Smetanova hudební Litomyšl 2022

Autor

Festival s geniem loci je zhruba ve své polovině. Za sebou má mnoho zdařilých představení, ale kdo jste ještě nebyl, neplačte, před Vámi je ještě mnoho možností užít si hudební skvosty a radosti.

Vstupenky na některá představení jsou k sehnání ještě i na poslední chvíli. Vše najdete na webu. Před námi je například jazz v jízdárně, Carmen na nádvoří nebo Nádech věčnosti v Piaristickém chrámu. A to hodně zkracuji. Ideální je se podívat na TENTO ODKAZ. Rozhodně bude stát za to i Pavel Šporcl nebo Koncert pro Evropu. A tak by se dalo vyzobávat z programu anebo rovnou program celý vyjmenovat!

Ale mnoho, opravdu mnoho hudby si můžete užít i bez objednání a bez lístků. Program Festivalových zahrad je neskutečný nabitý širokým spektrem hudby, jak ve všední dny, tak o víkendy. Hudba vás vtáhne, pobaví, dojme, ať už máte rádi takovou nebo makovou.  Aneb jak říkal skvělý Vojtěch Dyk během letošní koncertní improvizace na zámku: „Tomu se říká Co unese Smetanova Litomyšl.“ Téměř každý si tu dokáže najít to své. I když to může znít překvapivě. Rozhodně tu nezní „pouze“ opera.

Na místě můžete trávit doslova celé dny, protože na místě je kromě zábavy (nejen hudební!) i občerstvení, prostor na odpočinek, relaxaci, osvěžení. Běhat se tu dá naboso a příJemně! Zabaví se zde všechny věkové kategorie, od nejmladších dětí po seniory. Ať už dorazí jako jednotlivci, páry či skupiny. Je možné přijít náhodně nebo si vybrat oblíbenou hudbu, ať už bude jako hlavní zdroj zábavy nebo „jen“ jako příjemná kulisa. Také časově je velká otevřenost, akce jsou tu od dopoledne až po noční hodiny.

Přejeme příjemný hudbou prozářený čas! 

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *