Hlavní obsah

Nová alba: George Ezra, Neneh Cherry, Carrie Underwood, Avishai Cohen a další

Široký žánrový rozptyl definuje výběr nových alb, která se dostala na trh v uplynulých dnech. George Ezra zastupuje písničkářskou scénu, Carrie Underwoodová countryovou, Shrine metalcoreovou, Neneh Cherry hiphopovou, Rise Against punkovou a Avishai Cohen zase zavádí do jazzového světa.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

George Ezra: Gold Rush Kid

Po úspěšných albech Wanted On Voyage (2014) a Staying At Tamara’s (2018), která dosáhla na špičku žebříčků v Británii a celosvětově se jich prodalo na miliony, nastal prý čas vrátit se k „srdci a krbu“. Britský písničkář George Ezra nahrál v Londýně desku produkovanou jeho dlouholetým spolupracovníkem Joelem Pottem.

Foto: Columbia Records

Obal alba

Neneh Cherry: The Versions

The Versions je šesté studiové album švédské hiphopové zpěvačky Neneh Cherry (vlastním jménem Neneh Mariann Karlssonová). Je složeno z přepracovaných verzí jejích starších písní, na kterých hostují další umělci, mimo jiné Robyn, Anohni či Sia.

Foto: EMI

Obal alba

Carrie Underwood: Denim & Rhinestones

Deváté studiové album americké countryové zpěvačky Carrie Underwoodové bylo nahráno v průběhu let 2021 a 2022. Obsahuje dvanáct skladeb, z nichž na jedenácti se podílela sama protagonistka. K základnímu countryovému rukopisu přibyly i rockové tahy.

Foto: Capitol Nashville

Obal alba

Rise Against: Nowhere Generation II

Nahrávání kolekce Nowhere Generation začalo v květnu 2019, ale kvůli covidu bylo přerušeno a pokračovalo loni. Kapela se tematicky soustředila na to, jak se mladší generace orientuje ve světě, který jim byl dán. První část písní vyšla loni, druhá letos, obě pod stejným názvem, jen s přidanou číslovkou.

Foto: Loma Vista

Obal alba

Shrine: Bleed From Within

Novinka skotské metalcoreové kapely Shrine má stejnou agresivitu, intenzitu a textový cynismus, jako to bylo u minulých počinů. Šestá deska formace je opět poutavá stylová jízda, které vládnou nesporné žánrové vokální kvality Scotta Kennedyho.

Foto: Nuclear Blast

Obal alba

Avishai Cohen Trio: Shifting Sands

Izraelský baskytarista, zpěvák a skladatel Avishai Cohen, u nás velmi populární, se za posledních pětadvacet let stal jednou z těžkých vah současného jazzu. Jeho kolekce patří ve svém žánru k velmi konkurenceschopným. I na té nové je patrné jeho absolutní spojení s vlastním nitrem i spoluhráči.

Foto: Blue Note

Obal alba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám