Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Z výhry na Rallye Hustopeče se poosmé raduje Kopecký

Jan Kopecký po osmé v kariéře ovládl Rallye Hustopeče a po třetím triumfu v sezoně bezpečně vede mistrovství ČR. Kopecký celkově o 6,3 sekundy porazil obhájce loňského prvenství Václava Pecha, třetí místo obsadil Filip Mareš.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký na hustopečské rallye vrátil porážku Pechovi

"Bylo to tu jako každoročně náročné. Dneska bylo opět pořádné horko a pěkně jsme se zapotili, ale bývalo to i horší. Dnes jsme spokojení. Po první sekci to vypadalo, že Venca půjde před nás, drobně jsme změnili nastavení auta, jak jsem to cítil, že by to mohlo fungovat, a pomohlo to," řekl Kopecký pro web autosport.cz.

Čtyřicetiletý pilot se za volantem fabie ujal vedení ve čtvrtém dílu MČR v páteční poslední rychlostní zkoušce, kdy se posunul před Pecha, a ve zbylých šesti testech se na prvních třech místech už pořadí nezměnilo. Každý z tria aspirantů na vítězství přitom přidal alespoň jedno dílčí prvenství. Třikrát byl nejrychlejší Kopecký, dvakrát Pech a v závěrečném testu Mareš.

"Odpoledne na prvních dvou zkouškách jsem byl překvapený, že se nám podařilo Vaškovi odskočit a pak už jsem si byl jistý, že pokud to někde nezkazím, tak to dokážu uhlídat," uvedl Kopecký.

Osminásobný český šampion triumfoval v populární soutěži mezi moravskými vinicemi poprvé od roku 2018, kdy zvítězil počtvrté za sebou. Přemožitele tu nenašel ani v letech 2011-13. Čtyřnásobnému vítězi Pechovi vrátil loňskou šestisekundovou porážku, Mareš zopakoval třetí místo.

"Hrozně mě mrzí, že o všem rozhodla jedna zkouška, kterou jsme nemohli nijak ovlivnit. Svezení to jinak bylo fantastické a byl to super souboj. Teď ale malinko převládá hořkost, že o výsledku rozhodla ředitelka u zeleného stolu," řekl Pech a poukázal na páteční závěrečnou erzetu, kdy zaostal za Kopeckým o šest sekund i kvůli prachu na trati a jen minutovým rozestupům mezi vozy. "Dnes jsme se snažili a jeli naplno, co umíme. Byl to fantastický sport, přetahovaná a mohli jsme to rozhodnout ještě na poslední vložce," podotkl a dodal, že u něj přece jen převládá nadšení z velké bitvy o první místo.

Kopecký umocnil náskok v čele šampionátu před Marešem. Pech, který vyhrál na úvod sezony Valašskou rallye, startuje s vozem kategorie WRC a jeho výsledky se do hodnocení mistrovského seriálu nezapočítávají.

Dalším závodem MČR bude 9. a 10. července Bohemia rallye Mladá Boleslav.

Rallye Hustopeče, závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) 1:18:12,4, 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -6,3, 3. Mareš, Bucha (Škoda Fabia Rally2 Evo) -11,5, 4. Stříteský, Hovorka (Škoda Fabia R5) -2:05,5, 5. Grzyb, Borko (Pol./Škoda Fabia Rally2 Evo) -2:27,4, 6. J. Melichárek, E. Melichárek (SR/Ford Fiesta RS WRC) -3:40,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články