Hlavní obsah

Na Soundtracku Poděbrady bude uveden film Skyfall s živým doprovodem orchestru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky museli kvůli pandemické situaci pořadatelé Soundtrack festivalu v Poděbradech odkládat premiéru představení James Bond: Skyfall in Concert. Letos se jí ale návštěvníci akce dočkají. Festival se odehraje 25. až 28. srpna v Poděbradech.

Foto: archiv festivalu Soundtrack Poděbrady

Poděbrady ožijí na konci prázdnin filmovou hudbou.

Článek

Česká premiéra díla hollywoodského režiséra Sama Mendese s hudbou skladatele Thomase Newmana, oceněného cenou BAFTA, bude sobotním vrcholem akce. Diváci budou moci na velkém plátně zhlédnout film, v němž hlavní roli agenta 007 ztvárnil Daniel Craig, a k němu živě provedenou filmovou hudbu v podání Filharmonie Hradec Králové pod vedením nizozemského dirigenta Ernsta van Tiela. Tento oscarový dirigent se do Poděbrad vrátí po třech letech. V roce 2019 tam uvedl představení Amadeus.

„Když jsme na jaře 2019 jednali o uvedení Skyfall in Concert na Soundtracku, ani ve snu nás nenapadlo, že tuhle světovou show budeme moci divákům představit až o tři roky později. Je to neskutečné a o to víc se těšíme. Děkujeme fanouškům, kteří si koupili vstupenky a byli trpěliví, na tohle představení nikdy nezapomenou,“ říká Michal Dvořák, ředitel festivalu.

Ve čtvrtek 25. srpna festival zahájí Jiří Ševčík & Pirate Swing Band se svou swingovou crossover poctou filmu. Páteční podvečer přinese velkoformátovou projekci české filmové pohádky Lotrando a Zubejda s živě provedeným písničkovým soundtrackem. Za jeho vznikem stojí Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, jejichž písničkám vdechl pohádkový život režisér Karel Smyczek. Jaroslav Uhlíř získal za hudbu k filmu v roce 1997 nominaci na Českého lva.

Páteční večerní nabídne Nejen filmové písně, nejen na přání…, program, na němž se představí Vojtěch Dyk, Jakub Prachař a Jan Maxián.

O slavnostní zakončení festivalu se v neděli odpoledne postará Nejen filmový svět Kryštofa Marka: Night is Waiting. Během konání festivalu ožije centrum středočeského města doprovodným programem, který bude pro všechny návštěvníky zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám