NĚMCI SE SMĚJÍ, JAK JE V ČESKU DRAHO

Zdroj:   Máme třikrát vyšší plat, ale vaše předražené a ošizené potraviny bychom nekoupili.

Mnozí se v dnešní nelehké době utěšují tím, že jde zkrátka o výjimečnou situaci, která se týká i dalších zemí. Také zde si lidé připlatí za energie nebo za jídlo. Jak se ale ukazuje, je to trochu jinak. Ano, zdražuje se všude po světě, ovšem Česká republika je jedním z premiantů v tempu zvyšování cen. Málokde rostou částky, které lidé musí vynakládat za zboží a služby tak rychle. Obzvlášť když jejich kvalita často zaostává nebo se ještě zhoršuje. Obecně prý v Německu platí, že do České republiky nikdo nakupovat nejezdí. Potraviny jsou zde považované za drahé a málo kvalitní. Oproti tomu do Polska jezdí Němci na nákupy velmi rádi. Poláci si totiž na kvalitu docela potrpí a v jejich obchodech lze nakoupit ještě levněji než v Německu.

V Česku Němci navštívili také kavárnu a za dvě kávy a dva zákusky dali necelých 500 Kč. To by se jim v Berlíně nestalo. Tam stále seženete dortík za 2,50 euro, tedy něco přes 60 korun a za kávu si málokdo dovolí účtovat více než 2 eura, tedy 50 korun. Jsou tedy zvyklí za něco takového platit třeba 250 Kč i s dýškem. Tady dali dvojnásobek. A to ještě nebylo ani centrum, sdělil Marek žijící v Německu.

JAK SE VÁM LÍBÍ ČESKÉ CENY A ČESKÉ PLATY?

Jak vidíte jsme všem pro srandu a já se vůbec nedivím. Nebouříme se a nakupujeme a pak nadáváme, ale stejně nic neuděláme. Každý den dá na Face někdo další ofocený výrobek, který nám tak velkoryse prodávají v německých supermarketech za ceny, které si tak rádi vycucávají z prstu. Zajímalo by mě, kolik na tom Fricové vydělávají a kolik zapadne za nehty českým přisluhovačům Německa a EU. Nerada to přiznávám, ale část našeho národa je povolná sebranka, která se klaní těm, co nás chtějí využít a vyhodit jak nepotřebnou věc.  Vůbec nerozumím tomu, jak snadno jim odpustili Protektorát a zvěrstva napáchané na lidech z celého světa.

Pokud má někdo pořád takový ten vtíravý pocit, že nás Němci mají tak rádi, že pro jistotu u nás nakoupili vše co se dalo, protože oni to zvládnout líp a my přece umíme žít málo a to se o Fricech říct nedá. Najdou se lidé, co mi vyčtou můj přístup k Německu, ale to na věci nic nemění. Nenávidím je a nemám ráda ty, co jim lezou do zadku. Je to pakáž, co nás prodá za korunu.

Ono na všechny dojde, protože jak přijde podzim a zima, tak se bude lámat chleba. Pak byste si měli vzpomenout na sliby premiéra Fialy když byl v opozici a co dělá teď. Dám vám k tomu jen takové malé video a ono opravdu hovoří za vše. Budou komunální volby a jestli vám nevadí hlad a zima, volte si SPOLU. Pokud chcete žít aspoň nějak snesitelně, volte uvážlivě a přemýšlejte co bude nejlepší pro naše potomky.

  

 

MILENA DOUŠKOVÁ
Přejít nahoru