Hlavní obsah

Za hvězdami na letní scénu pod žižkovskou věží

Již počtvrté rozšíří letní nabídku kultury v metropoli Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží. Na kryté letní scéně pražského Divadla Kalich je od 28. června do 7. září naplánováno na šedesát představení a koncertů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hvězdy, které uvidíme na letní scéně pod žižkovskou věží.

Článek

Akci otevřou dvě premiéry. Hned 28. června to bude inscenace hořké komedie Na útěku s Carmen Mayerovou a Terezou Kostkovou v hlavních rolích. O dva dny později bude mít premiéru francouzská konverzační komedie z prostředí prezidentské pracovny S pravdou ven. V režii Ondřeje Rychlého si v ní zahrají Petr Rychlý a Luboš Veselý.

Nově se letos na letní scéně objeví i komedie Nikdy není pozdě, která se již hraje v Divadle Kalich a poprvé se v ní sešli na jevišti Jana Paulová a Václav Vydra. V citlivě napsané komedii o tom, že na lásku není pozdě ani v pokročilejším věku, se oba herci představí v šesti rolích.

„Moc se těším také na návrat představení Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? S oběma herci jsme se shodli, že současnost přináší nové podněty, o které bude radost původní text aktualizovat, a že je tedy na čase Ivánka vrátit na jeviště,“ říká producent Michal Kocourek.

Vedle inscenací pořádajícího Divadla Kalich, Komorního divadla Kalich a Divadla Palace nabídne program Hvězdného léta i oblíbené tituly dalších scén. Budou to mimo jiné Saturnin, Caveman, Můžem i s mužem, Dva nahatý chlapi, Carmen Y Carmen, Hrdý Budžes či jevištní talk show Jana Krause a Honzy Dědka.

Řadu koncertů zahájí 1. července Tomáš Klus. Následovat ho budou v průběhu léta Ondřej Havelka s Melody Makers, 4TET i Jaromír Nohavica, písničky Karla Gotta zazpívají v programu Jdi za štěstím Bohuš Matuš a Marian Vojtko. Sobotní dopoledne na letní scéně budou patřit pohádkám.

Hvězdné léto láká diváky i letos na herecké hvězdy. Kromě již zmíněných to budou i Iva Janžurová, Barbora Hrzánová, Dagmar Pecková, Pavel Zedníček, Oldřich Kaiser, Radek Holub, Ondřej Vetchý, Aleš Háma, Jiří Langmajer a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám