Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2022 12:45:00

Vládnoucí parta udělá všechno pro to, abyste se k informacím nedostal

Vládnoucí parta udělá všechno pro to, abyste se k informacím nedostal

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 15. června 2022 k zákonům o svobodném přístupu k informacím a podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací

 Já bych chtěla reagovat na svého předřečníka: Ale takhle to v praxi vůbec není! To, co říkáte vy, tak by to mělo být. Ale takhle to vůbec nefunguje.

Jako zastupitel sice máte právo se dostat k informacím, ale mohu vám říct jako zastupitel, že jsem se k nim vůbec nedostala a musela jsem se právě dostávat přes tu stošestku a musela jsem čekat těch 30 dní, protože mi ty informace nikdo nechtěl dát. Byť jsem se odvolávala na to, že jsem zastupitel.

Takže ta stošestka je zneužívaná i nezneužívaná, protože když se jako zastupitel snažíte dostat k informacím, tak musíte přes stošestku, protože ta vládnoucí parta, která tam je, tak udělá všechno pro to, abyste se k těm informacím nedostal.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama