Fotbalisté v Rusku a na Ukrajině mohou přerušit smlouvy až do června 2023, FIFA lhůtu prodloužila

Zahraniční fotbalisté působící v ruských a ukrajinských klubech budou moci přerušit své kontrakty až do 30. června 2023. O prodloužení lhůty rozhodla světová federace FIFA, jež po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu umožnila cizincům přerušit smlouvy původně jen do konce letošního června.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf FIFA Gianni Infantino

Šéf FIFA Gianni Infantino | Foto: Osman Orsal | Zdroj: Reuters

Upravené pravidlo mohou využít ti zahraniční hráči a trenéři, kteří se se svými zaměstnavateli nedohodnou na případném ukončení kontraktu do letošního 30. června.

Šéf UEFA Čeferin podpořil sankce vůči Rusku. Účel má podle něj přednost před sportovní neutralitou

Číst článek

„Toto opatření umožní hráčům a koučům trénovat, hrát a pobírat mzdu a zároveň ochrání ukrajinské kluby a usnadní zahraničním hráčům a trenérům odejít z Ruska,“ uvedla v úterý FIFA na svém webu.

V ruské lize působí v dresu Lokomotivu Moskva reprezentační útočník Jan Kuchta. Spartaku Moskva patří záložník Alex Král, jenž minulou sezonu hostoval ve West Hamu.

Ukrajinská liga by měla začít v srpnu a tamní nejlepší kluby Dynamo Kyjev a Šachtar Doněck čekají zápasy Ligy mistrů. Sportovní ředitel Šachtaru Darijo Srna agentuře AP řekl, že tým bude tvořen převážně mladými ukrajinskými hráči. V minulých 15 letech přitom klub spoléhal na jádro tvořené Brazilci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme