Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2022 16:46
Čas čtení 0:40
Adéla Ježková

Náměstí Svobody v Brně bude od července pro auta neprůjezdné

Náměstí Svobody v Brně bude od července pro auta neprůjezdné
Zdroj: REFRESHER/Harold/volně k užití
NEWS BRNO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Od 1. července začne v Brně platit tříměsíční pilotní provoz pro vjezd do centra. Náměstí Svobody bude neprůjezdné. Dodržování pravidel bude kontrolovat městská policie.

Město Brno o tom informovalo na svých oficiálních facebookových stránkách. Cílem opatření je snížit frekvenci aut a zajistit bezpečnější a komfortnější prostředí pro chodce.

Centrální podoblast Brna (pěší zóna 1-01-01) se rozdělí na tři menší – náměstí Svobody a ulice Joštova a Masarykova–Kobližná. Abonenti, rezidenti, zásobování, řemeslníci a další poskytovatelé služeb budou mít možnost sem vjet výhradně od 6 hodin od rána do půl jedenácté dopoledne. Naopak carsharing a taxi služby budou mít vjezd zcela zakázaný. 

Omezení vjezdu se nicméně nebude týkat složek integrované záchranné služby, vlastníků parkovacích stání, invalidů, poskytovatelů sociálních nebo zdravotních služeb.

O regulaci vjezdu do centra Brna se podle serveru Zdopravy ve městě mluví již roky. „Kvůli tomu, že byla centrální podoblast poměrně velká, si mohli řidiči s oprávněním zkracovat cestu přes Masarykovu a náměstí Svobody. Aktuálními opatření se pak snažíme co nejvíc zklidnit dopravu právě na náměstí Svobody, kde se během léta koná množství hojně navštěvovaných kulturních a společenských akcí,“ uvedla pro web primátorka města Brna Markéta Vaňková. Pilotní provoz chce město vyhodnotit koncem září. 

Domů
Sdílet
Diskuse