Doosan Arénu v Plzni obsadí střelci a složky IZS, zapojí se 600 figurantů

17.06.2022 14:54

Na fotbalovém stadionu v Plzni se chystá rozsáhlé taktické cvičení složek IZS – AMOK – útok aktivního střelce. Policie apeluje na veřejnost, aby se v době cvičení v lokalitě nezdržovala.

5

Cvičení se chystá ve čtvrtek 23. června v Doosan aréně v Plzni. Do akce bude zapojeno přibližně 600 figurantů a 200 cvičících osob ze složek IZS, Městské policie Plzeň a projektu S4AllCities.

"Upozorňujeme, že z důvodu zajištění bezpečnosti osob při organizování zmiňovaného cvičení bude v době od 8:30 hod do 16:00 hod. omezen vstup a volný pohyb osob v prostoru fotbalového stadionu Doosan Aréna Plzeň, Štruncovy sady 3 a v jeho okolí. Občany žádáme, aby do uvedené lokality nevstupovali, pokud se v ní budou nacházet a pohybovat v uvedeném čase, aby respektovali pokynů příslušníků Policie České republiky a strážníků Městské policie Plzeň," uvádí mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Cvičení se zúčastní také strážníci. „Zapojí se strážníci městské policie včetně příslušníků Pořádkové jednotky MP Plzeň. Pro městskou policii bude primárním úkolem úzká spolupráce s Policií ČR," uvedla tisková mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Lidé budou muset být opatrní i na silnicích v okolí stadionu. "Občany žádáme, aby dbali zvýšené pozornosti na pozemních komunikacích v okolí místa cvičení, neboť zde bude zvýšený provoz vozidel integrovaného záchranného systému, zejména Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Za případně vzniklé komplikace se omlouváme," říká dále Dagmar Jiroušková.

foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24