Zuzana Kajnarová: S dětmi se mi změnil život od základů. Mají umělecké nadání, k ničemu je ale nutit nechceme

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
zuzana kajnarova
Zdroj: Nextfoto

Herečka Zuzana Kajnarová si užívá života. Se svým manželem, kterým je herec a hudebník Roman Říčař, zažívá v současné době velmi šťastné období. Vychovávají spolu dvě děti, dceru Rozárku a syna Františka. I kvůli nim se snaží kromě Prahy trávit čas také na chalupě na vesnici.

„Babička to koupila téměř jako ruinu a od té doby dům pořád rekonstruujeme,“ svěřil se nedávno Říčař pro iDNES. Zuzana se zase svěřila, že přírodu miluje a kvůli dětem jsou víkendy mimo Prahu ta nejlepší volba. Právě proto na opravách domu s manželem pracují.

„Pocházím z Moravskoslezského kraje, takže jsem zvyklá na úplně jiný typ krajiny, ale hned jsem si to tady zamilovala. Začala jsem sem jezdit, když jsme se s Romanem seznámili. Dnes už jsme spolu dvanáct let, máme dvě děti a sem je to přece jenom z Prahy blíž než do Beskyd,“ vysvětlila.

Děti jí změnily život

S příchodem dětí se život mění. Zuzana se podle webu Prima ženy dokonce naučila odmítat nabídky, které pro ni nemají velký smysl, aby měla co nejvíce času právě na rodinu. Uznává, že co je dvojnásobnou maminkou, vidí výrazné rozdíly oproti předchozím letům.

„Děti mi změnily život celkově. V tom, jak trávím čas, jak přemýšlím. Bojím se o ně, myslím na jejich budoucnost. Silné momenty v životě člověka ovlivňují a mění. A děti jsou jedním z nejsilnějších bodů,“ říká herečka. Podle ní je s dětmi méně času na přemýšlení a člověk se musí rychleji přizpůsobovat novým situacím.

„Když máte čas bezbřehý, můžete donekonečna zkoušet a věci se jen tak dějí. Teď víc plánuju a nechci trávit čas věcmi, které jsou pro mne zbytečné. Také si uvědomuju, že svým konáním děti ovlivňuju a žiju s ohledem na ně,“ objasnila.

Objeví se v showbyznysu?

Podle Zuzany se u dětí už teď projevuje umělecký talent. Jednomu je 10, druhému 8 let, je tedy ještě brzy předpovídat jim kariéru. Na druhou stranu nějaké ambice už mají. Herečka je chce každopádně nechat, aby si samy vybraly, jakým směrem se vydají.

„Dcera má zatím asi větší ctižádost, chodí na piano a už odmalička zpívá. Ve dvou letech uměla asi čtyřicet písniček. Syn je taky talentovaný, ale nevím, jestli je ten typ, který by poslušně a pokorně chodil do hudebky. Máme s mužem zatím pocit, že bude dobré jejich talent rozvíjet, ale jakým směrem půjdou, to ať si rozhodnou později sami,“ říká Kajnarová.

„ Nevedeme je k tomu, aby se z nich stali virtuózní hudebníci. Spíš jim chceme muziku do života dát, aby měli šanci se jí věnovat. Pokud budou chtít,“ prozradila závěrem s tím, že nikdo by neměl své potomky do ničeho nutit. Tím se podle jejích slov činnost může jedině zošklivit.

Zdroj: Prima ženy, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články