Humpolec: Pařezáč už otestovali první plavci. Slavnostní otevření se povedlo na jedničku

15.06.2022 6:32 | Tisková zpráva

Moderní a vylepšenou rekreační zónu v Plačkově, místní části Humpolce, vyzkoušeli první sportovci. Slavnostní otevření této oblíbené rekreační destinace, která díky městu Humpolec prošla rozsáhlou revitalizací, se konalo v pátek 3. června.

Humpolec: Pařezáč už otestovali první plavci. Slavnostní otevření se povedlo na jedničku
Foto: infohumpolec.cz
Popisek: Humpolec

Slunečné odpoledne doplnil sportovně laděný program pro děti i dospělé, o který se postaralo Městské kulturní a informační středisko v Humpolci, Středisko volného času Humpolec a členové plačkovského osadního výboru. Nechyběla ani hudba v podání místních kapel Modrý desky, Moby Dick a Kejvavý Koně. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15396 lidí

Plavcům nově slouží dvě nová mola, která usnadní a také zatraktivní přístup do vody, upravené pláže i nové převlékárny. Malé návštěvníky pak potěší zcela nové dětské hřiště. „S výsledkem jsem spokojený, je to tu pěkné a věřím, že to ocení i ostatní,“ uvádí místostarosta Humpolce Vlastimil Brukner.

Celá revitalizace vyšla na zhruba 4,7 milionu korun včetně DPH. „Plačkov si tento krásný areál rozhodně zaslouží,“ podotýká Vlastimil Brukner.

V budoucnu by navíc mohla přibýt i sauna. „V projektu se s ní počítalo, ale záleží na místních, zda o ni budou stát. Pokud ano, necháme ji tady dodatečně zbudovat a lidé ji budou moci využívat pro své zdraví,“ slibuje místostarosta.

Za zmínku stojí i perfektní kvalita vody. „Ta zde nikdy nebyla špatná. I když v okolních rybnících už dávno kvetly sinice, tady se stále koupat dalo. Pařezáč je zkrátka odnepaměti synonymem pro letní radovánky celého Humpolce. Ostatně i pro mě to bylo v dětství zásadní místo, kde jsme se s kamarády mohli vyřádit ve vodě,“ říká s úsměvem humpolecký starosta Karel Kratochvíl.

Majitelem rybníka Pařezáč je rodina Kinských, která ho městu Humpolec ochotně pronajala. „Domluvili jsme se na odkoupení části pozemku na pobytové louce a následně na dlouhodobém pronájmu a také na tom, že v rybníku ukončí chov ryb, takže kvalita vody bude ještě lepší než doposud,“ doplňuje Vlastimil Brukner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.