Legendární Drákula se vrací do ringu, Brazilcovi slibuje KOnec v prvním kole

Legendární Drákula se vrací do ringu, Brazilcovi slibuje KOnec v prvním kole Vladimír "Drákula" Moravčík poté, co vypnul Igora Daniše úderem na spodek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Legendou bojových sportů se Vladimír Moravčík stal i přes ne úplně příznivé startovní podmínky. Teď se jeho závodní kariéra pomalu chýlí ke konci, na domácí půdě chce Brazilce poslat k zemi hned v první rundě.

Již tuto sobotu se zraky československých fanoušků budou upírat do Zvolenu. Domácí postojářská elita míří na tamní zimní stadion, aby znovu nabídla skvělou podívanou, tak jako jsme u Dracula Fight Night zvyklí. Sedmému turnaji z produkce DFN vévodí návrat "Drákuly"

Vlado Moravčík je legenda thajského boxu. Svého času patřil ve své váze k absolutní špičce. Do kulaté 100 mu chybí jen pár posledních zářezů, porážek přitom utrpěl jen 9. Zažil dřevní doby bojových sportů u nás, mezi elitu se vypracoval zatímco pracoval jako skladník v nejmenovaném obchodním řetězci. Přestože vozil tituly ze zahraničí, mediální odezva byla minimální, s dneškem se to absolutně nedá srovnávat.

Jeden z nejtěžších zápasů kariéry Vlado odbojoval v roce 2012, kdy se na domácí půdě pobil s thajskou superstar Yodsanklaiem Fairtexem o titul WMC (nejcennější pás v thajském boxu), bohužel ale Thajec ukázal, proč byl v té době považován za nejlepšího na světě.

„Veril som si, no nevyšla mi príprava a ochorel som. Asi som do toho nemal ísť a podľa toho som aj dopadol. Dostal som ‚világoš’, zlomil mi sánku. Avšak odolával som, neustupoval a bojoval srdcom do posledného dychu. Toto si Thajčania vážia. Yod si ma hneď po zápase pozval do tréningového centra. Vždy ma tam vítajú, dodnes sa rešpektujeme. A ten opasok som získal o pár rokov neskôr,” zavzpomínal pro šport.sk. Pás získal, když o rok později doma v Bystrici porazil Marca Piquého.

Ačkoliv sám vzešel z velice skromných podmínek, pro další generaci pomáhá vytvářet lepší poměry. Stal se prezidentem Slovenské asociace Muaythai, v Bánské Bystrici jeho klub spolupracuje s tamější střední sportovní školou, jejíž žáci se můžou specializovat na bojové sporty a při studiu trénovat dvakrát denně. S kamarádem Vladimírem Piperekem navíc rozjeli organizaci Dracula Fight Night, kde se většina zápasů odehrává podle pravidel thajského boxu v malých rukavicích. Právě tam teď legendární "Drákula" možná absolvuje poslední zápas ve své milované disciplíně.

Soupeřem mu bude Joao Paulo de Carvalho s profi bilancí 29-4-2. Brazilec přezdívaný "Bomba" legendě vzkazuje, že jí knockoutem pošle do důchodu. Podobné řeči ale nemůžou "Drákulu" rozhodit, však je sám při chuti, kterou mu dodala vítězství nad Igorem Danišem a Ronaldem Paradeiserem v Oktagonu. Soupeři vzkazuje, že ho ukončí už v 1. kole.

Dále se můžeme těšit například na Radka "Ruchyho" Roušala, který v DFN ještě neprohrál a bude mít šanci zabojovat o historicky první pás v rámci organizace. Proti němu se postaví 2násobný šampion Polska Hubert Rutkowski s profesionálním rekordem 6-0.

V MMA zápase se ukáže také tvrďák Vlasto Čepo, kterého netřeba sáhodlouze představovat. Soupeřem mu bude Brazilec Joel "Tigre" dos Santos (15-6), který pro KO také nechodí daleko.

Zmínit musíme také Pepu "Prodigy" Talafouse a Juraje "Big foot" Tuturu, kteří spolu loni svedli jednu z nejlepších bitev, jaká byla v ringu DFN k vidění. Tentokrát se sice poměří s jinými soupeři, ale o parádní podívanou (k vidění ZDE) určitě nouze nebude. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený DFN Universe (@dfn_universe)

Turnaj DFN 7 se odehraje v sobotu 18. června, živý přenos poběží od 18 hodin na OKTAGON.tv.

Zdroje:  ŠPORT.sk , DFN

Nejnovější články