Apple plánuje v roce 2022 vyrobit jen 220 milionů iPhonů

Nová zpráva o dodavatelském řetězci tvrdí, že Apple plánuje v roce 2022 vyrobit zhruba stejný počet iPhonů jako v roce 2021, tedy přibližně o 20 milionů méně, než očekávali analytici. Za běžných okolností by počet vyrobených iPhonů rostl, ale vzhledem k celosvětové ekonomické krizi se kupní síla zmenšuje a o telefony není takový zájem.

Původní odhady byly optimistické

Říkalo se, že Apple v roce 2022 prodá více než 300 milionů iPhonů a jedno odvětví odhaduje produkci na rok 240 milionů. Nyní, přestože je iPhone jediným chytrým telefonem, jehož prodeje v 1. čtvrtletí 2022 vzrostly, zdroje tvrdí, že Apple udržuje objednávky nových iPhonů na stejné úrovni jako v loňském roce.

Podle agentury Bloomberg, blíže nespecifikované zdroje obeznámené s projekcemi Applu, říkají, že společnost zaujímá konzervativní postoj. Dodavatelé byli údajně požádáni, aby naplánovali montáž přibližně 220 milionů iPhonů. Částečným důvodem jsou údajně obavy z pokračujícího dopadu blokování čínského koronaviru. To údajně posunulo nejméně jeden model iPhone 14 až o tři týdny za plánem .

Na Ukrajině je také válka a před oběma se objevily známky toho, že prodeje iPhonů zpomalují. Problémy se však neobjevují jen u Applu, ale i u dalších značek, které plánují výrobu stejného nebo menšího množství telefonů než v minulém roce.

Předchozí článek

Chystá Apple opravdu vlastní auto? Nový CarPlay to naznačuje + přehled novinek v Rodinném sdílení.

Následující článek

Safari má 1 miliardu uživatelů po celém světě, na Chrome ale nemá

Související články

iSETOS: na zlevněné produkty čekaly davy

Před otevřením jsme vás informovali o speciální akci, kterou firma Setos, zabývající se Apple produkty již od roku 1996, přichystala pro první zákazníky. Spousta lidí se ale obávala, že otevření nedopadne bez chyb, které potkaly konkurenci. Jak celá akce probíhala?