Hlavní obsah

Náhrobek zemřelého Američana vyvolává kontroverze, je na něm skrytá vulgárnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náhrobek Stevena Paula Owense z amerického státu Iowa, který zemřel vloni v září ve věku 59 let, vypadá na první pohled podobně jako každý jiný. Když se však člověk podívá trochu blíž, najde v něm skrytý hanlivý výraz, který do něj záměrně implementovala jeho rodina.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Při běžném čtení epitafu na náhrobku Owense na sprostá slova nenarazíte, spojením první písmen každého řádku však vznikne dvouslovná anglická hanlivá fráze, která člověka posílá do patřičných míst.

Pozůstalá rodina tvrdí, že šlo o záměr a hájí se tím, že Owens tuto frázi lidem říkával, když jim chtěl projevit náklonnost.

„Byl to jeho výraz náklonnosti. Pokud vám to řekl, znamenalo to, že vás měl rád. Pokud jste se mu nelíbil, nemluvil na vás vůbec,” řekla jeho dcera televizní stanici WHO-TV.

Rada obce, kde se hřbitov nachází, uvedla, že úředníci náhrobek odmítli, ale rodina ho i přesto nechala nainstalovat. Aktuálně se prý s ohledem na to, že jsou zde vulgární výrazy na náhrobcích zakázány, připravují právní kroky k jeho odstranění.

Owensova rodina ovšem doufá, že se s úředníky dohodne a náhrobek na místě zůstane. „Neudělali jsme to, abychom někoho urazili, naštvali nebo ranili. Udělali jsme to proto, že je to náš otec a my ho milujeme. A přesně takhle si ho pamatujeme,” uzavřel Owensův syn Zachary.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám