Ředitelství silnic a dálnic plánuje úpravy nebezpečné zatáčky v Květnové na Karlovarsku

22. červen 2022 10:55

Některé nebezpečné úseky silnic v Karlovarském kraji by se mohly v nejbližší době změnit. Upozornili na ně dopravní experti, kteří hledali ty nejrizikovější.

Dopravní experti určili dva nejrizikovější úseky silnic v Karlovarském kraji. Řidiči podle nich mají největší problémy v zatáčce u Květnové na Karlovarsku. Za posledních pět let tam policisté zasahovali u šestnácti dopravních nehod.

Správci silnice proto doporučili, aby provedl napřímení vozovky a vytvořil tam červený protiskluzový povrch. Lukáš Hnízdil z krajského Ředitelství silnic a dálnic potvrdil, že na místě řidiči často bourají, se stavebními návrhy expertů pak souhlasí.

„Chceme tuto lokalitu řešit a ve spolupráci s policií bychom rádi navrhli řešení, které by odpovídalo tomuto místu se zvýšenou nehodovostí. Předpokládám, že bychom tyto úpravy provedli z kraje příštího roku,“ řekl Hnízdil.

Dalším místem, kde lidé často bourají, je samotné centrum Karlových Varů u Vřídelní kolonády, a to kvůli výsuvným sloupkům. „Způsob provedení těch výsuvných sloupků není úplně bezproblémový. Sloupky vyjíždějí i ve chvíli, kdy nad nimi může vozidlo stát. Chybí tam jakýsi prvek informovanosti pro toho řidiče,“ potvrdil David Pauk ze společnosti RSE projekt.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio