Projekt Apple Car přichází o dalšího vedoucího pracovníka, odešel po půl roce

Když je řeč o Apple Car, mnoho lidí už pochybuje, jestli nějaké auto od Applu vůbec někdy uvidí. Automobilový inženýr, který pracoval v týmu Apple Car, opustil cupertinského technologického giganta jen několik dní po šesti měsících poté, co ho společnost najala.

CJ Moore zřejmě opustil výrobce iPhone, aby pracoval ve firmě Luminar, která vyrábí technologie pro autonomní vozidla. Moore bude mít na starosti globální tým vývoje softwaru společnosti, uvedl Luminar v tiskové zprávě.

Před odchodem z Applu působil jako ředitel společnosti pro autonomní systémy. Před nástupem do cupertinské firmy v listopadu 2021 pracoval ve společnosti Tesla.

Apple se dlouho šuškalo, že vyvíjí nějaký typ technologie autonomních vozidel, i když se fámy změnily mezi základními softwarovými systémy a skutečným sériovým vozem.

Obrat v tajném úsilí, nazvaném Project Titan, byl vysoký. Automobilový tým Applu údajně zaznamenal otřesy, propouštění, změny směru a další problémy od svého začátku v roce 2014. Kevin Lynch, zkušený softwarový manažer společnosti Apple, je nejnovějším vedoucím projektu.

Vše se možná protáhne

Zvěsti naznačovaly, že Apple má v úmyslu vyrobit plně elektrické vozidlo, které by mohlo být uvedeno na trh někdy v roce 2020. Vozidlo nemusí mít volant nebo tradiční jízdní nástroje a místo toho by se mohlo soustředit na plně autonomní řízení. Odchod důležitých pracovníků může způsobit, že se datum uvedení vozu může posunout i o další měsíce nebo roky. Mnoho lidí už přestalo v tento projekt věřit.

Předchozí článek

Přehled MacBook Air 2022: Co je nového a jaké jsou české ceny?

Následující článek

Chystá Apple opravdu vlastní auto? Nový CarPlay to naznačuje + přehled novinek v Rodinném sdílení.

Související články