Dcera Dagmar Havlové se nevydala v maminčiných stopách. Tuto krásku můžete potkat u soudu

od Nikol Kolomazníková
2 minuty čtení
dagmar havlova
Zdroj: Nextfoto

Dagmar Havlovou si spojujeme nejen s označením bývalá první dáma. V očích mnoha z nás je to také úspěšná herečka. Kdo by čekal, že se dcera Nina vydá po stejných šlépějích jako její maminka, ten by byl překvapen, co vlastně tahle kráska dělá.

Nina je dcerou Dagmar a Radvíta. Ti dva se potkali ještě na škole a jejich seznámení předcházela poněkud humorná chvíle, kdy Dagmar svého budoucího muže bodla jehlicí. Důvod? Nechtěla ho nechat opisovat.

Kdo je Nina Veškrnová?

Nina je jedinou dcerou Dagmar Havlové. S oběma rodiči měla vždy krásný vztah, vycházela jak s maminkou, tak s otcem.

Dobrý vztah měla i s maminčiným druhým manželem Václavem Havlem. Nikoho proto nepřekvapilo, když jej po jeho smrti společně s maminkou oplakaly.

Po otcově smrti se zhroutila

Radvít Novák zemřel v roce 2015 a v posledních okamžicích jeho života byla Dagmar Havlová po jeho boku. O Radvítovi mluvila jako o své osudové lásce a během jeho odchodu z tohoto světa jej držela za ruku.

nina veskrnova

Zdroj: Nextfoto

„Radvít byl vševzdělaný renesanční člověk. Má první láska. Za třináct společných let mě naučil orientovat se ve výtvarném umění, architektuře, historii, literatuře i hudbě,“ napsala bývalá první dáma na sociální síti podle deníku Blesk.

Po smrti milovaného tatínka se Nina psychicky zhroutila. Byla to těžká chvíle pro obě ženy, přesto v sobě milující matka dokázala najít dostatek sil, aby i přes svou vlastní bolest mohla být zdrcené dceři oporou.

Po mamince na divadelní prkna?

Mysleli jste si, že krásná Nina bude následovat svoji talentovanou maminku a vydá se na prkna, která znamenají svět?

Kdepak. Nina se rozhodla vydat úplně jinou cestou, a to cestou právnickou. Dcera kdysi Dáši Veškrnové a Radvíta Nováka se stala odbornice na právo a spravedlnost, jak píše inStory.

Studovala na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Studium úspěšně dokončila v roce 2004 a v oboru setrvala následující 4 roky. Poté následoval odchod na mateřskou dovolenou s jejími dcerkami – Sofií a Stellou.

Zdroj: Blesk, inStory

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články