Poslední rozloučení se známým dabérem se konalo v motolském krematoriu, půl hodinu před začátkem se začali scházet první smuteční hosté. 

Prvními celebritami, které se přišly s Fišerem rozloučit, byli herec Igor Bareš a Roman Štabrňák

„Dožil se krásného věku a strašně ráda na něj budu vzpomínat. Chtěla bych mu nahoru vzkáźat: Milý Stando, ať dostavník dojede k tvému vysněnému cílu. Už je tam s panem Fialou a hlavně s panem Werichem, kterého obdivoval. Doufám, že zazní hudba z Vinnetoua,“ řekla Blesku zpěvačka Milena Soukupová, která založila skupinu Ponny Expres. A právě s ní Standa často vystupoval. 

„Je to hodně dávno, co jsme se viděli, točili jsme spolu film, kde měl roli člověka, který je stejně postižený jako byl on. Je to asi 8 let. On nebyl jenom Vinnetou, on nadaboval strašně moc rolí. Byli jsme kamarádi,“ řekla Blesku herečka Libuše Švormová

Rozloučit se s kolegou dorazil Petr Kostka

„Nechci mluvit o Vinnetouovi, o tom tady padlo hodně slov, já jsem vyrůstal na Růžovém panterovi. Osobně jsme se nepotkali, ale na pohřby velkých lidí se chodit má, proto jsem tady,“ řekl Blesku Igor Bareš. 

Před začátkem obřadu nechali média na chvilku v obřadní síni. Herec je uložený ve světlé rakvi, na které je věnec od jeho pravnučky. Pod katafalkem je rovněž spousta věnců. Na obrazovkách je pak vidět fotografie Fišera zamlada. 

Nechybí ani aktuální fotografie známého dabéra. Vedle ní je věnec od životní družky Antonie a další pak od Hany a Bedřicha. Věnce poslali i z Českého rozhlasu nebo Městské části Prahy 2, kde Fišer roky žil. 

Na poslední chvíli dorazila herečka Veronika Jeníková s kolegou Otmarem  Brancuzským.

Rozloučil se i Otakar Brousek. Obřad trval půl hodiny, po skončení se všichni rozešli za svými povinnostmi. 

Chtěl odejít

Velikán českého dabingu herec Stanislav Fišer zemřel v noci z pátku na sobotu 11. června ve věku 90 let. Fišer byl znám jako nezaměnitelný hlas náčelníka Apačů Vinnetoua nebo inspektora Clouseaua.

O jeho skonu Blesk informovala životní partnerka Antonie Hemerková, která ho do poslední chvíle držela za ruku. „Moc mě to bolí a nejsem ještě schopna jediného slova. Vím, že už Standa chtěl odejít. Vždyť už nechodil, špatně viděl, slyšel, polykal, ale to víte, je to velká bolest,“ řekla Antonie. 

Rozloučit se stihla i jeho jediná dcera, která také zařídila poslední rozloučení v krematoriu v Motole. 

Už dlouhá léta žili Antonie se Standou v ústraní. Fišer se na veřejnosti naposledy objevil před více než deseti lety. Od roku 2004 byl vážně nemocný, tehdy mu lékaři diagnostikovali rakovinu hrtanu, takže musel podstoupit radikální zákrok, při kterém přišel o hlasivky a tím i o svůj nezaměnitelný hlas, který ho proslavil. Od té doby mohl mluvit jen pomocí speciálního přístroje.

VIDEO: Podívejte, jak Stanislava Fišera rozplakala smrt Vinnetoua

Video
Video se připravuje ...

NEJDOJEMNĚJŠÍ VIDEO: Podívejte, jak Stanislava Fišera rozplakala smrt Vinnetoua! Miroslava Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
106 fotografií