Zde může být vaše reklama.

Dovolená skončila Sigma zahájila přípravu, s pozměněným kádrem

Sigma zahájila přípravu, s pozměněným kádrem

foto: Petr Pelíšek

20. 06. 2022 - 21:03

Fotbalistům prvoligového SK Sigma Olomouc skončila dovolená. Hanáci se v pondělí 20. června začali chystat na nový soutěžní ročník. A do toho půjdou s hodně pozměněným kádrem. Trenér Václav Jílek má na sehrání inovovaného týmu osm přípravných zápasů, první z nich hraje Sigma poslední červnovou středu proti druholigovému Vyškovu ve Slatinicích (10.30).

Odchody: Roman Hubník, Martin Hála, Radek Látal, Jakub Yunis, Tomáš Zahradníček, Pablo González, Jan Stejskal. Kryštof Daněk.
Příchody: Denis Ventúra, Filip Zorvan, Tomáš Digaňa, Lukáš Vraštil, Martin Košťál (vše hráči odjinud), Tomáš Zlatohlávek, Jan Štěrba (po hostování), Štěpán Langer, Filip Slavíček (z béčka).

První den přípravy měl tým SK Sigma na programu fyzické testy v laboratořích specializovaných pracovišť Aplikačního centra BALUO na FTK v Neředíně. Nebyli u toho někteří z hráčů. Delší volno totiž dostali reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo. Fit zatím není útočník David Vaněček, jenž je v rekonvalescenci.

Sigma příchody některých nových hráčů avizovala průběžně v minulých týdnech, na start přípravy se připojil i brankář Tomáš Digaňa, který naposledy působil v druholigové Opavě, na Andrově stadionu podepsal smlouvu na dva roky. „Budeme hrát dvě profesionální soutěže, takže je třeba mít minimálně čtyři kvalitní gólmany. V Opavě Tomáš předváděl dobré výkony, navíc v něm vidíme potenciál, aby se i dál zlepšoval,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Sigma bude hrát v přípravě osm zápasů, první čtyři z nich ve Slatinicích, další pak v cizině – jeden v Polsku, tři na soustředění v Rakousku.

Program přípravy SK Sigma A
20. června: start přípravy
29. června: SK Sigma – Vyškov (10.30, hř. Slatinice)
2. července: SK Sigma – Prostějov 11.00, hř. Slatinice), SK Sigma – Žilina (16.00, hř. Slatinice)
6. července: SK Sigma – Jihlava (11.00, hř. Slatinice)
9. července: Piast Gliwice – SK Sigma (16.00)
14. – 23. července: soustředění v Rakousku (tři zápasy)
30. – 31. července: 1. kolo FORTUNA:LIGY

Program přípravy SK Sigma B
9. července: Pardubice – SK Sigma B (10.30), SK Sigma B – Zlín B (17.00, Slatinice nebo Andrův stadion, hř. č. 2)
13. července: Otrokovice – SK Sigma B (10.30)
16. července: Karviná – SK Sigma B (čas bude upřesněn)
20. července: SK Sigma B – Uničov (18.00, Andrův stadion, hř. č. 2)
23. července: Kroměříž – SK Sigma B (10.30)
26. července: Hranice – SK Sigma B (17.30)

Další články