Motáka nadchla vítězná aura, pro Varaďu chtěl klid. A co posily?

Foto: hcocelari.cz

Nový hlavní trenér Třince byl s hráči na soustředění na Slovensku, kde poznával některé své svěřence více. V rozhovoru pro třinecký web promluvil Zdeněk Moták o přípravě i plánech do sezony.

Dokonce absolvoval také výšlap na Chopok. „Dřina to byla, alespoň pro mě," směje se Moták úvodem.

„Cítím velikou vnitřní sílu mužstva, která se ukazuje v konkrétních momentech. Třeba při herních věcech a soutěžích. I v Tatrách hráči chtěli jít na hranu, to se musí každému trenérovi líbit," povídá o letní přípravě. 

Nástupce Václava Varadi si pochvaluje hlavně vítěznou mentalitu hráčů. Popisoval třeba moment, kdy hokejisté v třinecké aréně hráli fotbal na malé branky.

„Ten zápas měl obrovský náboj, na chvíli jsem se u něj zastavil a kluky sledoval. Jednoho z nich jsem se pak zeptal, o co hrají. Odpověď byla prostá: Hráli o výhru," popisuje.

„Zamyslel jsem se nad tím a udělalo mi to velikou radost, protože tohle je to nejlepší poselství, jaké trenér může od svého týmu slyšet," dodává pro hcocelari.cz. 

„Cítím velikou vnitřní sílu mužstva, která se ukazuje v konkrétních momentech."

K dispozici už má také obránce Jakuba Jeřábka nebo třeba Daniela Voženílka. „Myslím, že se nám složení kádru hezky krystalizuje."

Chtěl by ještě doplnit tým? „Myslím, že máme kádr poměrně plný a hlavně silný. Ale samozřejmě, ukažte mi na trenéra, který by se posílení bránil," usmívá se.

Když po pěti letech opustil Olomouc, hrál pak Třinec o třetí titul v řadě. Zdeněk Moták klidně mohl osobně sledovat zápasy z třinecké haly, ale to neudělal.

„Nepřišlo mi to fér k celému týmu. Chtěl jsem, aby měli hráči i Venca Varaďa totální klid na práci."

„Nepřišlo mi to fér k celému týmu. Nechtěl jsem se objevit v hale někde ve VIP nebo na tribuně mezi lidmi na kamerách v televizním přenosu, aby nevznikaly zbytečné řeči a prostor po spekulace v médiích," líčí.

„Chtěl jsem, aby měli hráči i Venca Varaďa totální klid na práci. Všem v klubu záleželo na tom, aby sezona skončila úspěchem. Moc jsem ho všem přál," prozrazuje.

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Během play off se stal fanouškem Třince. Titul přál všem v klubu. „Vyhrát extraligu třikrát v řadě, to se zdálo v současném nastavení extraligy takřka nemožné, ale Třinci se to povedlo. Obdivuhodné."

Přebírat tým po takových výsledcích není nic snadného. „Je to výzva, kterou přijímám po stránce osobní i lidské. Nechci totiž nikoho zklamat a sám chci uspět."

O Motákovi se řadu let ví, že je velmi charismatický člověk. V Třinci si údajně ani nezavírá dveře od své kanceláře.

„Nerad se uzavírám, naopak mám rád, když za mnou kdokoliv přijde, řekne mi svůj názor, postřeh, promluví si se mnou o tom, co ho trápí, a já se podle toho pak zařídím," vysvětluje v rozhovoru pro třinecký web.

„Frýdek? Pokud mi to čas a rozpis našich zápasů dovolí, moc rád tam budu jezdit."

Plánuje, že bude také jezdit do partnerského Frýdku-Místku, který s Třincem spolupracuje už několik let. Moták si tenhle projekt pochvaluje.

„Pokud mi to čas a rozpis našich zápasů dovolí, moc rád tam budu jezdit. Zbytek budeme velmi důkladně komunikovat, náš sportovní ředitel Jan Peterek vidí osobně všechny zápasy, já se budu snažit být v těsném kontaktu s trenérem Martinem Janečkem," zakončuje pro hcocelari.cz. 

Aktuální kádr HC Oceláři Třinec

Brankáři: Lukáš Daneček, Ondřej Kacetl, Marek Mazanec.

Obránci: Marian Adámek, Karlis Čukste, Milan Doudera, Jan Jaroměřský, Jakub Jeřábek, Martin Marinčin, Marek Ročák, Jan Zahradníček.

Útočníci: Martin Bakoš, Marko Daňo, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Erik Hrňa, Aron Chmielewski, Daniel Kurovský, Alan Lyszczarczyk, Tomáš Marcinko, Andrej Nestrašil, Miloš Roman, Martin Růžička, Vladimír Svačina, Daniel Voženílek, Petr Vrána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz