Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dobývání Ukrajiny? Ať Rusko zařadí „turbo rychlost“, hřímal Putinův patolízal Solovjov

Autor: Darina Jíchová - 
16. června 2022
05:00

Ruský moderátor Vladimir Solovjov proslul jako velký podporovatel prezidenta Vladimira Putina a vysloužil si přezviska jako „hlásná trouba Kremlu“. Šíření propagandy nevynechal ani tento týden, tentokrát ve své show vyzval Putina, aby ve své invazi Ukrajiny zařadil „turbo rychlost“. Nechal se rovněž slyšet, že to Putin a ne prezident Volodymyr Zelenskyj brání ukrajinský lid, uvedl list Daily Mail.

Za Putinem a jeho „speciální vojenskou operací“, jak Kreml nazývá válku na Ukrajině, stojí kromě Solovjova například i šéf vesmírné agentury Roskosmos Dmitrij Rogozin či šéfka televizní stanice RT Margarita Simonjanová. Také oni poměrně často vystupují s bizarními prohlášeními, Rozogin třeba vyzval ke „konci Ukrajiny“, Simonjanová zase k užití silnějších zbraní proti ukrajinským obráncům.

Solovjov: Putin jedná s Ukrajinou v rukavičkách

Silnými slovy Putinovi zastánci rozhodně nešetří, Rusku se ve válce však nedaří tak, jak asi čekalo. Zteč Ukrajiny jako celku se změnila v dobývání Donbasu, a i zde narážejí ruské jednotky na tvrdý odpor Ukrajinců. Solovjov vyzval Putina, aby přestal „opečovávat nepřítele“ a zaútočil plnou silou. „Musí s nimi přestat jednat jako v rukavičkách, musí přestat ochraňovat životy nepřátel,“ bouřil Solovjov.

Rogozin: Konec Ukrajiny

Podobného názoru je i Rogozin. „Na místo Ukrajiny se zrodila existenciální hrozba pro Rusko, ruský lid, jazyk a historii, pro ruskou civilizaci. Pokud to neskoncujeme, tak jak to bohužel neudělali naši dědové, pak naši vnuci budou muset zemřít, a zaplatit tak ještě mnohem vyšší cenu. Pojďme tedy skoncovat s Ukrajinou, navždy, pro blaho našich vnuků,“ uvedl Rogozin.

8:02
Dnes

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 15 ze 16 útočných dronů, které během noci vyslalo Rusko, uvedl ráno server RBK-Ukrajina. Rusové na Ukrajinu také vystřelili dvě balistické rakety Iskander-M, avšak letectvo se nezmínilo, kde tyto rakety dopadly, dodal server BBC News. 

6:00
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruské síly v noci na dnešek opět zaútočily na Ukrajinu za pomoci dronů Šáhed íránské konstrukce, uvedla ukrajinská média s odvoláním na úřady a velitelství letectva.

V Oděse bezpilotní letouny poškodily 14 bytů a zranily sedm lidí, včetně dvou dětí, uvedl na svém webu list Ukrajinska pravda s odvoláním na místní úřady a velitelství jižního uskupení ukrajinských sil. Podrobnosti o následcích náletů na Kyjevskou a Čerkaskou oblast ještě nejsou známy.

22:02
22. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme, pokračovat budeme zase zítra ráno. Přejeme vám dobrou noc.

Zobrazit celý online

„Ukrajinci bombardují náš Doněck,“ to jsou zase slova Simonjanové. „Matičko Rusi, nenastal snad čas rozdrtit tahle zvířata, udeřit je ne přes ruce, ale do tlamy?“ soptila. „Někteří Ukrajinci sice vzteky skřípou zuby, většina z nich ale netrpělivě čeká, až dorazí Rusové,“ prohlásil Solovjov. „Doufám, že zařadíme turbo. Zatím se snažíme minimalizovat ztráty, a to nejen na naší straně, nýbrž i na ukrajinské. Denně jim dáváme možnost, aby se vzdali,“ navázal tím, že Zelenskyj je zodpovědný za etnocidu vedenou proti ukrajinskému lidu, protože do války posílá starce.

„Muži mu došli. Pošle teď do války ženy, ne? No bravo,“ zhodnotil moderátor pro své diváky. Uvedl rovněž, že se Zelenskyj vysmívá vlastnímu národu a že se do dějin zapíše jako prezident, který „pokosil svoje muže a ženy“.

Video  Megazdražování a vysoká inflace v ČR: Hledejte slevy, jezte zeleninu, radí ekonom  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa