Zde může být vaše reklama.

Oblíbené open air Tramtarie má za sebou další ročník festivalu

Tramtarie má za sebou další ročník festivalu

foto: divadlotramtarie.cz

23. 06. 2022 - 14:10

Hraní pod širým nebem se v červnu pro Divadlo Tramtarie stalo už tradicí.  Festival TRAMTARIE OPEN-AIR nabídnul nevšední zážitky vycházející ze spojení divadla a úžasné atmosféry letních večerů v areálu Korunní pevnůstky. Během dvou týdnů festivalu tam zavítalo více než 2,5 tisíce návštěvníků. Vedle divadelních představení byl připraven i bohatý doprovodný program v Relax zóně, pohádkové víkendy pro děti nebo koncert Tomáše Kluse s kapelou.

Divadelní hraní na venkovní scéně zahájila premiéra ústřední komedie festivalu Tři mušketýři. Tramtarijní adaptace klasické předlohy se stala okamžitě hitem červnového festivalu. Nejslavnější příběh o lásce, přátelství, intrikách, odvaze a statečnosti z pera Alexandre Dumase staršího ve zbrusu novém a svěžím kabátě adaptace Vladislava Kracíka diváky nezklamala. Zaujalo je hlavně neotřelé moderní pojetí a notná dávka humoru.

Tři mušketýři odstartovali šňůru dalších divadelních představení. Poprvé na venkovním jevišti se představila Amélie z Hejráku nebo divácky velmi úspěšná komedie Láska, sex a internety, obě novinky Divadla Tramtarie z letošní divadelní sezóny.

Pomyslným vrcholem festivalu bylo rozloučení s letní komedií Po stopách něžného muže, která se po pěti letech života a více než 90 reprízách dočkala své derniéry. 

Divadlo na jeden den vystřídala hudební produkce. Speciálním hostem festivalu byl oblíbený zpěvák Tomáš Klus, který se svou kytarou rozproudil úžasnou atmosféru v celém amfiteátru.

„Jsem moc ráda, že i přes celorepublikový trend poklesu návštěvnosti kulturních akcí na náš festival diváci přišli. Věřím, že se nám podařilo rozžít Korunní pevnůstku a návštěvníkům nabídnout pestrý festivalový program v podobě divadelní a hudební produkce a volnočasových aktivit v naší vymazlené Relax zóně. To vše ve spolupráci s městem Olomouc,“ uvedla ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Organizátoři pamatovali i na rodiny s dětmi, pro které byl připravený bohatý program. Kromě víkendových pohádek se malí návštěvníci mohli užít výtvarné dílničky nebo si vyzkoušet cirkusové dovednosti na žonglérském workshopu s Cirkusem Levitare a spolkem Cascabela. Právě děti potěšil i druhý speciální host festivalu Michal Nesvadba se svým vystoupením.

Divadlo Tramtarie nezapomíná ani za dobré skutky. V rámci festivalu byla vybraná představení odehrána jako benefiční pro klienty olomouckého P-centra poskytujícího služby v oblasti prevence, péče o rodinu s dětmi, poradenství, léčby a doléčování závislostí.

„Jsem taky moc ráda za spolupráci s Letním Design trhem, kdy se propojili úžasní malí prodejci s tramtarijním doprovodným programem pro rodiny s dětmi. Na pevnůstce se tak podařilo vytvořit neopakovatelnou atmosféru. Takové akce mají podle mě smysl,“ dodala Němečková.

Kromě hlavního divadelního programu, premiéry a speciálních hostů si návštěvníci festivalu mohli užít oblíbené Relax zóny – prostoru pro občerstvení, odpočinek a zábavu. Ta už je neodmyslitelnou součástí divadelního festivalu. Pro malé návštěvníky nabídla aktivní vyžití na hřišti, těm dospělým zase velkou nabídku Tramtabaru a neodolatelné občerstvení z grilu.

Divadlo Tramtarie pořádá každý rok dva velké open-air festivaly, v červnu je to TRAMTARIE OPEN-AIR na Korunní pevnůstce, v srpnu pak Olomoucké nejen Shakespearovské léto na parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého. Letos se koná od 2. do 18. srpna.

Další články