Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Memoriál poručíka Jiřího Hrubého

PLZEŇ - Policisté uctili památku kolegy, který zemřel ve službě. 

V pondělí 13. června 2022 vedení Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, vedení Městského ředitelství policie Plzeň a policisté z obvodního oddělení Plzeň 2 uctili památku svého kolegy Jiřího Hrubého, který před 24ti lety neváhal při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život, kdy při zákroku proti ozbrojenému muži byl v Letkově zastřelen. In memoriam byl ministrem vnitra povýšen do hodnosti poručíka. 

Nadstrážmistr Jiří Hrubý se svým kolegou tehdy vyjížděli vyřešit potyčku na Slovanskou alej v Plzni. Dva z mužů před nimi začali ujíždět a nereagovali na výzvy k zastavení. Vozidlo zastavilo až u lesa u Letkova  a pachatelé začali po policistech střílet. Policista Jiří Hrubý bohužel zraněním na místě podlehl.  Plzeňští policisté nechali na místě tragické události vyrobit památník a každý rok zde vzdávají hold a uctívají jeho památku.  

Protože Jiří Hrubý měl rád fotbal, každý rok se na jeho počet uskuteční fotbalový turnaj s názvem Memoriál poručíka Jiřího Hrubého. Ten letošní se uskutečnil ve čtvrtek 16. června 2022 na fotbalovém hřišti SK Smíchov v Šeříkové ulici na Slovanech. Turnaje se zúčastnilo celkem devět družstev. Na prvním místě se zaslouženě umístili policisté z územního odboru Rokycany, druhé místo obsadili policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a na krásném třetím místě se umístili kolegové z obvodního oddělení Plzeň 2. 

Čest jeho památce.

nprap. Michaela Raindlová
17. června 2022

vytisknout  e-mailem