OBRAZEM: V Ostrově u Tisé se konal 7. ročník cvičení složek IZS a názvem Rallye Ostrov 2022. Jak si vedla naše děčínská posádka?
Patrik a Daniel z děčínské posádky ZZS. Foto: redakce
Děčín

Tisá, Ostrov, Děčín - Záchranáři po dvouleté pauze opět prověřili nejen své medicínské znalosti a dovednosti, ale také psychickou a fyzickou odolnost. Od středy 8. června 2022 se v průběhu dvou dnů konal 7. ročník Metodického cvičení složek IZS Ústeckého kraje „RALLYE OSTROV 2022“.

Letošního cvičení se zúčastnilo 14 posádek napříč ZZS Ústeckého kraje v součinnosti se složkami IZS Ústeckého kraje a členy horské služby. „Posádky musí řešit těžké úkoly v terénu. Závažné úrazy, kombinované navíc ještě například s vážným onemocněním nebo dalšími komplikacemi. Na to musí při stanovování diagnózy přijít, aby jej mohli správně ošetřit a vyléčit. Jsou pro ně připraveny různé nečekané situace vycházející z reálných zásahů z minulosti. Navíc je na ně vytvářen neustále tlak, musí prokázat, že umí pracovat ve stresu,“ popisuje náročné cvičení mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

2006zzssedm

2006zzssest

2006zzsosm

Autor fotografií: Petra Flesarová, Zdroj: ZZS ÚK

Za děčínskou posádku ZZS se soutěže v Ostrově u Tisé zúčastnili řidiči Patrik a Daniel. Jejich umístění bylo krásné. Cena Rallye Ostrov 2022 - 3. místo a pohár starosty obce Tisá - 1. místo. Gratulujeme!

2006zzspet

2006zzsdevet

2006zzstri

2006zzsctyri

Cvičení se zúčastnilo 14 posádek, z toho 12 posádek ve složení řidič/záchranář, 1 posádka studentek a 1 posádka ve složení řidič/řidič. V tomto složení (řidič/řidič) se jednalo právě o posádku z Děčína.

Výjezdová základna Děčín je v Ovocné ulici. Přednemocniční neodkladnou péči zde nepřetržitě zajišťuje 1 výjezdová skupina RLP – Rychlá lékařská pomoc a 2 výjezdové skupiny RZP – Rychlá zdravotnická pomoc.

2006zzsdva

Řidič ZZS pan Daniel Liška

Rozhovor s řidičem ZZS Danielem Liškou, z výjezdové základny Děčín:

 

1) Kdy, v jakém měsíci a roce jsi nastoupil k záchranné službě?

K Zdravotnické záchranné službě jsem nastoupil 1. března 2020

2) Pamatuješ si svůj první výjezd? Na jakou to bylo událost?

Svůj první výjezd si pamatuji dobře. Bylo to na bolest zad.

3) A jaký byl tvůj nějakým způsobem emotivní či nejtěžší výjezd?

Asi kolaps mladého člověka v jedné z fabrik v Povrlech. Měl náhlou zástavu oběhu, byla tam i LZS Ústí nad Labem. Vše naštěstí dopadlo dobře. Pak to bylo několik dopravních nehod.

A například resuscitace dítěte? Ne, u toho jsem naštěstí ještě nezasahoval.

4) Jak vidíš, jako řidič záchranky současný provoz u nás v Děčíně, když zrovna spěcháš za pacientem?

Současný provoz v Děčíně je velmi komplikovaný, jak pro nás, tak i pro ostatní řidiče. Projet například sanitkou ve špičce přes kruhový objezd u prodejny Lidl, kde kousek od "kruháče" máme i základnu a následně pokračovat přes Nový most je velmi obtížné. Jsou i řidiči, kteří nás ignorují.

K soutěži:

5) Jaká disciplína (úkoly) byla asi nejtěžší či nejzajímavější?

Všechny úkoly byly velmi dobře připravené, nejtěžší pro mě bylo resuscitovat novorozence.

6) Letošní soutěž byla pro tebe premiéra. Co ti podle Tebe dala nového? Zkušenost? Co si z toho vezmeš do ostrých výjezdů?

Na této soutěži jsem byl poprvé. Dala mi nový pohled na situace do kterých se ve výjezdech moc nedostaneme. Určitě se budu snažit vše, co jsem se naučil aplikovat do ostrých, reálných výjezdů.

7) Co vzkážeš kolegům do dalších ročníků?

Kolegům bych vzkázal, že je to opravdu super soutěž. Nebojte se přihlásit! Chtěl bych táké poděkovat všem, co mě i mému kolegovi, v této soutěži věřili a podporovali nás. Skvělá zkušenost.

A pak nám Daniel odjel na výjezd, na kolaps u člověka...

OBRAZEM: Přeříznutá noha v lese i přelet mezi věžemi. Záchranáři prošli zajímavým cvičením. Odkaz:

http://www.edecinsko.cz/zpravy/zajimavosti/81618-obrazem-preriznuta-noha-v-lese-i-prelet-mezi-vezemi-zachranari-prosli-zajimavym-cvicenim?fbclid=IwAR3yHOfkmMnRFsgPs-rtJA2Cv-zVES6E22XBnzgeH6vjv4hjCDWJIFImwUo

Video:

https://www.youtube.com/channel/UCfj7PXNTKGz-FX-acaS6bwg

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru