CNC na konci června ukončí vydávání titulu Nedělní Sport

neděle, 12. června 2022, 21:50 Tisk MediaGuru

Jeden ze tří nedělníků společnosti Czech News Center přestane na konci letošního června vycházet v tištěné podobě.

Titulní strana nedělníku Nedění Sport z 12.6. 2022, zdroj: repro CNC

Titulní strana nedělníku Nedění Sport z 12.6. 2022, zdroj: repro CNC

Nedělník Nedělní Sport společnosti Czech News Center (CNC) vyjde 26. června v tištěné podobě naposledy. Vydavatelství to v nedělním vydání (12.6.) oznámilo čtenářům.  Dodalo, že jde o plánovanou strategii CNC. Čtenáři mohou podle vydavatele informace dále sledovat v pondělním vydání deníku Sport a také na webu iSport.cz.

Předplatitelům bude místo nedělního Sportu doručováno pondělní vydání pondělního vydání deníku Sport. Počet výtisků má zůstat zachován podle původního předplatného. 

Podle výzkumu čtenosti Media projekt představovala průměrná čtenost nedělníku v prvním letošním čtvrtletí 160.000 čtenářů. Průměrný prodaný náklad sportovního týdeníku negativně poznamenala pandemie covid-19. Za posledních pět let se prodej nedělníku snížil o necelou polovinu na loňských 12,2 tis. výtisků. Nejvýraznější pokles prodaného náladu se týká především období mezi roky 2019 a 2020. 

Prodaný klad nedělníku Nedělní Sport (ks), 2016-2021

Zdroj: ABC ČR, hodnoty se zobrazí najetím na sloupec

Czech News Center je jediným vydatelem nedělního tisku na českém trhu. Vedle Nedělního Sportu vydává také Nedělní Blesk a Nedělní Aha!. CNC patří do skupiny Czech Media Invest (CMI), kterou kontrolují finančníci Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a Roman Korbačka.

Nedělní Sport vychází od roku 2005, zaměřuje se na sportovní zpravodajství ze sobotního dění a předzápasové rozbory nedělních utkání a jiných sportovních akcí. 

-mav-, -čtk-