Víte, jak se rumunsky řekne šunka? Ragbisté GFP Rugby clubu to vědí, neboť ji v Praze vyhráli

Po dvouleté přestávce, při které se pro omezení cestování ze zahraničí do Česka a naopak z důvodu Covidu ragbyového turnaje veteránů o Staropražskou  Šunku 2020 a 2021  zúčastnily jen tuzemské týmy, se nyní opět v metropoli Česka na turnaji veteránů objevili i ragbisté ze zahraničí a dokonce  ze čtyř zemí z Francie, z Německa, z Rumunska a ze Skotska.

Třináctý ročník turnaje, ve kterém se hrálo  o Staropražskou  Šunku a opět se zahraniční účastí, měl skvělou atomosféru. Klub pražských veteránů Boys Praha byl  hlavním pořadatelem třídenní sportovní akce, jejiž  sportovní část byla načasována na sobotu 11. června 2022 a lokalizována byla  na ragbyové hřiště Sparty Praha. Tuzemské ragby  zastupovaly  týmy, které jsme na turnaji viděli hrát i v letech 2020 a 2021, kdy  k nám z důvodu covidu ragbisté ze zahraničí nemohli přicestovat. Zato  letos se jich  z ciziny přihlásilo a také přicestovalo osm.

A kdo  zastupoval české ragby? Veterání z klubu Moravskoslezští Orli - Morava, dále ragbisté Czech Stars, což je patnáctka   většinou bývalých reprezentantů, nechyběli  borci z pořadatelského klubu Old Boys Praha a také ragbisté Prague Rugby Selection, což byl  takový jiný výběr Prahy, který nahradil říčanské veterány. 

A jak to dopadlo? Po 24 odehraných zápasech  vyšlo najevo, že nejlépe se na turnaji veteránů dařilo borcům GFP Rugby club z Rumunska, které  jedenáctikilogramový balík skutečné pražské šunky, jež byl prémii k prvnímu místu,  tak  potěšil, že se výhradně s touto uzeninou několik minut fotografovali. Finále jen tak pro zajímavost  netrvalo jen stanovených  15 minut, ale dokonce 21 minut, neboť rozhodčí Jaroslav Bednařík, který finále řídil, čekal až do doby než bude položena první a jediná o výsledku turnaje rozhodující pětka. Následně pak nastala  rumunsky vyjádřená radost z nečekaného úspěchu, který se projevoval tak, že ve Vysočanech nedaleko Rokytky chvíli zněly lidové balkánské písně. Nu a když jsme u těch jazyků, tak hráči například druhého  finalového soupeře a dalších dvou týmů spolu hovořili francouzsky, změla tu němčina a pak převážně čeština, slovenština a ač mezi účastníky nebyl žádný Angličan, zato několik Skotů, tak také angličtina.

Ujištěním, že za rok by se měl v Praze opět pořádat turnaj veteránů, končíme  zprávu o tom 13. ročníku turnaje veteránů o Staropražskou  Šunku 2022. Ještě se pokochejte  pohledem na několik fotografií pořízených přímo na turnaji v sobotu 11. června 2022, neboť













*) Místo označení země Czech si myslete, že tam je Česko




Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu ... zde .


(Petr Skála pro Sportovnilisty.cz a  Ceskeragby.cz, foto: Petr Skála)