Mladého policistu zastřelil při zásahu ozbrojený muž. Na smutné výročí vzpomínali jeho kolegové!

Zveřejněno v Z Plzně
Od - pondělí, 20. červen 2022 06:52
Mladého policistu zastřelil při zásahu ozbrojený muž. Na smutné výročí vzpomínali jeho kolegové! Foto: Policie ČR

Přesně 13. června uplynulo 24 let od chvíle, kdy tehdy při zásahu v Letkově zemřel policista Jiří Hrubý. Smutné výročí si jeho kolegové tradičně připomínají tradičním fotbalovým turnajem i pietním aktem.

Tehdy třiadvacetiletý nadstrážmistr Jiří Hrubý se svým kolegou vyjížděli vyřešit potyčku na Slovanskou alej v Plzni. Dva z mužů před nimi začali ujíždět a nereagovali na výzvy k zastavení. Vozidlo zastavilo až u lesa u Letkova, kde tehdy srbští pachatelé začali po policistech střílet. Jiřího Hrubého tehdy zasáhla kulka vystřelená z pistole Fehima Hanuši do srdce a zraněním na místě podlehl. Plzeňští policisté nechali na místě tragické události vyrobit památník a každý rok zde vzdávají hold a uctívají jeho památku.  

Protože Jiří Hrubý měl rád fotbal, každý rok se na jeho počet uskuteční fotbalový turnaj s názvem Memoriál poručíka Jiřího Hrubého. Ten letošní se uskutečnil ve čtvrtek 16. června 2022 na fotbalovém hřišti SK Smíchov v Šeříkové ulici na Slovanech. Turnaje se zúčastnilo celkem devět družstev. Na prvním místě se umístili policisté z územního odboru Rokycany, druhé místo obsadili policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a na třetím místě se umístili policisté z obvodního oddělení Plzeň 2.