Michal Koštuřík
21. června 2022 • 17:15

Conde ze Zlína do Švýcarska! Záložník se upsal mistrovskému Curychu

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo. Švýcarský mistr FC Curych se stal novým zaměstnavatelem Cheicka Condeho (21). Guinejský záložník podepsal v předhůří Alp kontrakt a těší se na předkolo Ligy mistrů. Zlín zase zhruba na 500 000 eur (12,5 milionu korun), což je podle zdrojů iSport.cz základní přestupová suma bez dalších očekávaných bonusů.



Odchod Cheicka Condeho byl letním leitmotivem Zlína. Po dvou a půl letech, v nichž se vypracoval do pozice nepostradatelného člena základní sestavy týmu a jedné z nejlepších „šestek“ v celé lize, se mladý Afričan dočkal zahraničního angažmá. A nejde o podřadnou adresu.

Švýcarský Curych získal v květnu první titul od roku 2009 a zkusí se kvalifikovat do Champions League. Pomoct mu k tomu má nový německý kouč Franco Foda (56) z Austrie Vídeň, jenž na začátku června nahradil Andrého Breitenreitera. Toho si vyhlédl bundesligový Hoffenheim. Trenérskou nabídku z největšího švýcarského města předtím odmítl slavný italský bek Fabio Cannavaro.

Conde si nic takového nedovolil. O transfer měl delší dobu eminentní zájem. Ve hře nebyl jen Curych. „Poslední měsíc se toho objevilo víc,“ uvedl generální manažer Zlína Zdeněk Grygera.

Švýcaři však jednali nejpřímočařeji a guinejský reprezentant jejich výzvu vyslyšel. Nechtěl odejít do východní Evropy a pouze za tučnou výplatou. Jeho zájmem byl západ starého kontinentu a přední klub dané soutěže, v němž se bude moct dál rozvíjet. „Byl to nejlepší hráč, který kdy ve Zlíně hrál,“ prohlásil dokonce majitel klubu Zdeněk Červenka.

FC Zlín Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud