InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milevské koupaliště otevírá v pátek. Dočká se někdy skluzavky?

Bazén se otevře už zítra. Skluzavky se ale návštěvníci nedočkají. , Autor: Libuše Kolářová

Bazén se otevře už zítra. Skluzavky se ale návštěvníci nedočkají.     Autor: Libuše Kolářová

MILEVSKO – V kraji se už se začátkem června otevřela některá koupaliště, to milevské se podle jednatele Sportovní společnosti Pavla Stejskala otevře v pátek 17. června v pravé poledne.

Proč ne dřív, když už začátkem měsíce panovalo letní počasí? „Protože se 14 dní prováděly nátěry a ty pak 14 dní schnou. V dřívějších letech se natíralo jen lokálně podle potřeby, teď se prováděl celkový nátěr. Aby se mohlo otevírat 1. června, to by se musely nátěry provádět už v dubnu a tam není jistota, že nepřijdou mrazíky," vysvětluje Pavel Stejskal.

A co bude na koupališti nového? „Letos se na dně vyznačily plavecké dráhy a budou i na hladině vyznačeny lajnami. Jestli se ale ptáte na skluzavku, tak ta není a zatím nebude. Připravil jsem už několik návrhů pro vedení města, ale kvůli finanční náročnosti zatím žádný neprošel. Opravdu velká skluzavka by stála v cenách před dvěma, třemi lety 1,8 milionu, teď zřejmě ještě víc. Malá jednodušší skluzavka přijde na 400 tisíc. Cenu zvyšují hlavně povinné certifikáty pro zařízení do veřejného prostoru, protože jak mě informoval obchodní zástupce dodavatele, podobná skluzavka domů na zahradu by stála jen kolem 60 tisíc," poukazuje na paradox jednatel SPOSu.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Blekota 

    Reagovat

     

    1,8 mega za skluzavku? , to je dobrý fór...za toto se před 2 lety dal poslavit svépomocí malý domek.

    Vloženo 16.6.2022 18:14:45

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace