První silnější krupobití zasáhlo zemědělce na Hané

Krupobití na kukuřici v Olomouckém kraji

Krupobití na kukuřici v Olomouckém kraji

Závěje krup v Olešnici Cukrová řepa poničená krupobitím

Letošní "krupobitní sezona" začala pro Agra pojišťovnu včera v odpoledních hodinách silnými bouřkami s kroupami.

Mezi nejvíce postižené patří Olomoucký a Jihomoravský kraj, a to zejména Olešnice na Blanensku, Senice na Hané, Kroměřížsko a Olomoucko. Lokálně se však objevily bouřky i na dalších místech republiky, na Vysočině, v jižních a středních Čechách. "Poškozená zemědělská plocha (především cukrová řepa, obilniny a olejniny) činí téměř 40.000 hektarů. Celkové škody v zemědělství u našich klientů se odhadují kolem 75 milionů Kč," sdělil ředitel Agra pojišťovny, Marek Bizoň.

Agra pojišťovna zaručuje každému zemědělci, jehož hospodaření bylo poškozeno tímto živlem, co nejrychlejší vyřízení škod ze strany maximálně vyškolených likvidátorů. "Profesionálně provedená likvidace našimi likvidátory a rychlá výplata pojistného plnění zemědělcům jsou pro nás i letos tou nejvyšší prioritou," doplnil Marek Bizoň.

Upozornění: Klienti Agra pojišťovny mají možnost hlásit svou škodu rychle a jednoduše on-line na stránce www.agrapojistovna.cz.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-pojišťovny-počasí-neštěstí-pěstování-firmy-Agra pojišťovna

Oblast
Středočeský (sc)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Finance, ekonomika
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.