Prvním pilířem nově otevřeného podniku je bezesporu atmosféra. Perfektní umístění na Novotného lávce s krásným výhledem na Vltavu bude lákat především cizince, ale pečlivě rekonstruovaný interiér ozdobený úchvatnými romantickými záběry pražské metropole určitě zláká i domácí hosty. Stejně jako bohatá kulinární nabídka.

A jaké jsou hlavní klenoty zdejší kuchyně? Na malý hlad poslouží variace předkrmů v podobě tapas, sušená masa a klobásy, domácí tatarák ochucený balsamikem a olivovým olejem, jemná paštika z kuřecích jater či svěží tatarák z marinovaného lososa podávaný s avokádem. Potěší rostbíf z vyzrálého hovězího s domácí tatarkou i salát s pečenými krevetami, grepem a limetou.

Zdroj: Tři Grácie

Z hlavních chodů boduje jelení guláš na červeném víně s jalovcem, a také klasika v podobě parádního pečeného vepřového kolena. Nechybí ani steak s pepřovou omáčkou či lahodné baby kuřátko s bramborovou kaší. Mezi největší hity ovšem patří kachna přetavená do podoby burgeru, kde trhané kachní maso doprovází pěna z červeného zelí a pak vynikající pražma s grilovanou zeleninou. Ale pozor! V každém případě si nechte místo na famózní domácí větrník s jahodami, karamelem a smetanou. Ten nemá široko daleko konkurenci.

A protože Tři Grácie jsou historickou vinárnou, také vinná karta nabízí celou řadu příjemných zážitků v podobě vín z Chateau Valtice. Pro milovníky extravagance je nachystán sekt Grandioso Gold, ve kterém plavou plátky dvaceti čtyř karátového zlata. V nabídce je unikátní oranžové víno připravené v hliněných amforách zvaných kvevri či dokonalé červené cuvée inspirované stylem velkých vín z Bordeaux a nazvané Velká Morava.

Provozovatelem podniku Tři Grácie je společnost Vyšehrad 2000 Group, která provozuje kavárnu a restauraci v Obecním domě, Malostranskou besedu a restauraci v golfovém areálu Botanica.

www.trigracie.cz