Pohádky nejen před usnutím…

Pohadky
Středa je opět tu a s ní i další knižní tipy pro děti a mládež. Hledáte nějaké pohádkové příběhy, které byste mohli dětem číst (nejen) před usnutím? Představíme vám tři knihy a jednu audioknihu, které je nejen zaujmou, ale také zklidní před spaním.

Má váš potomek problém s usínáním? Pomozte mu připravit se na spánek správnou pohádkou. Knihu Stříbrný prach z hvězd německé autorky Elsy Müllerové ocení nejen rodiče malých dětí, ale např. i učitelky v mateřských školách.

Pohádková kniha určená k tomu, aby dětem pomohla vypořádat se s rušivými vlivy dne, zbavit se případných obav a úzkostí a aby navodila atmosféru, ve které se bude dětem krásně usínat. Kniha je psána podle metody autogenního tréninku prof. J. H. Schultze. Tato metoda má děti na spánek připravit, uvolnit, povzbudit jejich fantazii a rozvinout ji do klidného příběhu, který dětem pomůže usnout a odpočinout si.
Kniha je určena dětem v domácím prostředí, stejně tak ale své využití nalezne i v mateřských školách, ve školních družinách, u dětských psychologů a speciálních pedagogů. Všude tam, kde je dobré dětem pomoci se zklidnit a kvalitně si odpočinout.

Stříbrný prach z hvězd

Autorka: Else Müllerová
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrátorka: Martina Špinková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1865-4
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Stříbrný prach z hvězd vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

stribrny_prach_z_hvezd_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Else Müllerová žije ve Frankfurtu nad Mohanem. Pracuje jako terapeutka, organizuje kurzy autogenního tréninku. Je autorka několika úspěšných knih. V Portále jí vyšly knihy Příběhy z měsíční houpačky a Pod nohama cítíš stébla trávy.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Martina Špinková se věnuje volné a užité grafice, ilustraci a výtvarné redakci. Dlouhá léta působila jako ředitelka hospicového občanského sdružení Cesta domů. V Portále vyšla s jejími ilustracemi mj. kniha Příběhy z měsíční houpačky.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Začarované stáje jsou útočištěm pro různá magická zvířátka. A kdo se o ně stará? Přece Ogí a jeho kamarádi Fen a Viky! Jak si poradí s novými přírůstky – mluvícími Užvaněnými ocasy? To se dozvíte v novém příběhu Jonathana Auxiera.

Ogí, Fen a Viky pečují v Začarovaných stájích o zvířátka, která jsou jediná svého druhu. Jednoho dne stáje udělají místo pro nový přírůstek – Užvaněný ocas.
Ogí a jeho kamarádi se vydají do širého světa zachránit ho před hrozícím nebezpečím, ale zjistí, že to má jeden háček. Zdá se totiž, že všechen zmatek v městečku Na Konci Duhy má na svědomí právě Užvaněný ocas… nebo přesněji řečeno Užvaněné ocasy. Tyhle mluvící potvůrky totiž zamořily celé městečko. Přilepily se na zadky jeho obyvatelům a na každém kroku na ně všechno vyžvaní.
Šťourala se v nose! Předbíhala ve frontě! Neumyl si ruce!
A tak Ogí a jeho kamarádi musejí vymyslet plán, jak Užvaněné ocasy pochytat a dopravit je bezpečně do stájí – a ještě přitom zmařit temné pikle zlých lupičů Věžáků.

Začarované stáje – Užvaněné ocasy

Autor: Jonathan Auxier
Přeložila: Eva Kadlecová
Ilustrátorka: Olga Demidova

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 152×209 mm
ISBN: 978-80-271-3451-9
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Začarované stáje – Užvaněné ocasy vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Uzvanene_ocasy_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Jonathan Auxier žije se svou rodinou v Pittsburghu. Napsal několik knih pro děti a mládež. V ČR vyšla ještě jeho kniha Začarované stáje – Měsíční králíček.

Zdroj informací: TheScop

O ilustrátorce

Olga Demidova se narodila a vyrostla v Rusku. Studovala na Moskevském uměleckém institutu užitého umění. Začala pracovat jako animátorka, ale další směr jejího zaměření udala její obrovská vášeň pro ilustrace. Nyní spolupracuje s nakladatelstvími z celého světa a vydává knihy (převážně pro děti) v Rusku, Bělorusku a USA.

Zdroj informací: nbillustration.co.uk

————————————————

Dáváte-li přednost audioknihám, i pro vás máme tip na pohádkový příběh. Pavel Brycz vypráví o černokněžníkovi, který by se pro příštích sto let rád stal vládcem temnot. Podaří se mu to?

Bylo nebylo. Na neznámém místě se vždy jednou za sto let koná slet čarodějnic a jiných nadpřirozených bytostí. Ten letošní je však výjimečný – kouzelný poradní Oheň má určit, kdo se stane Vládcem světa na příštích sto let. Strašlivý černokněžník Raven nepochybuje, že to bude právě on, kdo zahalí celý svět temnotou. Oheň však pronese velmi nejasnou věštbu: Vládcem světa se stane jen ten, kdo odříká správné zaklínadlo ve chvíli, kdy se děti všech barev pleti chytí za ruce a obejmou celý svět… Ovládne černokněžník Raven svět?

Cirkus Svět (audiokniha)

Autor: Pavel Brycz
Interpreti: B. Rösner, V. Zawadská, R. Holub, J. Adamová, O. Vlach, A. Molčík, M. Steinmasslová, L. Županič a další

Délka: 51 minut
Vazba: CD
EAN: 8590236114920
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Cirkus Svět vydalo nakladatelství Radioservis.

O autorovi

Pavel Brycz je český spisovatel, básník a publicista. Studoval český jazyk a později dramaturgii. Působil jako středoškolský učitel, později jako textař v reklamní agentuře. Mezi jeho nejlepší knihy patří sbírka povídek Jsem město, která byla přeložena do angličtiny pod názvem City, dále pak sbírka Sloni mlčí, která vznikla za spisovatelova pobytu ve Francii. Kromě nejrůznějších novel a povídek, do kterých mnohdy vkládá i básnické prvky, je také autorem knih pro děti z nichž můžeme jmenovat Neberte nám Ptáka Loskutáka nebo Bílá paní na hlídání. Za svá díla obdržel spoustu významných literárních cen.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Malí kluci často říkají, že až vyrostou, budou popeláři. Co je na tomto povolání fascinuje? Možná velké popelářské auto, ve kterém mizí naše odpadky. Každopádně pokud takového chlapečka máte doma i vy, pořiďte mu Popelářské pohádky od Zuzany Pospíšilové.

Dvacet pohádkových příběhů, ve kterých mají hlavní roli nejen popeláři, popelnice a kontejnery, ale také pohádkové postavy.

Přečtěte si o boji zvířátek s lesní skládkou, doktorovi léčícím popelnice nebo o rozčileném papírovém hasiči, který chtěl zachránit princeznu. A jsou popeláři lepší kouzelníci než čarodějové? Na to vám odpoví pohádkové vyprávění.

Popelářské pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Renáta Ficková

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-3433-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Popelářské pohádky vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 Popelarske_pohadky_ukazka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

Doporučujeme

Přečtěte si i autorčiny další sbírky pohádek.

         

 

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třída a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé. Některé pohádkové příběhy se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Napsala také thriller pro dospělé Podivná hra.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Renátu Fickovou tvůrčí činnost provází již od dětství. Zejména to byla kresba, malba, keramická hlína, drátování a další výtvarné techniky. Z drátu modeluje postavičky z každodenního života a tím tomuto materiálu vdechuje život. Má ráda, když je v jejím tvoření příběh, emoce, humor, nadsázka. Ilustrovat knihy nejen pro děti, ale i dospělé bylo vždy jejím snem a doufá, že bude přibývat knih zdobených jejími ilustracemi. Nejvíce přilnula k technice akvarelu, popř. v kombinaci s perokresbou, a tuto techniku ráda napodobuje v digitální malbě. Volný čas tráví nejraději se svou rodinou, v přírodě, na zahradě či na kole. Více informací najdete na její webové stránce.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStříbrný prach z hvězd
Autogenní trénink pro děti od 4 let

Müllerová, Else

Portál, 2022

zobrazit info o knizeZačarované stáje – Užvaněné ocasy

Auxier, Jonathan

bambook, 2022

zobrazit info o knizeCirkus Svět (audiokniha)

Brycz, Pavel

Radioservis, 2022

zobrazit info o knizePopelářské pohádky

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2022

Napsat komentář