Statistika: Češi vymírají, mějte hodně dětí. Jen to ne!

14. 06. 2022 14:54:16
Nové info Českého statistického úřadu je, že v ČR sice přibylo obyvatel, ale je více zemřelých než narozených. Na zvýšeném počtu obyvatel ale mají podíl přistěhovalci.

Což je asi pravda, ale co nám je do toho...Cizinec blahobyt nevytváří, to musíme my sami. A jak je to s dětmi? Takže začnu rovou u sebe. Jsem z devíti dětí, ale podobné rozmnožování jsem si s chutí dávno odpustil. Zrak vás, milí blogeři, neklame, jsem vskutku z mnohočetné rodiny. Jen tak úvodem: Matka pečlivě schovávala klíč od půdy, aby se otec neoběsil dřív než vychovají své poslední dítko s pořadovým číslem devět. Což se nakonec povedlo, jinak bych nedatloval do klávesnice a nerozumoval nad tím, proč jsem si po všech těch peripetiích rodičů zdárně uvést do života všech devět hladových krků odpustil jít v jejich stopách. Kdybych to udělal, asi bych na té půdě a špagátu sám skončil, ale byla by to zbabělost, a tak jsem raději vzal rozum do hrsti. A pak za pořádnou fachu, abych své dvě děti do života taky uvedl. To jen na vysvětlenou.

A teď exkurzem do padesátých a pozdějších let, kteří zde jistě taky někteří pamatujete. Začněme u rodičů. Otec makal do úmoru, při tolika fakanech o tom žádná. Matka taky makala, ale u necek s prádlem, anžto pračku měla snad jen panička okresního tajemníka KSČ. Jak ženské oko z tohoto blogerského místa teď jistě uhádne, chodit kamsi do roboty při tolika dětech bylo u matky bez šance. Aspoň že si chuděra převzala od zmíněného tajemníka metál Zasloužilá matka, jak se tehdy mnohorodičkám tleskalo. Nekoupila si za to nic a metál skončil s pošklebkem v šuplíku na cetky. A táta zase šel hezky makat.

Jakožto benjamínek jsem postupem času sledoval, kam se rodina a její finanční možnosti posouvají. Posouvaly se, víte kam. A sedření rodiče mezitím stárli, moji sourozenci taky, a rodičovské nároky na moji výchovu už měly tupější břit. Nebyl jsem zrovna uťáplý v rohu, ale taky žádný rváč. Jen spíše trouba, co si leccos nechal líbit, a když pohár přetekl, mluvilo o tom celé město. Správně, někdo dostal potom po hubě. Většinou to byli namachrovaní vrstevníci z rodin armádních politruků, kde pro ně neznámé slovo inteligence vždy docela děsilo.

Nicméně i já jsem dospěl a nehodlal jsem po vzoru rodičů dělat obálky s penězi, v nichž byly finance na boty pro toho kterého sourozence, nebo na nájem a stravu s tím, že do jiné obálky už peníze nezbyly a další sourozenec musí počkat do příští výplaty. Jediné, čeho bylo v naší rodině bohatě, byla nefalšovaná láska ke všem krkům, co hladově rozevíraly zobák. O hromadě nádobí po každém jídlu ani nemluvě a protivných službách s jejím mytím a úklidem už vůbec ne!!!! Moje mysl pubertálního nedospělce? Žádné děti nechci!!!

Jak už víte, mám dvě, jsou úspěšné, samy mají dvě děti, jsem už i prarodič smutnější o poznatek, že podobné výzvy k populační explozi novodobých mocných bych přibil na kříž i s nimi. Protože dnešní doba nepřeje ani těm existenčně ,,lepším" rodinám, zatížených hypotékami na dlouhé roky, drahotou taky na hodně dlouho a hlavně - založit rodinu je v současné ČR prostě existenční sebevražda. Jestli někdo z blogerů má k dispozici deset a více milionů, aby svému potomku z fleku koupil byt, pak je to v pořádku. Má-li ale dalších deset milionů, aby druhému dítěti udělal stejnou radost, pak budu věřit, že naši mocní zase lžou, že musíme šetřit, že naši státní kasu zplundrovala předchozí vláda, nebo poslouchat jiné postesky nad současnou situací. Protože my, obyčejní občané, jsme prostě pracháči a bytů je tolik, že je můžeme prodávat i cizincům, pokud na to, jak my, mají!

Můj příspěvek je pouze posteskem s krátkým dovětkem. Našim dětem sice můžeme závidět jejich mládí, ale rozhodně ne budoucnost. A to nejsem a nikdy jsem nebyl komunista, ani jiný fantasta z novodobých politických věrozvěstů slibných zítřků. Jsem stále dítko s pořadovým číslem devět a snad stále se všemi pěti v hlavě pohromadě.

Autor: Petr Štrompf | úterý 14.6.2022 14:54 | karma článku: 18.98 | přečteno: 512x

Další články blogera

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Petr Štrompf

Neutrální Rus na olympiádě? Stejná marnost, jako chtít utopit rybu

Na olympiádu v Paříži nebudou smět sportovci, kteří aktivně podporují válku nebo patří do ozbrojených složek, a reprezentační týmy. Kdo to ale skutečně zajistí?

26.12.2023 v 9:58 | Karma článku: 39.42 | Přečteno: 3494 | Diskuse

Petr Štrompf

Putin musí zůstat u moci. Jinak Západ nevyhraje

Svět je po osmdesáti letech opět na rozcestí. Diktátoři cítí příležitost, jak utvořit nový světový řád podle jejich představ. Žádná svoboda, ani práva. Demokracie kopnutá do rozkroku teď musí přejít do útoku.

25.10.2023 v 18:30 | Karma článku: 16.43 | Přečteno: 423 | Diskuse

Petr Štrompf

Buď debil, chovej se jak debil a budeš slavný debil

Svět médií se přetavil na pseudozábavu všeho druhu. Hlavně ta internetová nemají zábrany. Že je nová doba s novou generací? Ano, je. Bohudík i bohužel.

14.10.2023 v 15:10 | Karma článku: 14.45 | Přečteno: 329 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 16.88 | Přečteno: 250 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 503 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 301 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1412

Novinář a spisovatel, publikováno sedm knižních titulů. Autor řady písňových textů a vlastních pohádek s povolením je svým vnukům vyprávět. Zejména tu O opilém krtečkovi. 

Autorova poslední kniha je román z vězeňského prostředí s názvem Kulku neuslyšíš.  Román popisuje příběh studenta práv ve výkonu trestu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...