Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Pac a pusu, Meloune: Pražská zoo truchlí, zemřel všemi oblíbený lachtan

V pražské Zoo zemřel lachtan Meloun.
Zdroj: Petr Hamerník / Zoo Praha
zoo

Pražská Zoo přišla s velmi smutnou zprávou. Do nebe odešel populární lachtan Meloun, který se dožil dvaceti let. Ředitel Miroslav Bobek na svých sociálních sítích informoval, že byl Meloun bohužel nemocný a příčinu rychle zhoršujícího se stavu vidí ve škodlivinách, které se mu do organismu dostaly z mořských ryb.

Zoologická zahrada Praha se rozloučila s lachtanem Melounem. O jeho úmrtí informoval ředitel Miroslav Bobek na svém facebooku.

"Náš lachtan Meloun došel na konec své cesty. Naposled jsem ho viděl před dvěma dny a nemohl jsem se z toho vzpamatovat. Viděl jsem vyhublého, pasivního tvora, který byl téměř neschopen pohybu. To už nebyl Meloun," vysvětluje Bobek se slovy, že byl lachtan dlouhodobě nemocný a ani veterináři si s ním již nevěděli rady.

Veterináři mu nedokázali pomoci

"Veškerá veterinární péče bohužel nebyla nic platná. Je pravda, že na lachtaního samce byl Meloun již starý, dožívají se dvaceti let jako on, ale je velmi pravděpodobné, že hlavní příčinou jeho rychle se zhoršujícího stavu byly všemožné škodliviny, které se mu ve tkáních nakumulovaly z mořských ryb," dodal se slovy, že podrobnosti určí výsledky pitvy a laboratorního vyšetření.

Meloun byl miláčkem lidí

Meloun byl v Zoo velmi oblíbeným tvorečkem a lidem bude velmi chybět. "Roky jsme ho chodili obdivovat, tleskali mu. Byl to miláček. Ať jeho krásná dušička odpočívá v pokoji," poklonila se Melounovi návštěvnice zoologické zahrady.

"Tak strašně to letí a je mi Melounka strašně moc líto Pamatuji si ho jako miminko a i tatínka. Pomáhala jsem při povodních. Melounek je už s tatínkem a celou lachtaní rodinou. Odpočívej v pokoji Miláčku," píší další.

Meloun byl potomkem známého lachtana Gastona, který tragicky uhynul při povodních roku 2002. Jeho maminka Julinka povodně přežila a o Melouna se pak starala. Své jméno dostal Meloun díky tomu, jak vypadal, když byl mládě. Pravidelné krmení lachtanů s ním bylo jednou z nejoblíbenějších atrakcí v celé zoo.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy