Souček mezi elitou. Český kapitán patří mezi desítku nejvytíženějších fotbalistů

Souček mezi elitou. Český kapitán patří mezi desítku nejvytíženějších fotbalistů

Fotbalová sezóna 2021/22 je definitivně za námi, což znamená, že se můžeme zpětně podívat na to, kteří hráči v ní odehráli nejvíc minut. Tabulce desíti nejvytíženějších fotbalistů Evropy už tradičně dominují obránci a hráči z anglické Premier League.

Právě v Anglii totiž fotbalisté musí odehrát nejvíc zápasů - kromě domácí soutěže a evropských pohárů hrají ještě FA Cup či EFL Cup. Na příčce číslo 1 se tak umístil stoper Antonio Rüdiger, který v uplynulé sezóně odehrál v dresu londýnské Chelsea a německé reprezentace celkově 61 zápasů, respektive 5 645 minut. Od dalšího ročníku už ale Rüdiger bude stabilní součástí defenzívy Realu Madrid, protože „The Blues“ po pěti letech definitivně opustil.

Na druhém místě je možná trochu překvapivě útočník a ne obránce. Tím je forvard Liverpoolu Mohamed Salah, který se představil v 66 duelech a na trávníku strávil dohromady 5 454 minut.

První trojku pak uzavírá holandský stoper Liverpoolu Virgil van Dijk, který v uplynulém ročníku odehrál 60 zápasů, tedy 5 430 minut. V horní pětce se umístili i další dva fotbalisté z anglické Premier League - Sadio Mané (Liverpool) a João Cancelo (Manchester City).

Pro někoho možná překvapivě je prvním fotbalistou v TOP 10, který není z anglické soutěže, je slovenský obránce Milan Škriniar, který v dresu Interu Milán a slovenské reprezentace odehrál celkově 59 zápasů, ve kterých nasbíral 5 323 minut. A hned za ním se pak umístil na šestém místě kapitán české reprezentace Tomáš Souček, který za český „nároďák“ a West Ham odehrál celkem 5 309 minut a objevil se v 63 zápasech. Desítku nejvytíženějších fotbalistů pak uzavírají Éder Milião z Realu Madrid, Sergio Busquets z Barcelony a Součkův spoluhráč z West Hamu Declan Rice.

Tabulka nejvytíženějších fotbalistů v sezóně 2021/2022

  1. Antonio Rüdiger(Chelsea) - 5 645 minut
    2. Mohamed Salah (Liverpool) - 5 454 minut
    3. Virgil van Dijk (Liverpool) - 5 430 minut
    4. Sadio Mané (Liverpool) - 5 354 minut
    5. João Cancelo (Manchester City) - 5 334 minut
    6. Milan Škriniar (Inter Milán) - 5 323 minut
    7. Tomáš Souček (West Ham) - 5 309 minut
    8. Éder Militao (Real Madrid) - 5 107 minut
    9. Sergio Busquets (Barcelona) - 5 100 minut
    10. Declan Rice (West Ham) - 5 052 minut

    Zdroj: Šport.sk

    Klokani už nechtějí hrát pouze o záchranu. Obrysy konečně dostává plánovaná rekonstrukce Ďolíčku