ZNÁME VÍTĚZE SCHWARZKOPF ELITE MODEL LOOK 2022

Jeden z nejkrásnějších a nejnapínavějších dnů svého dosavadního života zažili tuto středu účastníci prestižní modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2022, která se uskutečnila v Praze v jednom ze sálů hotelu Andaz. Na místě se kromě soutěžících sešli také členové agentury Elite Model Look, porotci i novináři z nejrůznějších českých médií. Kromě ředitele soutěže a spolumajitele agentur Elite Prague a Elite Bratislava Sašy Jány zasedli v soutěži topmodelky Michaela KocianováEva Klímková či módní fotograf Lukáš Kimlička.

Právě oni pak rozhodli o letošních vítezích, jimiž se stali Richard Reischig Julia Krzywoń. Ti porazili své neméně talentované konkurenty a konkurentky Jakuba Kopřivu, Šimona Hanáčka, Agátu Burešovou a Amálii Scheerovou. Richard i Julia své štěstí, krásu a talent znovu prověří již 30. srpna, kdy v Praze po patnácti letech proběhne světové finále této prestižní soutěže, která mladým lidem dává šanci stát se hvězdami světového formátu.

„Velice mě těší úroveň našich finalistů. Mám radost, že se nám podařilo uspět v souboji s městy jako New York, Qatar a Barcelona a přinést světové finále opět do Prahy. Věřím, že to bude skvělá prezentace pro Prahu a Českou republiku, kterým právě velký počet topmodelek dělá skvělou reklamu ve světě. Jsem hrdý na to, že právě Česká republika je historicky nejúspěšnější zemí, co se týká počtu světových vítězek,“ sdělil Jány.

Střípky z českého finále Schwarzkopf Elite Model Look 2022:

Úspěch, který nikdo nečekal

„Je to pro mě úplně nečekané, protože jsem nová a nemám s tím žádné zkušenosti. Opravdu jsem to nečekala,“ nechala se slyšet Krzywoń, přičemž Reischig měl podobné pocity. „U agentury jsem chvíli, takže je to velké překvapení, že vybrali zrovna mě, ale jsem za to samozřejmě nesmírně vděčný. Jsem vděčný i za všechny lidi, které jsem během soutěže potkal,“ svěřil se model, který by si v budoucnu přál pracovat například pro návrháře Rafa Simonse. Reischig také přiznal, že v modelingové branži obdivuje například modelku Meghan Roche, a to kvůli její pokoře a vstřícnosti. Výherci pevně věří, že se naplno budou moci věnovat modelingu, který je inspiruje a dělá jim radost. Zároveň však nechtějí zanevřít na studium a možné uplatnění v jiném oboru. 

Zajímavé rysy, skromnost a otevřenost

Do rozpaků přivedla Krzywoń i Reischiga snad jen otázka, která se týkala jejich předností. Nakonec však oba odpověděli s upřímností a bez okolků. „Na svém vzhledu mám ráda své oči a co se povahy týče, myslím, že jsem hodně přátelská. Nerada se ale chválím,“ řekla modelka, která následně kvitovala, že mezi její hlavní přednosti patří také skromnost. „S obličejem jsem spokojený a za své plus beru také výšku. Vyhrál jsem genetickou loterii, takže to beru tak, že to tak je a nechci se tím více vychloubat,“ řekl s úsměvem Reischig.

Oba talenti, kteří zabojují o výhru ve světovém finále, se též rozmluvili o diverzitě v modelingu a přijetí plus size modelek. „Je to určitě plus, že se podmínky změnily a do branže se může dostat více lidí. Charaktery plus size modelek jsou dostatečně silné na to, aby byly ve své cestě úspěšné. Je to určitě plus. Modeling opravdu může změnit životy lidí, proto je dobře, že teď má šanci mnohem více lidí,“ míní Reischig. Podobného názoru byla i Krzywoń.

Projekt Elite Model Look se i tento rok spojil s úspěšnou značkou vlasové kosmetiky Schwarzkopf, která se stala hlavním partnerem a spoluorganizátorem soutěže. Vlasová kosmetika Schwarzkopf již v minulosti dlouhodobě spolupracovala se světově známými celebritami, včetně topmodelek jako Claudia Schiffer či Heidi Klum. Značka se již poněkolikáté stala součástí jedinečného projektu objevujícího budoucí hvězdy modelingového průmyslu. U Elite Model Look svou kariéru odstartovaly například topmodelky Cindy Crawford, Gisele Bündchen či Petra Němcová. Zda se mezi tyto slavné tváře přidají i výherci českého finále, je ve hvězdách. Držíme palce!

Denisa Dvořáková: Krása v nude tónech

elle.cz