České trio P+Š+P vládne bodování MS! Jsme skvělá parta, chválí

Foto: Micheline Veluvolu / HHOF-IIHF Images

(MIDDLETON, od našeho zpravodaje) Ačkoliv se české juniorky vrací ze světového šampionátu bez vysněné medaile, mohou pomýšlet minimálně na individuální úspěchy. Fungující partu táhly zejména skvělé výkony druhého útoku Adély Šapovalivové s Terezami Plosovou a Pištěkovou, které útočí na vítězství v bodování turnaje.

Turnajovému bodování vládne před finálovým dnem Tereza Plosová (3+7), o přihrávku méně má Adéla Šapovalivová (3+6) a čtyřku nejlepších hráček uzavírá Tereza Pištěková (4+4).

Česká trojice se vyšvihla do čela bodování i díky vítězství nad Slovenskem, při kterém zařídila čtyři ze sedmi gólů. 

„Na začátku jsme Slovenky trošku podcenily, ale druhá třetina nám sedla více, hlavně naší lajně,“ pochvaluje si čtyřbodová Plosová.

Vítězné tečky za turnajem si váží také její jmenovkyně, autorka dvou gólů a dvou asistencí. „Turnaj jsme hezky zakončily výhrou. Proti Švédkám to bylo o kousek, takže jsme rádi aspoň za páté místo,“ hodnotí Pištěková.

Funkční spojení dvou T. P. není žádnou náhodou. Mimo led jsou totiž velké kamarádky, což přiznává i Pištěková. "Máme výbornou lajnu, kde mám dvě hráčky, které dokážou dát puk, a strašně nám to spolu funguje. Doufám, že takhle budeme hrát dál i v další sezoně."

Obě blondýnky skvěle fungovaly ve spojení s Adélou Šapovalivovou. "Nemůžu si stěžovat, s kým hraju, protože se mi s holkama hraje perfektně. Lajna nám funguje neskutečně," pochvaluje si Plosová, které dává za pravdu právě Šapovalivová.

Foto: Micheline Veluvolu / HHOF-IIHF Images

"Celý tým byla skvělá parta. Všechny mám hrozně ráda, navíc mám v lajně skvělý holky. Jsem ráda, že jsem s nima mohla hrát. Jsme kamarádky i mimo led, což se projevuje i na ledě," pochvaluje si aspirantka na individuální ocenění z celého turnaje.

„Nejde proti nim říct jediné slovo, táhly nás celý turnaj,“ oceňuje přínos klíčové formace hlavní trenér Dušan Andrašovský. A rodí se mezi Terezami památná dvojice pro budoucnost ženské reprezentace? To ukáže čas. Aktuálně všechny tři musí skousnout čtvrtfinálové zklamání.

„Stačilo proměnit jednu z mnoha šancí, které jsme měly. Já sama měla šanci jako prase. Všechny nás vyřazení mrzelo, obrečely jsme celý večer," říká Plosová a Pištěková doplňuje: „Všechny nás to strašně mrzelo, protože jsme hrály jako tým a každá jsme na ledě nechala všechno. Na Švédky jsme měly.“

V souboji o páté místo ale chtěly české juniorky vyhrát i pro své starší spoluhráčky z ročníku 2004. „Některé hrály poslední zápas za osmnáctku a možná i poslední zápas za reprezentaci. Chtěly jsme, aby si to 2004 užily, takže jsme musely dávat góly,“ směje se Pištěková.

Češky věří, že jejich medailový čas teprve přijde. A brzy možná i v áčku, protože trojice P+P+Š zaujala i přítomnou trenérku Carlu MacLeodovou.

Zda si Češky odvezou z Ameriky domů alespoň individuální úspěch, to zodpoví až pondělní souboje o medaile.

Další program MS žen do 18 let 2022

Pondělí 13. června:
22:30 o 3. místo Finsko – Švédsko (Madison)

Úterý 14. června:
2:30 finále USA – Kanada (Madison)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Wisconsinu je o sedm hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz