gunisova@vmlyr.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-kondice-běh-charita-firmy-VMLY&R-RunTour

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Média, společnost a životní styl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.