Jan Dufek  Pětadvacetiletý útočník v Kometě už působil, to bylo ale ještě v mládežnických kategoriích. Rok byl v Kanadě, působil taky v Litvínově, Zlíně či Porubě a v loňské sezoně si zahrál za Mladou Boleslav a Plzeň. Pětadvacetiletý forvard v průběhu minulého ročníku posbíral celkem 13 bodů, ty další už bude sbírat v Brně.
 Jakub Flek  Stejně jako Kundrátek byl členem bronzové české party na mistrovství světa. Ve Finsku odehrál velmi dobrý turnaj a poté změnil dres. Spekulovalo se o jeho odchodu do Švýcarska, devětadvacetiletý houževnatý útočník si ale plácl s Kometou. V extralize tak bude hrát poprvé jinde než v Karlových Varech.
 Radek Koblížek  Od jeho příchodu si v Brně hodně slibují. Radek Koblížek prošel mládežnickými týmy Komety, už v roce 2013 ale odešel do Finska, kde se hokejově rozvíjel. Čtyřiadvacetiletý útočník se dostal do kádru Kärpätu, nakoukl i do reprezentace a v průběhu posledního ročníku si zahrál taky za finské KooKoo, v jehož barvách se dostal celkově na 35 bodů. Teď se chystá na svou první extraligovou sezonu.
 Adam Zbořil  Šestadvacetiletý útočník za Kometu hrál už v loňské sezoně, to ale ještě patřil Mladé Boleslavi. Teď už je však hráčem brněnského celku, v jehož barvách loni posbíral 11 bodů. Dříve působil taky ve Finsku nebo na Slovensku.
5
Fotogalerie

Brno je bez Muellera, ale s posilami. 5 nových hráčů, kteří v létě přišli do Komety

Hokejová Kometa vyklidila nejvyšší extraligové pozice, fanoušci brněnského celku ale věří, že se tým vrátí zase nahoru. Pomoct k tomu mají nové posily.

Kometa po sezoně přišla o Petera Muellera, který zamířil do Vítkovic. Pryč jsou i další hráči, brněnský klub je však na přestupovém trhu aktivní a přivedl už pět posil. Jejich jména najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 6

Tomáš Kundrátek

Tomáš Kundrátek Třinec Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Zvučná posila do defenzivy. Tomáš Kundrátek dříve okusil NHL, letos hrál na olympiádě i na mistrovství světa ve Finsku, kde českému týmu pomohl k bronzu. Poslední tři roky byl dvaatřicetiletý bek oporou Ocelářů, teď už je ale hráčem Komety.

Foto: Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 6

Jan Dufek

Jan Dufek Plzeň.jpg

Pětadvacetiletý útočník v Kometě už působil, to bylo ale ještě v mládežnických kategoriích. Rok byl v Kanadě, působil taky v Litvínově, Zlíně či Porubě a v loňské sezoně si zahrál za Mladou Boleslav a Plzeň. Pětadvacetiletý forvard v průběhu minulého ročníku posbíral celkem 13 bodů, ty další už bude sbírat v Brně.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Jakub Flek

Jakub Flek KV.jpg

Stejně jako Kundrátek byl členem bronzové české party na mistrovství světa. Ve Finsku odehrál velmi dobrý turnaj a poté změnil dres. Spekulovalo se o jeho odchodu do Švýcarska, devětadvacetiletý houževnatý útočník si ale plácl s Kometou. V extralize tak bude hrát poprvé jinde než v Karlových Varech.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Radek Koblížek

Radek Koblížek ČR Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Od jeho příchodu si v Brně hodně slibují. Radek Koblížek prošel mládežnickými týmy Komety, už v roce 2013 ale odešel do Finska, kde se hokejově rozvíjel. Čtyřiadvacetiletý útočník se dostal do kádru Kärpätu, nakoukl i do reprezentace a v průběhu posledního ročníku si zahrál taky za finské KooKoo, v jehož barvách se dostal celkově na 35 bodů. Teď se chystá na svou první extraligovou sezonu.

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 6 / 6

Adam Zbořil

Adam Zbořil Kometa.jpg

Šestadvacetiletý útočník za Kometu hrál už v loňské sezoně, to ale ještě patřil Mladé Boleslavi. Teď už je však hráčem brněnského celku, v jehož barvách loni posbíral 11 bodů. Dříve působil taky ve Finsku nebo na Slovensku.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud