Kolář a Rosol si zahrají o hlavní soutěž Wimbledonu, Svrčina ani Kopřiva do finále kvalifikace neprošli

22. 6. 2022, 16:16
Aktuality 7
WIMBLEDON - Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol pokračují v Roehamptonu ve wimbledonské kvalifikaci bez ztráty setu a oba se probojovali do finále bojů o hlavní soutěž. Šance na účast v hlavní fázi nejslavnějšího turnaje světa dnes naopak skončila pro Dalibora Svrčinu i Víta Kopřivu, kteří do vítězného konce nedotáhli nadějné vedení.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář před měsícem zazářil na French Open, když na 17. pokus zvládl grandslamovou kvalifikaci a ve druhém kole hlavní soutěže si málem vynutil rozhodující set proti zástupci Top 10 a loňskému finalistovi Stefanosovi Tsitsipasovi. V následujících týdnech se ale zúčastnil tří antukových challengerů a ze všech odjížděl bez jediné výhry.

Návrat na grandslamovou scénu však 25letému Čechovi evidentně prospěl, v úvodním kole wimbledonské kvalifikace totiž za hodinu smetl Dudiho Selu a dnes se na kurtu zdržel jen něco přes půl hodinu s Mariem Vilellou, který mu za stavu 1-6 0-2 vzdal. Ve finále bude čtvrtý nasazený čelit Andreovi Vavassorimu. S Italem jediný předchozí souboj zvládl.

V Roehamptonu přerušil sérii čtyř porážek také Lukáš Rosol, jenž si v All England Clubu před deseti lety vyšlápl na Rafaela Nadala. Šestatřicetiletý veterán zdolal 7-6(6) 6-4 Christophera Eubankse, ačkoli souboj s Američanem nedopodával a v úvodním dějství odvracel setbol.

O první účast v hlavních soutěžích grandslamů od French Open 2019 a první start v hlavní fázi Wimbledonu po pěti letech si zahraje s Renzem Olivem. Argentinci může vrátit čtyři roky starou prohru.


Svrčina ani Kopřiva v premiéře na trávě pokračovat nebudou
Dalibor Svrčina před měsícem na French Open poprvé účinkoval v kvalifikaci grandslamů, ale skončil hned na úvodním soupeři. V bojích o hlavní soutěž nejslavnějšího turnaje si sice vítězství připsal, ale do finále nepostoupil.

Devatenáctiletý Čech předevčírem ve svém premiérovém zápase na trávě zaskočil bývalého čtvrtfinalistu Vaska Pospisila a i dnes měl blízko k vítězství. Proti Christianovi Harrisonovi získal úvodních osm gamů a měl možnost utkání dopodávat, nakonec ale Američanovi po více než dvou hodinách podlehl 6-0 3-6 6-7(4).

Rovněž 25letý Vít Kopřiva na travnatých dvorcích absolvoval svou premiéru a ani on se do finále neprobil. Šampion nedávného challengeru v Prostějově, který ještě před pár dny bojoval na antukovém challengeru ve Francii, byl dokonce od postupu jediný míček. Mečbol na returnu ve druhé sadě však nevyužil a se Sebastianem Ofnerem nakonec po velkém boji padl 6-3 6-7(2) 5-7.

Včera do kvalifikace vstoupilo také všech šest českých nadějí v ženské dvouhře, ani jedna do druhého kola neprošla.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
EllNino
Stefan, Christian, Ponožka ve finále kvaldy :))

Yanina Wickmayer, CoCo Vandeweghe, Timi Babos, slušné retro :)) Ani nevím, jestli Bine nedostane WC do Wimblasu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
United Kingdom Katie Boulter
United Kingdom Jodie Burrage
United Kingdom Sonay Kartal
United Kingdom Yuriko Miyazaki
Australia Daria Saville
United Kingdom Katie Swan
United States Serena Williams

PR
Italy Elisabetta Cocciaretto
Belgium Kirsten Flipkens
Reagovat
Vlk-v-trave
Belgium Zizou Bergs
United Kingdom Liam Broady
United Kingdom Jay Clarke
United Kingdom Alastair Gray
United Kingdom Paul Jubb
United Kingdom Ryan Peniston
Netherlands Tim van Rijthoven
Switzerland Stan Wawrinka

PR
Hungary Attila Balázs
Slovenia Aljaž Bedene
Croatia Borna Ćorić
Reagovat
Dobry-den
Takže další dva kolapsy, nádhera. smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Nechybělo moc a byli tam všichni čtyři ... hlavně u Dalibora to hodně mrzí, vlastně i u Vítka ...

Zdeněk proti Vavssorimu a Lukáš proti Olivovi mají šanci na postup do MD, ale bude se hrát na 3 sety, bude to záhul
Reagovat
Vlk-v-trave
No hlavne Dalibora skoda, slusne toho Christiana na zacatku kosil...eh...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Koho to tam Víťa po MB trefoval, neukázněného diváka nebo neposlušného jestřába?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist